Ексклузивно в ПИК! Цвета Караянчева проговори за ултиматума на Патриотите! Разчитат ли в ГЕРБ на гласовете на ДПС? Кой е в основата на дървената мафия у нас?

ЧАС ПИК

Ексклузивно в ПИК! Цвета Караянчева проговори за ултиматума на Патриотите! Разчитат ли в ГЕРБ на гласовете на ДПС? Кой е в основата на дървената мафия у нас?

20551
на 08.06.2015
Ексклузивно в ПИК! Цвета Караянчева проговори за ултиматума на Патриотите! Разчитат ли в ГЕРБ на гласовете на ДПС? Кой е в основата на дървената мафия у нас?
Автор:   Явор Белчев

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

"Никога не сме разчитали на ничии гласове. Винаги сме участвали сами в кампания и ние сме единствената партия, която никога не е влизала в коалиция. Мисля, че няма основания да се говори по този начин". Това заяви пред ПИК депутатката от ГЕРБ Цвета Караянчева.

препоръчано

Потърсихме я за коментар относно атаките на хора от Реформаторския блок, които твърдят, че ГЕРБ разчитат на гласовете на ДПС за кметските избори.

"Факт е, че във всички населени места, дори и в смесените региони, имаме сериозни структури, които в предстоящите избори ще бъдат реални опоненти на кандидатите на ДПС. Това е доказателство, че ние винаги сме били със самостоятелна политика, имаме си свои позиции и никога не разчитаме на външни сили", категорична бе Караянчева.

И призова: Нека на предстоящите избори всяка една от партиите да изправи свой кандидат във всичките 265 общини и населени места и тогава може да се говори и по други теми. Важно е да покажеш отношението към хората на местно ниво. Декларации от трибуната и различни послания минават за пред медиите. Но в населените места хората трябва да знаят, че партия ГЕРБ винаги е твърда опозиция на ДПС и това, което сме направили в годините, показва, че никога не правим компромиси си с този факт.

На въпрос на ПИК защо от Реформаторския блок не влизат в пленарната зала точно когато се взимат най-важните решения, Караянчева отговори:

"Важно е като управляваща коалиция да работим заедно. Наистина в последната регистрация с проваленото гласуване липсваха хора и от четирите партии. Това е въпрос на наши вътрешни проблеми, които трябва да ги решим. Но не бива да забравяме, че имаше и много депутати на ГЕРБ, които бяха в командировка, а имаше и болни хора.

Ако БСП и ДПС толкова много заявяват, че са съпричастни с опазване на българската гора, че са радетели за справедливостта и искат тази незаконна сеч да престане, да бяха останали в пленарната зала, а не да си правят експерименти и евтини парламентарни хватки.

Това изменение на Закона за горите беше много важно и много ценно да се приеме, защото наистина щеше да се види в какъв мащаб се разгръща превенцията за опазване на гората и по какъв начин се вменява допълнителна отговорност на горските служители.

Важно беше да се гласуват промените, свързани с джипиесите, които се слагат на камионите, видеонаблюдението, електронните билети и други важни неща. Но явно БСП и ДПС не искат това да се случи и явно са част от дървената мафия", изтъкна основателката на ГЕРБ в Кърджали.

"Утре изтича мораториумът върху износа на необработена дървесина. Очаквам, че дърводобивните фирми отново ще се вдигнат и ще направят митинг. Но аз мисля, че по начина, по който ние работим, в сряда законът ще се приеме на първо четене и другата седмица ще направим всичко възможно да мине и на второ четене, за да не се налага удължаване на мораториума, както искат Патриотите", посочи депутатката.

Тя коментира и ултиматума, който преди десетина дни съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов постави на управляващите от ГЕРБ със седем искания, които да бъдат изпълнени до 1 юли. 

"Не бих желала да има ултиматуми. Ние заявихме, че ще разгледаме предложенията на г-н Симеонов. Има неща, които също са заложени и в нашата програма и са свързани с изискванията, които той има.

Веднага щом имаме готовност за осъществяването или не на тези изисквания, които той е поставил, ще се произнесем. Но като цяло няма различия между това, което той иска, и това, което ние сме заложили в предизборната декларация. В крайна сметка всичко е въпрос на време, на диалог и на здрава работа", завърши Цвета Караянчева.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 73
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК