ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Гешев със скандални разкрития - вижте как "Спаси София" прибират 40 млн. лв. от нова далавера с боклука (ВИДЕО/СНИМКИ)

Акценти

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Гешев със скандални разкрития - вижте как "Спаси София" прибират 40 млн. лв. от нова далавера с боклука (ВИДЕО/СНИМКИ)

487466
на 29.05.2024
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Гешев със скандални разкрития - вижте как Спаси София прибират 40 млн. лв. от нова далавера с боклука (ВИДЕО/СНИМКИ)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Как се трупа неофициален кеш? "Спаси София" се спонсорират от едни фирми, които се занимават с боклука в столицата - "Титан". Веднъж се плаща в Перник, след това се кара в техни сметища, след това се кара със смес от строителен отпадък, плаща се втори път. Изкарани са 40 млн. лв. от декември месец насам. Това твърди председателят на "Граждански блок" Иван Гешев.

препоръчано

Това, което ще кажа, са симптомите на болестта, такива има стотици, но ние трябва да лекуваме болестта. Тя се лекува освен с рлечение на сепсиса и със смяна на правилата. Сега играем с фалшиви зарове, каза ексобвинител №1.

Хора от софийска община разкриха пред нас тази схема. За някои тя е дребна далавера за 40-50 млн. лв. Колко да е дребна, като това е сумата за коледни надбавки за пенсионерите. Изнася се от фирми, близки до Титан, отпадъкът от Перник и трябва да се депонира, само че не го депонират. Той вече веднъж е платен от община Перник. Смесва се със строителни отпадъци - земя, пръст, и се кара в софийския завод за рециклиране на отпадъци, плаща се за втори път от софийската община, отново се кара отпадъчния продукт пак на същото място и отново се смесва, може и три пъти да се плати, поясни Гешев.

Натовареността на завода в София се е увеличила двойно напоследък. За една и съща работа се плаща два пъти. Защо това е възможно? След смяна на шефа на инспектората, той сменя всички по веригата надолу и това не се контролира нататък. Правят се чисти пари по 7-8 млн. лв. на месец. Говори се, че шефът на инспектората е близък до Бонев от Спаси София. Така се финансират кампании, тези пари се ползват за купуване на гласове, за да може тези хора да си платят и да са на едно място, където пак да правят същото. Това е омагьосан кръг, заяви Иван Гешев.

Той даде адреси в село Герман, на ул. Искър, от тези места трябва да е изкарано 47 тона боклук, показа снимки той. Това е само една от схемите за източване и купуване на гласове. Това са нашите пари от данъци, отсече той.

Важен е принципният въпрос, че това беше борбата на либералите срещу корупцията. И на драг кралиците, на Христо Иванов и т.н. Искаха и да сменят главния прокурор, но нищо не произтече от това, а говорят за честност и правила. Става дума за едни пари. Може би крадат повече от предишните. Ние какво правим? Ако не вземем нещата в свои ръце, ние, аборигените, ще останем да се оправяме. Политически боклук беше метафора, но си е истина, категоричен е бившият главен прокурор.

Твърди се, че тези пари са спонсорирали кампанията за местните избори, изтъкна той.

Има цензура, няма ред и справедливост, няма демокрация. Има само свободно пътуване, за който има пари. Държавата се управлява от петима души, които трябва да гледаме какво правят, а те крадат от нас, смята Гешев.

Няма вечни врагове, има вечни интереси. Те сега се критикуват, после пак ще се целунат. Борисов е най-добрият сводник в бардака на властта, а труженичките не им хареса заплащането. Нещо се случи, посочи той.

Съдебната власт и прокуратурата са инструмент в ръцете на властта - ГЕРБ и ДПС. Те ще продължават да правят каквото правят. Прокуратурата и съдът продават под масата това, което се работеше по мое време. Търговия с дела. Всички дела на специализираната, ще излезе, че 70-80% са прекратени, т.е. са осребрени и не са стигнали до съд. Изпълняват политически поръчки на властта, заяви гостът в студиото.

Трябва да се борим. Борбата не е с армия, тъй като тя е с размери на духов оркестър, единственият начин е да се гласува. 

Ще входираме в прокуратурата сигнала, но нищо не очаквам. По-вероятно е да има проблеми и да се удари врагът, смята той.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 103
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК