Вход
София
Времето в София 4 o C

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Прокуратурата заковава Иван Тодоров с нови доказателства – 6 часа събирали техника от палата му в „Бояна“. Хакерският бос в таен чат: Ще свалям правителството! (ДОКУМЕНТИ)

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Прокуратурата заковава Иван Тодоров с нови доказателства – 6 часа събирали техника от палата му в „Бояна“. Хакерският бос в таен чат: Ще свалям правителството! (ДОКУМЕНТИ)

на 09.08.2019
132750
46
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Прокуратурата заковава Иван Тодоров с нови доказателства – 6 часа събирали техника от палата му в „Бояна“. Хакерският бос в таен чат: Ще свалям правителството! (ДОКУМЕНТИ)
Автор: ПИК
09.08.2019
46
132750

Нови железни доказателства за участието в атаката срещу НАП от страна на боса на хакерската фирма „ТАД груп“ Иван Тодоров са открили разследващите в дома му, научи ПИК. Съседи на задържания вчера за постоянно в ареста бизнесмен, които преди ден разкриха, че в дома му е имало акция на спецпрокуратурата и полицията, съобщиха, че от резиденцията му е изнесена доста техника.

Свалени са и охранителните камери, които Тодорв бил поставил по терасите и прозорците си, което означава, че разследващите вероятно са иззели и тях, както и записите от тях. Именно видео материалите от камерите в офиса на „ТАД груп“ се оказаха ключови за разследването до момента и затова и сега служителите на ГДБОП са ги иззели от дома на хакерския бос.

От луксозната му резиденция, простираща се на цял етаж в луксозния комплекс „Стела Бояна“, разследващите изнесли огромно количество техника, както и много харддискове. Спецакцията пък продължила над 6 часа, разкриват още свидетели.

Именно в иззетата техника разследващите са открили още данни за участието на Тодоров в атаката, както и чатове с Кристиян Бойков, които вчера бяха цитирани от прокурорите в съда по време на заседанието, на което бе решено той да остане в ареста.

“Тази вечер НАП заминава! Ударихме на бате Митко машината и окрадохме всички документи.”, "Ще свалям правителството, ха-ха", бяха някои от цитираните от прокурор Даниела Ангелова реплики, които са открити в хакерски чатове между Бойков и Тодоров. Тепърва разследващите с помощта на киберекспертите от ГДБОП ще анализират и останалата събрана информация и данни от компютрите и телефоните.

ПИК разкри още преди време, че собственикът на фирмата за киберсигурност "ТАД Груп" е доста заможен и има няколко имота. Много е вероятно прокуратурата да провери и дома му във Варна, където той също прекарвал доста време и където основно живеел преди да отвори хакерската компания и да се премести в София. 

Междувременно проктуратурата публикува и част от доказателствата, представени вчера в съда. 

В съобщението се казва, че извършеното престъпление разкрива изключително висока степен на обществена опасност предвид настъпилите вредни последици и други отегчаващи обстоятелства. От сървърите на НАП са източени личните данни на над пет милиона български граждани, а в общодостъпен сайт във файл „NE SE CHISTIIIIIII“ са събрани данни за 2099 лица, заемащи висши държавни длъжности /три имена, ЕГН и заемана длъжност/. Засегната е информационната сигурност на десетки търговски дружества и държавни органи.

На 08.08.2019 г. Апелативният специализиран наказателен съд не уважи искането на прокуратурата за разглеждане при закрити врати на мярката за неотклонение на обвиняемия Иван Тодоров . Пред въззивната инстанция Апелативната специализирана прокуратура представи нови доказателства - протоколи от разпити на свидетели, експертни справки, както и други документи, имащи пряко отношение към предмета на доказване. След като съобрази събрания доказателствен материал съдът прецени, че са налице предпоставките на чл.63 от НПК и наложи на обв. Тодоров най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Припомняме, че Иван Тодоров бе задържан при пристигането си в РБългария на Летище София, като Специализираната прокуратура му повдигна обвинение за престъпление по чл.108а, ал.1 вр. чл.20, ал.3 вр. ал.1 от НК. Към наказателна отговорност са привлечени Кристиян Бойков за престъпление по чл.108а, ал.1 вр. чл.20, ал.2 вр. ал.1 от НК и Георги Янков за престъпление по чл.108а, ал.1 вр. чл.20, ал.3 вр. ал.1 от НК.

В края на миналата седмица, след внесено искане от СпП по реда на чл.64 ал.1 от НПК, обвиняемият Иван Тодоров беше освободен от Специализирания наказателен съд срещу парична гаранция в размер на 100 000 лева. Срещу определението на съда беше депозиран протест от страна на държавното обвинение и жалба от защитника на обвиняемото лице с искане за по-лека мярка за неотклонение.

На 01.08.2019 г. с оглед големия обществен интерес и след разрешение от наблюдаващия прокурор, Специализираната прокуратура оповести част от събраните по досъдебното производство доказателства. Към този момент същите вече са били представени и обсъдени от СпНС в хода на производството по чл.64 ал.1 от НПК.

В съответствие с чл.41, ал.2 от КРБ, Апелативната специализирана прокуратура и Специализираната прокуратура считат, че българските граждани имат право на информация по въпроси, които представляват за тях законен интерес, ако информацията не е държавна или друга защитена от закона тайна или не се засягат чужди права.

Представянето на данни и/или доказателства, част от досъдебни производства е възможност за обществото да си изгради правилна преценка за обосноваността на наказателното преследване по казуси предизвикващи голям интерес. Специализираната прокуратура и Апелативната специализирана прокуратура ще спазват, както и до момента презумпцията за невиновност и няма да оповестяват информация, която би застрашила хода на наказателното производство. Водени от това разбиране, при абсолютно спазване на закона ще продължим да информираме обществеността по въпроси, представляващи голям обществен интерес. Българските граждани имат право да знаят.

Предвид изложеното и след разрешение на прокурор по реда на чл.198, ал.1 от НПК /който в хода на досъдебното производство единствено може да даде разрешение за разгласяване на информация от същото/, представяме част от доказателствения материал по досъдебно производство № 142/2019 г. по описа на СО – СП. С цел максимална коректност и избягване на инсинуации за въздействие върху съда, това става след обсъждането им от АпСпНС. Файловете са със заличени лични данни и не съдържат факти и обстоятелства, увреждащи интересите на трети страни, както и нецензурни думи или изрази.

Вижте чатовете на Бойков в хакерската мрежа "Телеграм" - всички чатове вижте тук и тук:

Вижте показанията на компании, за които хакерската фирма е събирала данни. 

Вижте показанията на свидетели, работили във фирмата:

Сподели:
Напиши коментар »
(46)
1
Само ще помоля, крадливите комунисти, които управляват тази кочина и имитация на държава, да платят лично обезщетението, което ще ни наложат от Страсбург! И дори и да е виновна тази фирма, означава ли, че нашите управляващи тъпанари мислят за нашата сигурност и че нещастната ни територия е защитена? Ако не са те, щеше някой друг, който да се подиграва с шайкаджиите, а народа ще продължава да гледа мача от близо и кротичко да си мълчи и търпи безобразното и нагло крадене от сегашните комунистически ТИКВАнари
2
Това не е ли следственна тайна
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
ЗАЩО ТОВА СЕ ПИШЕ В ПИК ???? - СЛЕДСТВИЕ ЛИ СЕ ВОДИ ИЛИ ПРОПАГАНДА ??? ВЕЧЕ СЪВСЕМ СЕ ОБЪРКАХ , КЪДЕ ЖИВЕЕМ ???
5
Пумпал. В България почти всеки мушмурок сваля правителството.
6
Ужас. И Биволь са замесени. Гешев да се заема и с тях
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
Държавата е пълна с мишоци като този иван Тодоров
9
Говорят си как да хакнат системи. Ако не е цирк е гнусно, но не оправдава безхаберието на държавните чиновници и абонираните към държавните поръчки фирми, които усвояват стотици милиони. Там също трябваше да има професионалисти и да мислят как да защитят системите.
10
ПИК Вие се оказахте че сте най добри в света дори и от М-6 в шпионажа и разузнаването щом веднага разполагате със секретните материали на Прокуратурата Но друг е въпроса кой Ви разрешава да ги помествате Това ми навява на мисълта че всичко е --пунта мара -- и е един пиар в полза на скапаното Правителство А този Тодоров беше цяла седмица на свобода и е специалист и няма да изтрие всичко ли Явно се прибавя от сранични лица всичко това в неговия компютър Това за свалянето на Правителството е същото което ББ каза че Доган се готви да го убие и накрая нищо ---измислена лъжа от страна на ББ
11
А ТОЗИ ПРЕДИ 2-3год. Е БИЛ В ПАРТИЯ ГЕРБ.... НО ЯВНО НЕ Е ДОХОДОНОСНО,КАКТО АКО СИ ОТ ОТБОРА НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ....СЕГА НЕКА БАНКЕРА ДА ГО СПАСЯВА,А САШО ДИКОВ И ЛЮБА КУЛЕЗИЧ ДА ПЛАЧАТ И ДА КАНЯТ ПОДСЪДИМИ ГОСТИ.
12
отговор на коментар
Във всеки саботаж са замесени комуняците,и най-вече ударният им отряд драгалевско-лиляви комуняци!Хора,бдете,пазете да не започнат отново да взривяват църкви!
13
Циркът продължава. След 2.5 милиарда изхарчени, не можем една база да ползваме, навсякъде крашват системи. В НАП спряха половината услуги, щото били уязвими. Няма как да кажат, че са изгорели дискове като в търговския регистър. Това вече го ползваха. Кой знае какъв е ужаса в НАП.
14
тези мишоци са си повярвали :))))))) главозамайването е страшно. живеят във виртуална реалност но действителността ще ги удари здраво :))))))))))))
15
От Кога Telegram е "хакерска мрежа", някакви реплики извън контекст...... "доказателствата" на "прокуратурата" са на нивото една жена каза. Искат да убедят балъците че са велики, тъй като явно се чувстват жалки.
16
Прави впечатление, че този хлапак Байков наистина е с голямо самочувствие. С такова пренебрежение гледаше другите при явяването му в съда.Но мисля, че глупостта му е по-голяма даже и от самочувствието. Да не говорим, че се изказаха много специалисти, че това което е направил не е нищо гениално. Ама човекът си вярва.
17
отговор на коментар
Определено не е безхаберно.Демонстрация на смисълът за необходимостта от ангажираните и с финансов ресурс по планирания общ бюджет в потресаващия ресор към партньорствата си е това.Просто ни информират,че работят- нас гражданите информират.
18
НА 9.09.1944 год.ПРИЗИВ -66 ГОДИНИ СТИГАТ ВРЕМЕТО Е НАШЕ ! ! ! ! НА 10.11.1989 год. ПРИЗИВ -45 ГОДИНИ СТИГАТ ВРЕМЕТО Е НАШЕ ! ! ! ! НА 27.07.2009 год. ПРИЗИВ- 20 ГОДИНИ СТИГАТ ВРЕМЕТО Е НАШЕ ! ! ! БЕЗВРЕМИЕТО УБИВА БЪДЕЩЕТО НА ЕДИН ДОСТОЕН В МИНАЛОТО НАРОД ОТ ВКОПЧВАНЕТО ВЪВ ВЛАСТТА НА УПРАВЛЯВАЩИ БЕЗ КАУЗА ЗА ПРОСПЕРИТЕТ НА ДИАСПОРА ! ! ! !
19
След като им взеха визите за САЩ на Нинова,Радев и приближените им,сега и на Иван Тодоров и приближените му отнеха визите за САЩ!Не Ви ли е ясно, че за кадри на ДС вече няма визи за САЩ?За соросоидите също се отнася, това е причината да не ги канят Ниновите пъцулчета!Грипенчо как ще връща рушветя?Няма отдавна виза за САЩ,за това Борисов не го командирова на сесията на ООН!Вече и на КГБ не е необходим,защото се показа като лаком некадърник,не му остават много ходове,въпреки че е военен,няма воинска чест за да се гръмне с табелното оръжие!Мъка,голяма мъка е налегнала Фатмак Ветко!
20
Та това там доказателства ли са?Аз като дърта адвокатка и със огромно столично самочувствие ви казвам:Какви са тези свидетели,какви са тези дати,часове,проверени ли са,могат ли ги доказа или са фалшификации"?.Е,другарко Лулчева,като посредник откупи няколко знакови лица,мутри,политици,олигарси,бизнесмени,ама тук май ще смучеш от пръстите,та ще ги изсмучеш.А пък какво от това,щом кайметата се сипят като "Златния билет" от "Е-FAKTOR"
21
Абе проКУРатурата беше "заковала" и Цецо ПИПОНА, Сашо апашо, Мургина, Масларката, Иванчева "светеше", Ицето Бисеров, Кольо Ненчев и още КУП 'АЙДУЦИ, и какво стана?! ВСИЧКИ са НЕВИННИ.....СМЕШНИЦИ, които само ТОРМОЗЯТ НЕВИННИТЕ и НИЩО ДРУГО.....ИЗМЕТ.
22
ПИК, я посъветвайте "спец" Гешевата зловеща мутра тези "доказателства" да си ги завре в задника!
23
са хакнали всичко,което е било за хакване в държавата!!Сега остава манго Хасан от ловешкия първи отряд да ги хакне с кожената си ракета,ама чак до топките,та да усетят сладостта не само навиртуалната,но и на реалната действителност!!За целта прокурор Гешев,ще им осигури безплатна екскурзия до Ловеч с пандизчийския Чавдар ,за което няма да плащат,щото ще бъде една емоционална екстра,осигурена им от екипът на НАП и ДЪРЖАВАТА!!!
24
Аууууу, този искал да сваля правителството, аууууу, долу, да се извика онзи нашия Вишински, Гешака и лично да го разстреля! Кой иска да сваля това успешно правителство? Ами, 95% от населението. А тях кой ще съди и разстреля? Много патрони ще трябва и кой ще го направи? Има 3-4 прокурора начело с Гешака, които са готови за тази гадост. Обаче има едно после или след това. Тогава Бащицата ще е избягал някъде далече, а тези глисти от Спец съда и прокуратурата къде ще се крият? Този ще се опитат да изкарат тези хора едва ли не като метежници. Дори за назидание ще ги вкарат в затвора. Под ле питам аз, още тази есен ще има бунтове, къде ще се крият обвинителите и съдиите, които ще определят присъдите? Една голяма част ще заменят в ареста Иванчева и колежката й!!!
25
Явно адвокатката Лулчева, не вижда никакво престъпление в горе описаните показания на колегите на хакерите....ами са увеличи диоптрите и да чете внимателно !!!! Продажни родоотстъпници , съд и затвор за вас глупаци , тръгнали да сриват държавата по поръчка на БСП !!!! Само като инфо : това ако беше в САЩ общо на 2000г затвор щяха да ги осъдят !!!!
26
Дрогаря Лулчев??!!Какви бунтове,какви пунта мари ти се мотаят в главата ве овцо червена??!! За какво ще се бунтуваш ве дрогарю??Че не те оставят да крадеш и да мародерстваш ли? Или ви е страх,че както закупихме Ф16,така ще заработи и Фолксваген в България и това ще е краят на гладните ви игрички с простолюдието!!Няма да има гладни риби да се ловят на гола.червена въдичка,ти да видиш!!
27
Той и един нещастен човечец със скъсани чехли се показа с автомат да заплашва и май не не жив вече това свободна страна ли е
28
Един формен келеш.
29
да го "чатят"...
30
В някои медии пишат или Пеевски,Доган,Ковачевили България.Правителство на практика няма.
31
Компютрите им са взети ,без да са присъствали техни адвокати.На техните компютри всеки може да качи каквото си иска.Както казва Осман Октай,който е ,един честен човек ,че задкулисието управлява.Няма значение кой е на власт.Моделът е сгрешен.
32
...нека отдадем заслуженото и на разследването, и на това че много бързо ги откриха! Надявам се ,че това което са пуснали в публичното пространство са само за бегла представа за какво става въпрос, а истинските доказателства тепърва предстоят! Както се усмихват и се държат надменно, така ще ги треснат, че години няма да могат да разберат откъде им е дошло! Ще го отнесат и заради други ,които тепърва ще се набират да се правят на хакери!
33
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
34
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
35
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
36
Въх завалията Иван Тодоров.....она залупена пудка прокурорката Станкова от Цацаратурата му е земала ПРЪСКАЧКИТЕ !!!!
37
Ти гледай теб нещо да не те тресне по тъпата и и куха кратуна, банкянски сорт, че място няма да можеш да си намериш от страх! И бягай да кажеш на твоята "прокуратура", да си навре в задника събраните "доказателства".Кажи им, че изрезки от вестници не са доказателства, нито пък измислени показания на кошаревски свидетели! И този път пълдинският дебелак и мутрата Гешефтаров ще изгърмят! Но този път ще им е за последно, сигурни да са! А и Страсбург ги чака!
38
Другаря Радев защо мълчи.Трябва да се намеси да защити набедените за престъпници .Май освен жаби в блатото има и заговорници и съзаклятници готови на всичко само да се докопат до властта.
39
Такъв голям хакер,а да неможе да прецени ,че собствените му камери ще го предадът!!!. Това е елементарно.Не го разбирам.
40
...комунистите НИКОГА НЕ СА СПИРАЛИ ДА БЪДАТ ТЕРОРИСТИ!!! Освен обирджии на мандри, крадци, убийци на българи без съд и присъда и в лагери на българи и българска интелигенция, преди да построят " развития социализъм" ОКРАДОХА държавата станаха милиардери, изнесоха си копелетата не в СССР, а в САЩ и сега всячески се стремят ДА СРИНАТ ТОТАЛНО и държавата Б-я....но БОГ вижда всичко и НЕ ЗАБРАВЯ! Така да знаете БОКЛУЦИ комунистически..ПФУууууууу...
41
здравата е загазил. По-добре да започва да говори, че да си облекчи положението. Браво на прокурорите и МВР, шапка им свалям. Подобни тежки криминални престъпления трудно се разкриват.
42
Тъмносините като не могат да си спечелят избори,по простата причина, че не будят доверието на гражданите,започнаха да действат като комунистите, подривна дейност, дезинформация, саботажи и активни мероприятия. Уз демократи пък се оказа, че са учили на едно и също място с комунетата как се правят тези неща.
43
отговор на коментар
Ами извикайте си наблюдатели от запад щом сте толкова чисти, какво си седнал да ревеш тука.
44
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
45
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
46
Този хубавец го очаква интересен живот зад #....Ама когато си от "онази" страна и от "върха" мислиш богопомазано, че целия свят е в краката ти,забравяш че пътя оттам е само надолу.Само да не се "самоубие"...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
След като прокуратурата извади СРС с разговори на Румен Радев, смятате ли, че поведението му е укоримо и той трябва да бъде разследван?
Общо гласували: 1731
архив

В спешния център влиза мъж със забит в главата пирон.
Докторът:
- Ще го вадим ли?
- Да.
- 500 лева.
- Докторе, ама аз съм здравно осигурен!
- По здравна каса можем само да ти го закривим , да не ти закача.

няма нови новини
Днес: 183
hot
най-четени новини в момента
сега
4578
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Погромаджията Костадин Костадинов и "Възраждане" и хора на БСП и Мая Манолова обсадиха Министерски съвет - вклиниха се в протеста на ресторантьорите (ВИДЕО/СНИМКИ)
x
ЗВЕЗДИТЕ ГОВОРЯТ: Не се ядосвайте, денят е за любов, смирение и прошка
x