ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК ТV! Цветанка Андреева: ППДБ ще се разпаднат, ако са четвърти на изборите! Кампанията е решаваща за... (ВИДЕО)

Акценти

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК ТV! Цветанка Андреева: ППДБ ще се разпаднат, ако са четвърти на изборите! Кампанията е решаваща за... (ВИДЕО)

319533
на 16.05.2024
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК ТV! Цветанка Андреева: ППДБ ще се разпаднат, ако са четвърти на изборите! Кампанията е решаваща за... (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Всяка кампания има за цел да постигне резултати, но е доказано, че кампанията може да донесе промени в рамките 2-3%. В някои случаи обаче тези малки проценти могат да са изключително решаващи. ГЕРБ се откроява с преднина в кампанията, която не може да бъде заличена. За малките формации обаче, които остават под ръба в началото на тази кампания, е важно дали ще могат да качат тези 2-3%. Така коментира старта на кампанията политологът Цветанка Андреева в предаването "Видеовръзка с Цветан Фиков" по ПИК TV. 

препоръчано

По думите й тази кампания е решаваща за формации като "Синя България", ИТН и коалицията на Ваня Григорова и Мая Манолова, за да са парламентарно представени. Според нея обаче това ще интересува повече анализаторите и наблюдателите, защото за избирателя самата атрактивност на кампанията е предварително загубена. 

"Тази кампания е обречена да бъде скучна. Това е наложено от кризата, в която се намираме, и от изборите, в които влизаме през няма и година. Тази кампания е обречена да бъде скандална, защото само скандалът може да провокира интереса на хората, които вече са отвратени от баналното политическо говорене. Аз подозирам, че ще има още няколко скандала до края на кампанията, която иначе тече, мудно скучно и неинтересно", допълни Андреева.

Според политолога кампанията би трябвало да разказва бъдещето и конфликтността в интересите, за да събуди емоция и страст у избирателя. По думите й обаче тази емоция е безвъзвратно загубена, заради изтощението, кризата и най-вече липсата на ярки политически лидери, които да говорят емоционални и достъпно за хората.

"Хората се интересуват от проблемите, свързани с корупцията и ниските доходи. Политиците трябва да се концентрират върху това. Ако едно управление на държавата няма стабилност, няма предвидимост и няма последователност на ниво правителство и законотворчество в парламента, то тогава и най-успешната икономика започва да излиза от ритъм. Политическата криза не само изтощава политиците, но влияе върху икономиката и социалния процес", категорична е Цветанка Андреева. 

По думите й от компроматите и снимките с пудели, пачки и боя с чадъри от страна на Бойко Рашков няма печеливши в дългосрочен план. Според нея износването на модела изхабява всички участници и стратегически погледнато нито една партия не би могла да е печеливша от подобно поведение.

"Това с чадъра е добра шега, но се сетих, че историята на чадъра в българската политика има голяма символика. Като се почне от убийството на Георги Марков, което е свързано с българския чадър, и се свърже с веселия чадър на Бойко Рашков. Той обаче показва и отношението на политиците към журналистите и начина, по който те се справят с проблемите. Българският чадър е нещо, което трябва да следим и в тази кампания", допълни политологът. 

По думите й е добре, че има открояващ се победител в тези избори с голяма преднина пред втория. Според нея това не е толкова важно, защото ще се радва на слава от победата си, а защото може да е превърне в стратегически силен притегателен център за привличане на коалиционни партньори. 

"Голямата партия, която се очертава да е победител - ГЕРБ, има евроаталнтическа ориентация. Това, което чуваме, че Нинова предлага, е някакъв кабинет на национално спасение, което ще е спасение само за лидерството на Нинова в отчаяно ниско резултатната БСП. Големият проблем в следващия парламент няма да дойде от това дали и точно какви партии има в него. Голямата драма чисто структурно в следващия парламент ще е, ако започнат да се разпадат парламентарни групи и това не е изключено този път, защото ще имаме силни проблеми вляво. Там опитът за обединителен процес непрекъснато бива спъван. От друга страна, разпадът в либералната коалиция, ако са четвърти по резултат, ще е неминуем", заключи Цветанка Андреева. 

Целия разговор гледайте във видеото:

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК