Вход
София
Времето в София 15 o C

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Румен Радев проговори по горещи теми! Президентът повдига завесата за КСНС, топлата връзка с БСП и престрелките с ГЕРБ (ОБНОВЕНА)

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Румен Радев проговори по горещи теми! Президентът повдига завесата за КСНС, топлата връзка с БСП и престрелките с ГЕРБ (ОБНОВЕНА)

на 12.10.2017
3010
30
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Румен Радев проговори по горещи теми! Президентът повдига завесата за КСНС, топлата връзка с БСП и престрелките с ГЕРБ (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
12.10.2017
30
3010

В седмицата, която започна със заседание на Консултативния съвет по национална сигурност, президентът Румен Радев повдига завесата за връзките си с БСП, за случилото се на Консултативния съвет по Национална сигурност и за престрелките с ГЕРБ. 

За скандала с КСНС

Показателен е фактът, че политици напуснаха преждевременно участието си в заседание, на което трябва да присъстват по закон, абстрахирам се от мотивите, защото законът трябва да се спазва, посочи Румен Радев на въпрос как възприема провала на последното заседание на КСНС. 

Дейността на този КСНС е регламентирана в закон и правилник. Проблемът дойде, че няколко участници уведомиха, че ще напуснат по време на заседанието, без да го направят предварително, това подсилва усещането за бойкот, посочи президентът и допълни, че силно се надява това да не се случва занапред. След като темата за борбата с корупцията е тема на нашето общество, тя трябва да е и на политиците, посочи Радев. 

Загубата на кворум не е резултат от дискусиите, а резултат от преждевременното напускане без предварително уведомяване. Стенограмата няма общо със загубата на кворум, смята държавният глава. 

За антикорупционния закон

Темата за законите за борбата с корупцията е конфликтна и моята роля е не да търся обединение на двата законопроекта, а обединение на принципи и посоки, посочи той. 

Отнемането на незаконно придобито имущество е задължително, но абсолютно недостатъчно условие. Ако залагаме на превенцията не е достатъчно, тъй като тя не е в бъдеще време, трябва да има наказателно преследване на сегашни и бивши корупционни престъпления. Затова трябва активно разследване и наказателно преследване, каза Радев. Трябва да има и превенция, и разследване, допълни той. Що се отнася кой да назначава този орган - не може парламента да излъчва и правителството и ръководството на този орган. Вие как мислите, ще разследва ли този орган собствените си министри, попито реторично той. 

Искам ясно да заявя, че за мен не е самоцел назначаването на този орган, бих приел да го назнача, ако има ясно изразени разследващи функции и възможност да ги упражнява, каза той. 

Срещу президентството бе хвърлена цяла парламентарна комисия, правят се внушения за лобизъм и корупция. Но никой не смее открито да излезе и да докаже обвиненията, защото те ще бъдат разобличени в съда, каза Радев. По думите му премиерът трудно може да надвика своите съпартийци. 

Ако следите изобщо как се развива ситуацията, атаките станаха много остри, когато казах, че няма политическа воля за борба с корупцията по високите етажи на властта и когато стана ясно, че може президентът да назначава ръководството на този орган. С една завидна страст и борбеност група депутати се хвърлиха да бранят народната пара. Милиард и половина за самолети, които не са изхарчени. Защо същите защитници на парите на народа не направиха една анкетна комисия за 2 милиарда похарчени за саниране, при множество доказани нередности и при групо нарушение на финансовата дисциплина, при липса на контрол, при 3 до 4 пъти завишени цени, очаквам да има такава комисия и мисля, не само аз, посочи държавният глава. 

За диалога с Борисов

Мога да кажа, че има съвсем коректен и работен диалог между мен и премиерът Борисов и с много от неговите министри. Но това няма как да снеме отговорността за мнозинството и неговото поведение. Пиесата за добрия премиер и лошото му мнозинство е сценарий, който не приемам. бих се срещнал с премиера Борисов за изчистване на тези неща. Но при условие, че не може да има неразбирателство в името на корупционния контрол и че трябва да се знае кой какво говори във властта. Няма да приема корупционния комфорт при никакви обстоятелства, каза Радев. По думите му държавата трябва да разреши основен проблем - за корупцията по високите етажи на властта. Видно е от статистиката - има ли осъден до момента от високите етажи на властта за корупция, попита президентът.

За отношенията с БСП

Не съм се виждал с г-жа Нинова след съвета, не съм оставал с никой от участниците след съвета. Отношенията ми с БСП са безкрайно ясни още в хода на кампанията ни. Заявил съм какво ни свързваше с тази кампания. Не се занимавам с рейтинги и тяхното преливане, отговори той на въпрос дали прелива рейтинг на червените.

За избора на стратегически изтребител

В никакъв случай не е предопределен и тук има сериозно отношение на лобисти. Мога да заява категорично, че трите самолета отговарят на изискванията на алианса. Всичко друго е спекулации. Трябва да търсим оптималното, а не предубедено решение. Тук управляващите демонстрираха въпиюща некомпетентност по въпроса. Те дори се отметнаха от собствените си срокове. Учудвам се от техните желания да се изявяват в различни области в този процес. Никой не иска от тях да са експерти по съвременна авиационна техника, но те трябва да имат базови знания по управлението на този процес. Това не е процедура за водния цикъл в Добрич или поредния лот за Хемус. Това е изключително интензивна работа и срещи с експерти - става дума за световни стандарти, а не махленска тема. Що се отнася до посланиците, абсолютно не приемам те да изказват мнение за работата на българските институции. 

Най-важното е да се намери баланса и да има яснота за какво е военната експертиза и как се взема политическо решение. Мога да дам пример от Швейцария - военната експертица класира самолетите на първи, втори и трети. Политиците казват, че оценяват усилията на военните, но им казват, че смятат, че избират самолет номер 3, защото това е важно за държавата. Това е честното, коментира Румен Радев скандала с Грипените.

Ако мнението на военните не съвпада с това на политиците, те започват да притискат хората с пагон, докато не извадят тяхното решение, разкри президентът. 

На въпрос дали изборът не е предопределен, Радев отговори, че особено сега изборът е въпрос на суверенитет. Лесно и неангажиращо и печелившо е да се говори за пенсии, но изборите минаха, а обещанията останаха неизпълнени. Но, за да има пенсии в една държава, тя трябва да е стабилна и суверенна. Модернизацията на армията трябва да е разумна. Аз защитавам безпристрастния и изключително добре организиран процес на избор. Защото хората с пагон ще летят на тези самолети, ще залагат живота си, а не лобистите, посочи той. 

Миговете са приети на воъръжение през 88-ма, 89 година, а средната възраст на парка в западните страни е 26-27 години, посочи Радев.

Всички видове въоръжени сили и родове войски имат нужда от модернизация, но приоритет трябва да бъде даден на попълване на щатовете и увеличаването на заплатите на военните, както и достатъчната подготовка. Ремонтът на миговете е необходим, но обхватът трябва да е след като се оцени кой изтребител ще се избере. Ако се дадат пари, това ще изяде огромен ресурс за нов самолет. И няма да имаме нов самолет, а ще имаме такъв, който далеч не може да постигне способностите, които може да даде един нов самолет, посочи Радев. 

 За началника на кабинета Иво Христов

Работата му не изисква работа с класифицирана информация и той не е подавал документи. Това са спекулации, манипулации и недоказани внушения. Категорично г-н Христов не е имал достъп до нито един класифициран документ, убеден съм, че това ще го покаже и проверката на ДАНС. Ако преценя, че характерът на неговата дейност налага да има достъп, ще подаде искане за документи.

За скандала в Хасково

Недопустимо е да бъдем в родово-общинен строй, необходимо е конкурсно начало. След акто този модел е порочен, трябва да се борим да го променяме, независимо от партията, която го налага.

За неприсъствието му при встъпването в длъжност на новия ВСС

Давам знак, че уважавам независимостта на нашата съдебна система и очаквам нашият ВСС да докаже принципност и професионализъм.Върнах указа за назначаване на Георги Чолаков, за да дам шанс на новия ВСС да направи този избор. Защото вярвам, че това е част от съдебната реформа, която осъществяваме стъпка по стъпка и трябва да доведем докрай. 

За депутата Антон Тодоров

Номинирането му за комисията по досиета е ясен знак, че тя ще се ползва за извличане на политически дивиденти. 

За това дали има състезание между него и Борисов за външната политика

Има едно добро допълване. Мога да дам пример - по време на моите участия в съветите на ЕС беше вкарана кохезионната политика като приоритет в Римската декларация. Без моето настояване, тя нямаше да влезе, не фигурираше в началния текст. Тя е приоритет и българското правителство може да стъпи на нея. Прекрасно е и това, което се случва на Балканите. Политиката на Балканите, разговорите на високото политическо ниво с президента на Гърция, на Румъния са предпоставка за изпълнение на конкретни проекти. Това е взаимно допълване. Обявих и от Ню Йорк, че отдавам фокус на политическите ни връзки с държавите от Близкия Изток и от Централна Азия, където имаме традиционно добри отношения. 

Това, което искат да видят хората - има нива на общуване президент-президент, премиер-премиер. Вие знаете ли кой е президентът на Гърция?, попита Радев водещата, на което тя отговори правилно, че това е Прокопис Павлопулос. Но Радев отбеляза, че много хора не го знаят. Президентите имат своите ясни функции и те не са толкова известни, затова няма такава ясна визия какво върши президентът на една парламентарна република. 

За поканата му към Бил Клинтън 

Нямам притеснения относно поканата ми към Клинтън. Не трябва да продължаваме с усещането, че България е зрител на политическата и световна сцена. Напротив - България трябва да стане фактор - тук да се обсъжда тази световна политика. Защо Бил Клинтън да не се срещне с българските студенти, за да може те, в една дискусия с него да разберат какво е било, когато над Балканите падаха бомби.

За европредседателството

Според мен ще бъде грешка, ако очакваме, че европредседателството ще е форумът, от който България трябва да извлече някакви ползи. България трябва да постави актуалните теми в дневния ред на ЕС. но силата и голямата отговорност се пада на българската администрация и българските институции. Те трябва да покажат зрялост и да предизвикат доверие.Ако покажем, че можем да бъдем модератори в европредседателството, това ще повиши доверието към нас. 

За импийчмънта

За мен няма значение колко дълго ще бъда президент. Много по-важно е какъв президент ще бъда. 

За виждането му след една година на "Дондуков" 2

Вижданията ми са същите, няма да отстъпя от принципите. Повече съм реалист.

 

 

Сподели:
свързани новини
Румен Радев пристигна на официално посещение в Азербайджан Румен Радев пристигна на официално посещение в Азербайджан
Държавният глава Румен Радев пристигна на официално...
на 12.10.2017
Напиши коментар »
(30)
1
Пъпчивия лиглю говори и лъжи, също като миризливите червени курабии около него. Тоя доказан идиот е срам за нацията!
2
поставена с цел неграмотните в България да гласуват за управляващите. Нормалните, които могат да четат няма да клъвнат на тази уловка....
3
Мазен гнусен червей, кажи това твоето да си назначиш дъртата любовница на две заплати за пиар във ВВС, морално ли е!?! А, че искаш да опънеш като Гоце, комисионните за Грипините, не е ли това корупция, гад нещастна!!
4
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
5
ГЕРБАДЖИЙСКАТА РЪЧИЧКА ВСЕ ПОВЕЧЕ ИСЪХВА
6
ПЪПЧЛИВ ТЪРДОГЪЗЕЦ!!!!!
7
Само Президента ще ги оправи мутрите! И тиквите...
8
Ей ГРОБари кой още трябва да ви каже колко сте корумпирани и крадливи! НАГЛИ АЙДУЦИ!
9
Поредна възможност да оневини сам себе си. Като го слуша човек, се пита този дали е президент или е началник на ВВС . А може би е изпълнителната власт на БСП. Той още не е осъзнал, че е президент и интервюто му не го представя като президент, предвид неговите задължения и правомощия. Такова ниско равнище - не е негова работа да коментира факти, извън равнището на позицията, която заема.
10
ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ ПО МИ ПРИЛИЧА НА СЕЛСКИ БЕГ ОТКОЛКОТО НА ПОЛИТИК. ДЪРВО ОТ ВСЯКЪДЕ, НАЛИ Е БИЛ ВОЕНЕН? КВО ДА ПРАВИМ, НИЕ СИ ГО ИЗБРАХМЕ.ОТ КАКВО РАЗБИРА? КАКВОТО МУ КАЖАТ СЪВЕТНИЦИТЕ ИЛИ ОТ ПОЗИТАНО.
11
Доживяхме да имаме принципен, честен и смел лидер в тая държава. Помнете ми думата, тоя мъж ще направи много за отечеството ! Сигурен съм в това ! Уважение генерал Радев .
12
Срещу президента пишат само блюдолизците а за бойкота нищо не пишете това беше бойкот срещу Бэгария и народа за това няма вина президента вие си напровете сметка кое е по важно България или ескурзиите на тези мизерници и умишленото закъснение на тиквата престъпник щом тиквата иска война ще я получи но големия потърпевш ще бъде тиквата и това отдавна трябваше да му се случи а тиквата го заслужава това и сами направете сметка кой защитава крадците попитали най големия престъник виновен ли е за нещо а той отговорил че не е виновен за нищо въпреки доказателствата срещу него
13
тоя най корумпирания щял да бори корупцията абе как назначи любовницата си на втори трудов договор баси тъпото парче
14
Държавата е оставена на АВТОПИЛОТ...Премиера, тъп, неграмотен и самовлюбен индивид, се чуди как да си запълни времето и как да се изпъчи пред медии и народ, министрите му, събрани от "кол и въже'' некадърници ', а престъпници и цигани оставени да стресират народа, който не знае на коя планета живее от глад, мизерия и престъпления.
15
Президентът Радев се познава в сравнение. Този извод се наложи внезапно след мощните скандали, които заляха политическото пространство през изтеклата седмица. Но не само заради тях, а и заради факта, че начело на държавата застана абсолютно непознат човек от една напълно затворена общност, от която към обществото не изтича нищо друго, освен официозна информация. И въпреки това още с влизането си в политиката Радев се окичи с три въпросителни, които още не са получили отговор, но оставиха във всички привкуса, ако не на лъжа, то на някакво не съвсем мъжко поведение. Първо хвърли оставка като шеф на ВВС, но след разговор с Борисов си я оттегли. После обаче отново я хвърли със заявката, че постъпката му е принципна и няма нищо общо с бъдещи политически амбиции от негова страна. Накрая се оказа, че амбициите му са точно политически и когато вече всички бяха убедени, че те са провокирани от Георги Първанов и внушени на Корнелия Нинова, заради което двете враждуващи партии дори стигнаха до обединение, той ритна кросното АБВ, без дори да каже на лидера й. Камо ли да обясни нещо на гражданите, искайки тяхното доверие да управлява държавата. Междувременно се оказа, че е успял да вкара в заблуждение и двамата лидери на партиите, които го издигаха, за семейното си положение, за което им твърдял, че е напълно уредено. Толкова уредено, че след медийните разкрития в Агенция ПИК му се наложи по спешност да сключва брак с изгората си в някакво квартално гражданско на столицата, за да избегне скандала, че живее с подчинена. Дотук добре, както казал онзи, който падал от 12-я етаж, докато минавал покрай 6-я. Обаче нататък нещата станаха още по-мъгляви по време на самата му кампания. Първата му среща беше с ветерани от някакви военни служби, които сметнаха за най-демократично да наругаят журналистите и да ги изгонят от залата пред величественото му мълчание в знак на съгласие. Не че на журналистите им пука за такива отечественофронтовски срещи, но те просто искаха да разберат какви са възгледите и позициите на този напълно непознат, но вече обрасъл със скандали човек. Сетне дойде изборът му за държавен глава. Малцината непартийни опоненти на кандидатурата на Радев получаваха контрааргумента: "В сравнение с предишния, този е супер". Да, в сравнение с Плевнелиев, който минаваше с танцова стъпка пред военните на парадите и се хилеше за щяло и нещяло по време на публичните си изяви, да не говорим за изявленията му в стил проскубан "ястреб" във външната и протестър във вътрешната политика, този поне изглеждаше с осанка и излъчваше недвусмислената мъжественост на военен. Но за съжаление на Радев сравненията с неговите предшественици продължиха още с първата му изява в парламента по време на тронното му слово. Оказа се, че президентът на държавата не е съвсем наясно с конституцията. Иначе няма как да се обясни заканителната му фраза към подвикванията на депутатиите от залата: "Остава ви една седмица!". Тъпо е най-мекото определение за подобна реплика от страна на човек, който поема функциите на обединител на нацията в една парламентарна република. Най-малкото защото президенти в нея много, осообено с тези декоративни функции, но Народното събрание решава, включително и ако някой реши да го импийчне. Изби пълното неразбиране на Радев, че гражданите дължат уважение на тази институция не защото я има, а защото човекът в нея го заслужава. Сиреч, това, че някой е президент, още не означава, че трябва да го обичаме само заради факта, че е избран за такъв. Странно, че гледайки предшественика си, Радев не е проумял това и не си е дал сметка, че ако нямаше тякъв предшественик, изобщо нямаше да бъде избран. И трето, лъсна необуздан нрав с неконтролируема злост. От днешна гледна точка може да се твърди, че още тогава стана ясно, че Радев ще се зъби на всеки, който го напада, ще заплашва с разправа и мъст, ще говори от позиицията на овластен, заради което и непрогрешим и ще раздава справедливост от висотата на своя държавен Олимп. Грешка! Държавният Олимп дори не е в отсрещната сграда, където се намира Министерския съвет, а на три-четири преки - в Народното събрание. А оттам могат да огласяват вякакви подозрения и мнения за когото и да било, включително и да привикат президента на килимчето да дава обяснения за разни свои действия и позиции. Точно затова се нарича "парламент", тоест, място, на което се говори. И точно затова депутатите имат имунитет, впрочем функционален, за да могат да изразяват свободно мнението си. И ако на Радев това му се струва война, вероятно е някаква професионална деформация, за да не кажем политическа неграмотност, само че навсякъде по света се нарича демократично разделение и контрол на властите. И точно тази грешка на Радев се оказа фатална. Първо, защото разкри пълната му политическа некомпетентност. Второ, защото се оказа, че сравняването му с когото и да било от неговите предшественици на политическия терен изобщо не е в негова полза, тъй като те са проявявали далеч по-голяма събразителност и самообладание, независимо кой ги напада - чужди или свои. И трето, защото, обявявайки война на ГЕРБ, собственоръчно измести сравнителния анализ в полето на лидера ѝ и премиер Бойко Борисов. А той, както вече всички се убедиха, има перфектния инстинкт на опитен политически звяр. Ударът на Радев беше замах в празното пространство. Той не улучи. И на това отгоре се разкри, давайки възможност на премиера да убедително спечели точка в схватката. На истеричната и войнствена закана за война с ГЕРБ Борсов отговори разумно и спокойно - парламентът е за политически битки, а аз и президентът имаме важната задача да управляваме държавата в тежка международна обстановка и не можем да враждуваме, защото не би трябвало да имаме различна кауза от България. В отговор на което Радев затъна още повече в глупостта си, като се размънка: ама той, премиерът, подава ръка, обаче онези, лошите, в парламента безчинстват... Кое точно е безчинството - че го изловиха в неправомерни действие в сделката с "Грипен"-ите? Вярно, в това има безчинство, каквото е нарушаването на решението на Народното събрание (това е и смисълът на тази дума), но то не е на депутатите, а негово и на екипа му в служебния кабинет. Трябва да е благодарен, че прокуратурата още не се е сезирала. Или в това, че някой не харесва президента? В армията редникът трябва да се подчинява на генерала, да му мълчи и за нищо на света да е обяснява дали го харесва или не. Но в демократичната държава никой не е длъжен да харесва президента, камо ли да му мълчи и да не казва какво е отношението му към него. Особено ако този човек е представител на първата власт в държавата. Колкото до опита за дискредитация, в която обвиняват критиците на Радев, истината е, че той сам се е дискредитирал с действията си по закупуването на изтребителите, тъй че да се сърди на себе си. И продължава бодро да се дискредитира на терена на външната политика, която е единственият му прерогатив в мирно време. И зловещо да се срива в сравнение с премиера, който е избрал да бъде международник в третиия си мандат, но преценявайки много вярно мащабите. Докато Борисов снове между южните съседи и Брюксел, Радев кани най-големия противник на сегашния американски президент Донал Тръмп - Бил Клинтън в България. Докато Борисов свиква четиристранна среща на балканските лидери на нашите съседки, Радев зове за сваляне на санкциите срещу Русия в раненатата от СССР Полша. Докато премиерът се среща с всички европейски лидери, Радев води твърде затворен външнополитически живот с представители на третия свят. Изобщо, сравнението и тук не е в негова полза. Да оставим настрана махленския сюжет "Кумгейт" в сравненията между Радев и Борисов. Скъпата на сърцето дама на Радев е назначавана от него в любовния им период на втори щат армията, а сега води негласно пресцентъра му в президентството. И Радев едва ли би трябвало да има очи да порицава когото и да било на тази тема. Докато Борисов спокойно може да скастри дори собствените си депутати на принципа "по един роднина във властта", тъй като двете негови най-близки същества - сестра му и дъщеря му не се катерят по кариерните стълбички, откакто той е премиер. На този фон направо е убийствено медийните защитници на Радев да пищят срещу нападките на политици към журналисти. А защо си мълчат за нападките на президента към една партия, като че ли и те никога не са чели конституцията? Уважаеми колеги, моля определете си - не може едното да е правилно, а другото неправилно. И не може да не съзнавате, че и двете са неправилни. Но това си остава на вашата съвест и обективност. Както и саморазголването на Радев ще остане да виси на съвестта на онези, които градиха образа му на интелигентния, професионално подготвения, обучавания и израстналия в кариерата заради личните си качества. Уви, всички сравнения наа видимостите, които му даваха преднина в началото, се изпариха само за 9 месеца при сравняването на същността. За 9 месеца се износва едно дете. Но 9 месеца не стигнаха на Радев да износи държавността в себе си. Жалко за поредните погубени надежди на хората, които заложиха на него. За съжаление, отново стигнаха до христоматийното положение по нашите геогафски ширини: искахме да стане по-добре, а то стана, както винаги.
16
тиквата НЕ търпи умни и кадърни,особено истински генерал, а не е послушко
17
АЗ НЕ РАЗБИРАМ КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА? А ВИЕ ЯВНО НЕ РАЗБИРАТЕ , ИЛИ ТАКА ВИ Е УДОБНО , ЧЕ БОРБАТА С КОРУПЦИЯТА В МОМЕНТА Е ДЕЛО НА САМАТА КОРУПЦИЯ!!!!РАДЕВ Е АБСОЛЮТНО ПРАВ!!!!
18
АЗ НЕ РАЗБИРАМ КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА? А ВИЕ ЯВНО НЕ РАЗБИРАТЕ , ИЛИ ТАКА ВИ Е УДОБНО , ЧЕ БОРБАТА С КОРУПЦИЯТА В МОМЕНТА Е ДЕЛО НА САМАТА КОРУПЦИЯ!!!!РАДЕВ Е АБСОЛЮТНО ПРАВ!!!!
19
заради които отсъстваха Каракачанов и Захариева, бяха вчера - сряда. Съветът беше в понеделник по обяд.
20
ТОВА НЕ Е МОЯ ПРЕЗИДЕНТ!
21
Разединител на Нацията,неможе да търси консенсус!Казах!
22
Ако наистина си толкова морален защо се събра с бсп инженерите на мутрите , корупцията докарала държавата до национална катастрофа и ти играеш в същият отбор
23
НИНОВА ДОБРЕ ГО ВЪЗПИТА И НАУЧИ ДА ДЕЙСТВА ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ МЕТОД. НЕ МОЖЕ ДРУГО ДА СЕ ОЧАКВА.
24
Румен Радев е целофана в които е обвито ла"ното бсп и мафията в България
25
Това с достъпа до класифицирана информация на шефа на кабинета е смешно. За много по ниски длъжности се изисква. Нещо намирисва.
26
Абе, КОЙ изяде суджука ? ! Да не се отклоняваме от важното все пак.
27
"Кандидат за вицепрезидент от БСП Илияна Йотова демонстрира огромно самочувствие и предупреди евентуалния си бъдещ началник Румен Радев да не се противопоставя на партията. ".... И най-малкото движение от Ваша страна срещу тази партия няма да Ви бъде простено.”
28
Някой много лъже в тази ситуация ! Борисов си го каза ..." да извадят стенограмите" да се види кой лъже! Този Фатмак твърди , че "стенограмите нямали нищо общо"! Познайте кой е Лъжеца !
29
Това е човекът, умни и ерудирани не едно книжни малоумници заграбили,властта, Баста
30
Що се не гръмнеш,ве,малоумен
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

Манго заварва Айшето с любовник. - Кой е тоя, ма? - Не видиш ли - електротехник. - Че що е гол, ма? - Па такъв имали, такъв пратили. - А що му стърчи ей това? - Е, как що? Па човека работи под напрежение...

няма нови новини
Днес: 278
hot
най-четени новини в момента
сега
2781
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV! Fibank представя нова кредитна карта (ОБНОВЕНА)
x
МЪЛЧАЛИВИЯТ УБИЕЦ ДЕБНЕ! Ето как да разберете дали сте алергични към глутена
x