Вход
София
Времето в София 12 o C

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Проф. Александър Джеров: БСП върви към провал, повтаря се сценарият за разпада на СДС, Корнелия Нинова не става за лидер

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Проф. Александър Джеров: БСП върви към провал, повтаря се сценарият за разпада на СДС, Корнелия Нинова не става за лидер

на 28.10.2017
120292
45
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Проф. Александър Джеров: БСП върви към провал, повтаря се сценарият за разпада на СДС, Корнелия Нинова не става за лидер

Скандалите в БСП се превърнаха в тема номер едно в политическия живот на страната. Стигна се дотам, че вътрешната опозиция сравни лидерката Корнелия Нинова с Иван Костов. Пред ПИК бившият депутат Явор Куюмджиев каза, че положението в БСП е същото като по време на разпада на СДС (виж в "Още по темата"). Според поддръжниците й обаче Корнелия Нинова е добър лидер. Проф. Димитър Иванов коментира пред нашата медия, че "тя се оказа силна, знаеща какво иска и как да го направи. Приема се добре и от електората, и от опонентите си" (виж в "Още по темата").

Потърсихме за коментар един от ярките представителите на СДС още от началото на прехода през 1989 г. проф. Александър Джеров, за да направи паралел на случващото се в БСП сега и в синята партия преди години.

Проф. Джеров  е бивш конституционен съдия и преподавател по право в Софийския университет. Той е един от основателите на СДС. Проф. Джеров беше председател на Законодателната комисия (по-късно наречена правна) и на Конституционната комисия във Великото народно събрание, която изготви проекта за новата конституция.

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Големи скандали се вихрят в българския политически живот, проф. Джеров. Най-ярките са в БСП. Не ви ли прилича случващото се в столетницата с кризата в СДС преди години?

- Да, абсюлотно. БСП върви надолу, към провал. Сегашната ръководителка не е най-добра. Създава много скандали, не преследва целта да възроди БСП, да я дръпне нагоре... Със скандали и бурни разправии не се получават нещата. А в БСП те станаха твърде много. Когато човек се занимава с караници, резултатите са печални. 

- Мрачна е прогнозата ви. В крайна сметка България има нужда от ярка опозиция. И най-голямата опозиционна сила е БСП?!

- БСП не е опозиция. Опозицията трябва да бъде културна, възпитана. А в случая става дума за скандалджийство, за вървене на инат. Само защото управляващите са казали нещо, дай БСП да го оспори. Критикуват - добре. Но БСП не предлага нещо по-добро. Върви се просто само на самоцелно оспорване. 

- Бившият соцдепутат Явор Куюмджиев пред ПИК сравни ситуацията в БСП "с модела на разпада на СДС, когато Иван Костов искаше на всяка цена да бъде лидер". Вие бяхте в кухнята на синята партия. Как ви се струва сравнението на Куюмджиев?

- Абсолютно е прав. Положението е същото. Не може, само защото ти си казал нещо, аз да казвам обратното. Това се случва в БСП. Те забравиха, че са българска партия. Най-високо стоят интересите на България. А БСП е политическа сила, която винаги е гледала настрани, защото е командвана от другаде.

-  Така, както върви разговорът ни, съвсем логично идва въпросът има ли българска партия у нас?

- Това е друг въпрос. Историята ще покаже точно какво е било. Сега още е рано. 

- Познавате ли Корнелия Нинова?

- Че как? Разбира се, че е я познавам. Не искам да влизам в лични квалификации. Но казвам отговорно, че тя не става за лидер. Не може да обедини хората си. Просто няма качества за лидер. 

-Защо се разпадна СДС? И щом като, според вас, БСП върви по този път, какво ще да очакваме да се случи? Все пак става дума за столетна партия. И разпадът е немислим, въпреки скандалите?!

- СДС се разпадна заради личностни борби. Властта трудно се дава. Много е сладка. Тепърва историята ще реши какви са истинските причини за разпада на СДС. А какво ще стане с БСП, не знам. Не съм врачка. Ще видим. В едно обаче се убедих от позицията на годините. Пътят за доброто на България е в добруването между всички партии. Само с диалог можем да вървим напред.Самоцелните скандали не водят до нищо добро. 

Сподели:
Напиши коментар »
(45)
1
По добре, разкажи, как ДС те назначи за демократ, червен доносник и мизерно юристконсултче.
2
Кумирът на реститутките, само те намазаха от псевдодемократичните му напъни. Жалка подлога на мошениците
3
дъртаците не пускате кокала,и вие като ;;патриотите'' сте подлоги
4
Годините винаги вземат своето.Без значение дали си велик откривател или напикаващ се политик или Цола Драгойчева или Янка Такева и т.н.
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
Отватителните малоумници от пиk питайте професора кога герб ще се разпадне да ви е.. слагаческия сайт
7
НИЕ ТЕ НАЗНАЧИХМЕ И ТИ ПЛАТИХМЕ . СЕГА ПАК ЛИ ОГЛАДНЯ ? АБЕ ГЛЕДАЙ СИ ПЕНСИЯТА БЕ ПЛЪХАР !
8
Не ти е работа да очакваш нито Нинова,нито Б С П. Да беше допринесъл да не заграби "демократичното" С Д С.
9
СРАМ И ПОЗОР ЗА БСП СА НИНОВА И ШАЙКАТА МИЛИОНЕРИ . ЦЯЛАТА ВЪРХУШКА СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БОГАТИ ДРУГАРИ ЗАБОГАТЯЛИ ПО КРИМИНАЛЕН НАЧИН , А РЕДОВИТЕ СОЦИАЛИСТИ МИЗЕРСТВАТ. ОТВРАТ.
10
Джеров я познава още от времето на СДС, нали Нинова е техен кадър.
11
Я, МАЙМУНИТЕ СТАНАЛИ ХОРА, ДЖЕРОВ, А ТИ КЪДЕ СЕ ВРЕШ МЕЖДУ ХОРАТА, БЕ. бЪРЗО СКАЧАЙ НА КЛОНА!
12
да бе . като гледам социолигическите проучвания, избора на президент и как мачка Корнелия на конгреса,точно не става за лидер. Да ви имам и лудите объркани разбирания.
13
do 12 а ти смяташ ли.че анкетата е вярна,знаем кого подкрепя ПИК
14
Тоя дърт реститут дано пукне от окрадените си пари. Никой не харесва тоя който ти разваля рахата особено финансовия и измислен реститут..прост.итут...ПУКНИ
15
Г-н Джеров, ако бяхте добър и далновиден политик нямаше да допуснете да се разпадне СДС. Така че си спестете предсказанията за БСП. БСП никога няма да се разпадне, защото въпреки грещките, които допуска, тя си остава единствената партия на идеята за по-голяма социална справедливост.
16
Стягай,се народе,от трън та на глог.Пак,ще те употребят.
17
СДС не беше партия а идея хубава и чиста след 45 годишният експеримент.За съжаление не може с магическа пръчка за две три години да се изчисти от толкова дълго създаван и инфилтриран в цялото общество тоталитарен апарат.Комунистите не са създадени да градят.Има ли една просперирала соц. държава.Само световна революция им е в главата..А Джеров беше един от малкото коректни хоравСДС в сравнение с внедрените и пребоядисаниге. А ти къде видя социалната справедливост бе другарю?Още има коне с капаци и за това сме на това дередже.Т.Живков ви го каза,,Социализъма се оказа едно недоносче" Спряха да ни дават заеми и той се разпадна=
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
19
Да ме прощават близките му, но си мислех , че този мъдурко е починал. Той не бива да дава оценки на млади хора, а да мисли достатъчен ли е чимшира в квартала му.
20
алчен изкуфял мръсник - джеров. говед
21
какво падение пик кани един от рушителите на бьлгария да коментира бсп що не коментира 2 адв колектив които сьсипа икономиката ни що не коментира защо изльгахте хората да скачат а вие зад гьрба им какво правехте
22
Джеров, изпили си гингобилобата, че нещо зацикляш. Трябва да увеличиш дозата.я питай борисов и цветанов какво пият.
23
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
24
този ,ярък, демократ беше толкова умен СДС нямаше да е в небитието!
25
Все пак Сланинова и Мавъра заедно си бъркаха по дупките, и заедно крадоха и приватизираха !!
26
Прав е! Тая, освен да прави скандали за друго не става!
27
Не могат да я командорят , не влиза в безпринципни съглащения , не се поддава на манипулации , не обръща внимание на нападките , е , как няма да я плюят настървено и злобно. Тъй че , Джеров , не се кахъри за БСП , а обърни мнимание на синьото блато!
28
това означава, че това е единствената партия в България, която може да направи нещо хубаво. За останалите видяхме, че освен да крадат и разрушават от това,което вече е създадено нищо друго не правят.....
29
Не случайно е казано за комунистите,т.е.БСП партията даже и да греши винаги е права!!
30
А сега харесва ли ти да живеем само със заеми? Някога срещу заеми се строяха заводи, а сега ? Посочи по добра партия от БСП. Няма. Нововъзникналите партии не показват нещо по добро и затова хората се връщат към миналото. Ако живееха по добре нямаше да ги обхваща носталгия.. Господине, разберете, че на България и трябват държавници, на които да им пука за нас за народа.
31
Женицата ще си свърши работа, трябва да си заработи хонорара, а дали е от 5-10лв.Едва ли.....
32
Ако СДС идеята е била толкова чиста, защо се самоунищожи?
33
Този дърт плашипутарник защо се вре където не му е работа Нали ги видяхме и тях
34
КОЙ СИ ТИ ПРОФЕСОР ДЖЕРОВ И ЗА КАКЪВ СЕ СМЯТАШ????
35
НЕ Е НИНОВА, А NASA. ИМАЙТЕ ТЪРПЕНИЕ!
36
Не свинарят Гергов е собственик на нещо,той е само нещо като директор,собственик е БСП/БКП...те имат и заводи в чужбина от 1960 г....например имат завод ,огромен в Мексико ,навремето беше поделение на ЗММ.Познавам един боклук ,който през 1976 г.беше командировка там за 6 месеца....Борисоооооов,направи проверка и България ще е богата.
37
Още е жива гадта, комшия ми е. Преди години, по времето на СДС, имаше една раздрънкана Ладичка, с гордо лепнат стикер "лекар" на предното стъкло, явно взет от брат му. Никога не съм го виждал да я подкарва. Бях спрял за малко пред гаража му. Излизам, потеглям, ама колата ми нещо не върви, спрях, 4-те ми гуми изпуснати и без иглички на вентилите, върнах се и ги намерих пред гаража му. Що псувни му теглих...
38
Медиите продължават да дават думата на провалени седесарски политици.
39
Мухъл
40
Много точни изказване.
41
Той ви каза истината. Огледайте се! Да виждате някъде БСП? Страхувам се че Корнелия не е разбрала че е бушон и ще изгърми! Та тя изхвърли от Червената БСП, русофилска партия, ПОЧЕТНИЯ КОНСУЛ на Русия - Гергов! И го оцапа максимално! Русия не реагира но не забравя. Дали опозицията не реди вече новия ИК на БСП? И чакат,Корнелия да направи нови погрешни стъпки. Дали тя си смени шофьора?
42
Джеров преди години се издигна, благодарение на ортаците си - бивши комунисти от СДС. Този жалък доносник ли избрахте, вие от слугинския сайт ПИК, за да сервилничите пред управляващите, плюейки глупаво по БСП! Отврат!
43
Старите кучета останаха без кокъл. Вият гладни сега, баучат. Онова крадливо време се изплъзва от ръцете им.
44
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
45
Изтрийте моят пост, защото аз ВАС ще изтрия от лицето на земята, педерунгелски комунета
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували при парламентарни избори днес?
архив

- Честито бебе! Да ви е живо и здраво!
- Благодаря!
- Как го кръстихте?
- Издислав.
- На кого?!
- На песента на White Snake „Is This Love?”.

няма нови новини
Днес: 131
hot
най-четени новини в момента
сега
3529
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Корнелия Нинова и пет майки клатят властта на гърба на децата с увреждания - гледайте НА ЖИВО
x
ТЕ БРОДЯТ НАВСЯКЪДЕ: Дъщерята на Буш: В Белия дом имаше призраци
x