Вход
София
Времето в София 25 o C

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Шефът на Комисията за изтребителите Емил Христов: Румен Радев е превишил правата си при утвърждаване на методиката за проекта

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Шефът на Комисията за изтребителите Емил Христов: Румен Радев е превишил правата си при утвърждаване на методиката за проекта

на 21.09.2017
5139
33
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Шефът на Комисията за изтребителите Емил Христов: Румен Радев е превишил правата си при утвърждаване на методиката за проекта

След приключване работата на временната комисия, имаща за цел да проучи изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет, започват да излизат на бял свят доста смущаващи факти. Един от тях е, че тогавашния главнокомандващ на ВВС Румен Радев, с днешна дата президент на България, е превишил правата си. 

Това е станало точно при утвърждаването на проекта за бойните самолети, като Радев е бил председател на борда за управление на портфолиото от проекти. За коментар потърсихме и председателят на временната комисия в парламента, проверяваща казуса с изтребителите, която вчера прие своя доклад след двумесечна си работа и скоро ще го представи за гласуване в Народното събрание. 

Пред медията ни Емил Христов заяви, че като председател на борда за управление Румен Радев е поставил на заседание на борда за управление на портфолиото от проекти въпроса, че няма кой да утвърди методиката и стратегическия модел за анализи. Становището на Дирекция правно нормативна дейност тогава казва, че съществува вакуум в нормативната база, която не позволява и на борда за управление на портфолиото да утвърди тази методика. 

"Нормално би било при това положение методиката да се представи за утвърждаване от министъра, защото това беше отговорът и на едно от заседанията на комисията на Велизар Шаламанов, който въвежда програмното управление в армията. Той заяви, че при това положение на вакуум министърът е този, който утвърждава. И действително към този момент не са утвърждавани методики, без знанието на министър или упълномощени от него лица. Така, че тук виждаме едно присвояване на пълномощия от страна на тогавашния председател на борда за управление на проекта", заяви Христов.

Депутатът от ГЕРБ допълни, че след като Румен Радев утвърждава методиката въпреки решението това да направи министъра, на едно от заседанията тя е представена на Ненчев, който приема методиката за сведение, но не я утвърждава.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(33)
1
И така, след депешата от Козяк за приемане на правилната американо - португалска оферта за джелезо трета цедка, към края на годността му и с ниво на оборудване, подходящо за преди около 20 години се създаде „Временната парламентарна комисия“ която да завърши преговорите, докато не спечели правилната оферта !!! Така е когато живееш на “ ТЕРИТОРИЯ – вид страна без статут на суверенна държава" Честито и да живей !!!!
2
Изплащане на "нов смальот"/3 поколение/ ще го проточим минимум до 2050г.До тогава "нормалните " държави ще са на 6 поколение.
3
ОТ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ИЗНЕСЕНИ ФАКТИ ИЗЛИЗА НА ДНЕВЕН РЕД ДА СЕ ВИДИ И РАЗБЕРЕ С КАКВА ГОЛЯМА СТЕПЕН НА ЛЪЖА , БЪЛГАРСКИЯ НАРОД БЕШЕ ЗАБЛУДЕН ЗА ДА ИЗБЕРЕ РУМЕН РАДЕВ ЗА ПРЕЗИДЕНТ.
4
И за това има много предпоставки . Оказва се, че той е човек, който обича да превишава правата си - случаsт с Деси-то и нейното оставане на два договора,въпреки констатациите от проверката, чиито предписания той така и не изпълнил, обичаят да лъже - бил си подал оставката от ВВС, превишаване на правомощията и незачитане на парламентарно решение..А това да пренебрегнеш принципите на функциониране на парламентарната република и да използваш квалификации за парламентарната комисия, определяйки я като трибунал. Ами квалификациите и сравненията по повод изказвания за отделни политици....През цялото време на своето президентстване той така и не разбра каква трябва да е неговота роля. Спомняте ли си, че той даже бърка представителни функции с броя на избирателите, които представлява. А истината е, че дори да са два милиона, това не променя представителните функции на президента по конституция и не прави от президентството власт.
5
Патриот е ! Душа дава за наука и свобода ! Но не свойта душа братя , а душата на народа !
6
Къде е Цацаров?
7
Мутрата беше сърдит, че президента му давал съвети от САЩ, но кретените дето ги е насадил в НС не спират да плещят простотиите си точно когато Радев е в чужбина. И ПиК с охота дават трибуна на тези кретени защото все пак се плюе президента, а това е основната дейност на този тъп сайт и неговия чорбаджия. Няма нещо, вкл. и ходенето до тоалетна което да не се съгласува с мутрата от неговите плазмодии, така че президента трябва да му дава отпор, колкото и да се прави на "ни лук ял, ни лук мирисал".
8
И сега всички некадърници от новосформираната комисия за самолетите ще игнорират мнението на специалисти по самолети като Радев. И ще купят раздрънкани кошници с два основни ремонта, само и само да излижат някой амееикански г@з и да си актуализират банковите сметки. Това ми било правителство и депутати професионалисти
9
След всички тези разкрития най логичното продължение е:ИМПИЙЧМЪНТ!!!!!!!!!
10
тази комисия, но над заплатите им отгоре толкова още много пари ще им паднат. Добре че министърът на отбраната днес уточни, че ще се купуват само НОВИ самолети
11
Скандален ЗАПИС! Борисов си иска 50 млн докара рекет
12
Този ПЛЕШИВИЯ ГЕРБер с очилцата Емил Христов по какво е специалист???? Съз сигурност НЕ разбира от самолети
13
С една дума е бил лобист тоя тиквун, защото всичките слуги на Сланинова, са се наредили на хранилка СААБ, ЗА ПОРЦИЯ ОТ КОМИСИОННАТА СИ! Скоро пъпчивата тиква ще цъфне с някой хотел за милиони като Гоце, и ще се похвали колко е умно непълнолетното му синче, да изкара за хотел!!
14
По шибане на болшевишки майки БСПеераст недоклатен!
15
Коко,стига с този Радев! Излиза .че ВВС започва и завършва с Радев!То други генерали не е имало ВВС, а пък този най "умен".
16
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
17
Знами Онзи, който назначава на шефски места в МО съселянки изкарвали си прехраната с платена любов Онзи, който си присажда косми от едно задно място върху темето, та същия Този си бил камшика и 0тебaл проекта за нов самолет, като оставил подчинените му да се чудят как да спазят сроковете и да спазят планирания бюджет и тригодишната рамка и накрая тези дето бачкали виновни, а Грeздея с присадената перушина и магистралната си съселянка-съпартийка и може би влажна тръпка, той чист и свят!!! Бaхти гъз0близието, бaхти комисията!!!
18
Той тогава е бил никакъв,за да решава.Има си МС и министри за тая работа.От 10 г те са бокови.Така,че не се праете на интересни.
19
Вижте злобната, завистлива физиономия на бившия военен, завършил военното школо в Шумен. Герберите спретнаха тази комисия с цел да понижът високия рейтинг на достойния президент и да не си загубят комисионните за F-16. .Нали са специалисти по гешефтите,има запис заББ за комисионна от 50 милионна долара
20
Няма такова животно -- гъзоблизец на пияната окупаторска пасмина и да не е корумпирано !
21
Не ,ние гледаме смешната физиономия на бившия военен ,завършил виенното школо в Долна Митрополия ,Герберите спретнаха тази комисия с цел да покажат,че в тази страна има правила и никой не трябва да ги нарушава,бил той и генерал .А колкото до записа ,вече сте смешни.Бас ловя,че не си разбрал за какво е искал комисионните !
22
Други медии пишат ,че е поставено условие-Ф 16 или правителството пада.
23
Поредните неистини .....Браво г-н Христов, бивш офицер ..... - финансовата рамка никога не е била 700 млн. - след заседани на контролиращия борд на 17.06. ръководен от постоянния секретар е записано на стр. 3 от протокола "методиката и ..... да се утвърди от председателя на борда", който е ген. Радев - къде пише г-н Христов, че методиката трябва да се разпише от Министъра на отбраната .... документ? -кои са офертите за нови самолети и влизат ли в рамката от 1,5 млрд. лв .... Изписани са и в ПИР, но те надхвърлят посочената рамка. Няма нова оферта от правителство, дошла след 01.01.2017. Някой пак не е разбрал, че говорим за договор правителство-правителство. Може би някой иска договор с фирма защото е по-прозрачно или ....? Г-н Христов да посочи, кои оферти за нови самолети влизат във финансовата рамка, иначе как се казва това когато се манипулира общественото мнение от такава позиция? - отговорете защо от 700 скачат на 1,5 млрд. ... отговорът е в документ от 02.2016г. и в протокол от работа на една работна група - НЯМА ИЗБОР НА САМОЛЕТ, има класиране на подадените оферти, а избора е на Министерски съвет .... - Схемата за плащане не е задължително изискване, то е задължително условие. Ако не е защо е заложена в Проекта за инвестиционен разход? Кой го гласува този разход? Какви средства са заложени във средносрочната прогноза приета с РМС 913 ... Същите средства, т.е. РМС-тата имат примерен характер? В указанията за планиране на мин. на отбраната какво е заложено г-н Христов ... Ако схемата е пожелателна и една от страните поиска 1,5 млрд. авансово плащане в първата година как държавата ще ги поеме. Защо г-н Христов в бюджета за 2017 г. има заделени средства равни на стойността от "примерната схема"? Да добавя, човекът който седеше вчера зад гърба на г-н Христов на заседанието, визирам Станимир Георгиев (да, същия- бившия шеф на отбранителна аквизиция, бившия зам. директор на института по отбрана) беше част от Борда за управление на проекта ...има две негови писма, където казва, че няма претенциикъм методиката т.е. респективно и към задължителното условие за схемата за плащане ....(подписани са като директор на ИО). Защо ли не сподели за тези документи ... - за неравнопоставеност на американското правителство и как се разрешава въпроса - вижте протокол от работа на раб. група по една заповед на мин. Ненчев - сега да попитам - защо никой не е реагирал на записаното ограничаващо условие за задължителност на схемата за плащане ... Защо се спряхте само на това условие, то има и други задължителни ... Какво е писано за индустриално сътрудничество, за програми за обучение, за доставките, за бюлетини за безопасност ... На 20.10.2016г. на Комисията по отбрана е изнесен доклад за разликите в методиката от 2012 и 2016, с какви критерии и коефициенти на тежести се работи ... Членове на тази комисия са ЗАБЕЛЕЖЕТЕ г-н Гаджев, г-н Манов, г-н Тошев, г-н Манушев .... Никой не реагира, докладът им е изпратен и по електронна поща ... Защо тогава са съгласни, а сега не .....къде е разликата и какво си е променило от октомври до сега .... нещо не им пасва на господата - или Президента (сега е ген. Радев), или класация или .....
24
Емил Хрписто каква компетенция има и от коя партия е? Това казва всичко
25
тъпия селски крадлив каруцар си е директно за затвора
26
Аз не мога да разбера защо, след като можем да ремонтираме наши самолети и ще имаме 15 МИГ-а, трябва да се набутваме да взимаме шведски кенефи? Или пък трета цедка Ф16? МИГ 29 не са по-лоши от Ф16! Със сигурност са по-добри от Грипен! Периодично, правителствата набутват българите с някоя подобна сделка! И този път ББ е прав. По-добре тия пари да се дадат за нещо друго и да имаме 15 МИГ-а! В Сирия, руснаците бомбардират със стари СУ-та и МИГ-ве, а новите г показват само на паради. На нас паради не ни трябват. И очевидно битките се печелят с изпитани машини!
27
Комисията бе създадена да удари Радев.Герберите пуснаха мекетто Тодоров да плюе по авторитета му.Тежко на българите от мутренското управление на герб
28
Имаме две ескадрили МИГ 29?!? Защо трябва да се набутваме за стари Ф16 или недоказани Грипени? Защо?
29
Бочку получи шах с офицера,и ще притичва до Дондуков 2,да обясни че не иска да каже това, ама забравил какво е искал да каже, един акъл за какво по напред
30
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
31
Кремълските тирани много се страхуват от американските самолети и затова селянинът-президент Радев е побързал до възложи на не- контролираното от Парламента служебното правителство да закупи Грипените. Само че бате Бойко не пасе трева...
32
Е па КОЙ беше този Емил Христов ,че не мога да се сетя? КАКЪВ специалист го раздава? Бре те ГЕРБоухите били много умни бе!
33
що е бспар е долен тъп крадлив мангасар, а лидерката им е крадлива селска пачавра.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

Жена се връща ядосана вкъщи, носейки голям куфар. Още от вратата подхваща мъжа си:
- Край, омръзна ми! Напускам те! Ето, и куфар си взех да си събера багажа - отивам си обратно при мама!
- Късно е, тя преди малко дойде тук. Напуснала баща ти...

няма нови новини
Днес: 190
hot
най-четени новини в момента
сега
2744
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! На магистрала "Тракия" е страшно! Кола се заби в ТИР, жена е в болница! На 100 метра от мястото има втора катастрофа (ВИДЕО/СНИМКИ)
x
Редовната консумация на месо помага за свалянето на килограми
x