ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Скандалният бивш шеф на КАТ Тенчо Тенев стана съветник на Денков (СНИМКИ)

Епицентър

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Скандалният бивш шеф на КАТ Тенчо Тенев стана съветник на Денков (СНИМКИ)

159755
на 04.01.2024
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Скандалният бивш шеф на КАТ Тенчо Тенев стана съветник на Денков (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Тенчо Тенев, скандалният началник на КАТ-София, е назначен за съветник на министър-председателя Николай Денков, научи Соня Колтуклиева. 

препоръчано

Днес бившият началник на “Пътна полиция”-София, се е появил нахакано на предишното си работно място, возен в служебен Форд-Мондео от шофьор.

Според източници на Колтуклиева от средите на транспортни фирми, Тенчо Тенев още в края на миналата година е разпращал на бизнесмени “за респект” визитна картичка на съветник към Политическия кабинет на министър-председателя, но без подпис и печат.

На няколко пъти Тенчо Тенев беше отстраняван и връщан начело на КАТ-София. През май 2021 година беше задържан в Асеновград, където работеше като началник на "Охранителна полиция".
Най-дългогодишният шеф на КАТ-София беше арестуван на 11 май 2021 година в Асеновград, при акция на "Вътрешна сигурност" в МВР, за престъпления по служба, свързани със сключени договори за дарения, а след 72 часа в ареста, беше освободен под парична гаранция. По-късно съдът реши, че арестът е бил незаконен.
Последно Тенчо Тенев беше върнат на директорския пост в столичния КАТ през октомври 2021 година, но в края на септември 2022 година беше пенсиониран, заради навършване на пределната възраст за работа в системата на МВР. Според негови колеги, той е направил чудеса от храброст за промяна в Закона, за да се увеличи пенсионната възраст за определени постове в системата, но не е успял.

Подозираният в какви ли не прегрешения - от Хасково до София, полицай е близък приятел на бившия министър на вътрешните работи и депутат от “Продължаваме промяната” Бойко Рашков.

На 26 септември 2023 година ПИК съобщава, че знаковият полицай е хванат на калъп с любовница от руски произход в дома си срещу Четвърто РПУ.
Г-жа Тенева незабавно подала жалба в полицията срещу неверния си мъж.
Тенев е извикан на разпит и е бил накаран да подпише протокол, че няма да се разправя със съпругата си по начини, които не са предвидени в закона. Преписката е под номер 228000-15682/25.09.2023 г.. На 29.12.2023 г. е заведено досъдебно производство по прокурорска преписка 46977/2023 г..

Най-вероятно Бойко Рашков се е застъпил за личния си приятел Тенчо Тенев и му е осигурил топлото местенце с висока заплата и министерски екстри.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на Промяната. Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на "Промяната". Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 129
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК