ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА ПРЕВРАТА СРЕЩУ ИВАН ГЕШЕВ

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА ПРЕВРАТА СРЕЩУ ИВАН ГЕШЕВ

395006
на 22.05.2023
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА ПРЕВРАТА СРЕЩУ ИВАН ГЕШЕВ
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Какво се е случило според неофициални данни на част от участниците.

препоръчано

1. Главата на Гешев е залог за "евроатлантическа" коалиция ГЕРБ - ППДБ, желана от "Козяк" и неолибералите заради войната в Украйна. Веднага след изборите Борисов предлага на Гешев сделка - да даде оставка като главен прокурор, а в замяна да го пратят посланик в Израел, където изтича мандатът на Румяна Бъчварова.

В заговора, разбира се, участва и президентът Радев, който ще подпише указа на Гешев за дипломатическата мисия.

Гешев отказва.

2. Следва бомба по пътя на кортежа му. Бомбата не е за убиване, а за сплашване. Това е вторият знак да си тръгне доброволно, за да не стане доброзорно.

Гешев не просто отказва, а знаково заминава в САЩ. Това докарва до истерия заговорниците.

В САЩ прокурорът провежда важни срещи с конгресмени-републиканци, както и с представители на службите. Поисква "вот на доверие" от републиканците, които доминират в Конгреса. Знаково излиза на брифинга си със сувенирна вратовръзка на Републиканската партия. 

3. Следва динамичният апогей на преврата. Мария Габриел обявява в парламента - шоково за всички депутати от ГЕРБ,че ще вземе главата на Гешев.

Гешев пак не дава оставка. На другия ден в играта влиза ДПС, които контролират повечето членове на ВСС. Шестима кадровици "изведнъж" преживяват катарзис и проумяват каква гадина е шефът им, комуто са се кланяли безропотно само допреди броени дни.

Интересният детайл тук е защо ДПС предава Гешев, с когото са в идеални отношения. Истината е, че на силните лица в движението е обещано опрощаване на санкции, ако жертват Гешев.

Друг интересен детайл е, че тези лица вероятно действат зад гърба на Ахмед Доган, който не е посветен в сценария. Доган е бесен, говори се, че ще поиска главата на Карадайъ.

4. На софийското летище, при завръщането си от САЩ, Гешев получава писмен ултиматум да даде оставка до понеделник в 10 часа. Писмото е пълно с лични заплахи. Най-вероятният му автор е прословутият следовател на Сараите Пепи Еврото.

5. На брифинг в прокуратурата в понеделник Гешев ритуално къса оставката си и печели овациите на широки маси от населението. Заговаря се за ответен удар и искане на имунитети. В същото време политолози и социолози му предричат политическа кариера, а електоратът на ГЕРБ в социалните мрежи е разделен, както никога. Симпатизантите се цепят на "гешевисти" и "бойковисти".

6. ГЕРБ бърза - безпрецедентно спешно приема закона на Крум Зарков, скъсява и разстоянието между първо и второ четене. Това още повече разочарова електората на Борисов, тъй като законът е антиконституционен, според тълкуванията на известни юристи, а и по признанията на депутати от ГЕРБ. Създава се усещането, че лидерът на ГЕРБ търси лично спасение през Народното събрание, за да отстрани Гешев.

6. Гешев е демонизиран от цялата държавна машина и от придворните медии на ГЕРБ, ДПС и ППДБ. Показателно е, че в "Дневник" излиза бравурно интервю с превратаджията Борислав Боби Сарафов, а корицата на "Капитал" е на тема "Великата мафиотска война" с образа на Иван Гешев.

Прокопиев демонстрира открито на чия страна е в конфликта. Прокопиев и бизнес-клановете на ДПС за първи път са заедно.

Очаквайте развръзка идната седмица.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за съботния ден: Успехът е с Овните, добри приходи за Козирозите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за съботния ден: Успехът е с Овните, добри приходи за Козирозите
ПИК TV x
Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО) Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО)
ново
Днес: 52
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК