ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Гешев хвърли бомба за Борисов: Разследван е, че дама е подписвала вместо него заповедите му като кмет и че е изнасял торби с кеш чрез пилота Витко от Авиоотряд 28. Има "Манхатънгейт" с друга жена и дъщеря. Служители на ДАНС и МВР са ми казвали за пиците с кристали в Министерски съвет (ВИДЕО)

ПИК TV

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Гешев хвърли бомба за Борисов: Разследван е, че дама е подписвала вместо него заповедите му като кмет и че е изнасял торби с кеш чрез пилота Витко от Авиоотряд 28. Има "Манхатънгейт" с друга жена и дъщеря. Служители на ДАНС и МВР са ми казвали за пиците с кристали в Министерски съвет (ВИДЕО)

1360370
на 07.06.2024
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Гешев хвърли бомба за Борисов: Разследван е, че дама е подписвала вместо него заповедите му като кмет и че е изнасял торби с кеш чрез пилота Витко от Авиоотряд 28. Има Манхатънгейт с друга жена и дъщеря. Служители на ДАНС и МВР са ми казвали за пиците с кристали в Министерски съвет (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Председателят на "Граждански блок" Иван Гешев очаква в студиото на ПИК TV Бойко Борисов и Кирил Петков за дебат.

препоръчано

"Ние сме (не)държава и е нормално да има и (не)дебат. Затова сме само двамата", каза в началото Иван Гешев и поясни, че страхът е по-силен от тока, защото в предишният опит за такъв дебат беше спрян токът на студиото.

"Бойко Борисов го пази цялата държава. Щях да го попитам много неща - например дали е имало разследване, което е прикрил още във времето, когато е бил кмет и докато си е играел футбол и карти, е имал щатен човек, който да му подписва документите от негово име", заяви Иван Гешев.

"Щях да го питам дали са изнасяли чували с кеш в чужбина чрез пилота Витко от "Авиоотряд 28", дали е имало разследване и дали го е прикрил. Да, има разследване, да, прикрито е", сподели бившият обвинител №1.

"Интересно е дали Мая Христова не е изпратена като консул в САЩ, за да осъществи сделка за покупката на една къща в "Манхатън", държавен имот, в който живеят друга жена с дъщеря. Тази жена се казва Галя и е работила в "Новинар". И по трите случаи имаше проверки в прокуратурата и дела, които са прикрити. Последната проверка се развиваше на 7 юни. Питайте сега какво се случва с това разследване", заяви Иван Гешев.

И призова независимите медии да проверят какво се случва с този имот в Манхатън.

"Ако човек е мъж, ще излезе и ще каже: "Да, имам дете, самотен мъж съм, няма нищо нередно." Детето не е виновно. Но тази къща в Барселона се купува като през фирми на Валентин Златев се плащат 3 млн. евро. В замяна фирми на Валентин Златев получават евро проекти за тази стойност", обясни бившият главен прокурор.

По думите му това е пране на пари. Използват се европроекти, купува се къща. "Делото е прекратено, нека го качат. В делото има много интересно нещо - лаптопът на счетоводителя Асен Христов. В този лаптоп се намериха доказателства за движения на паричните средства. Валентин Златев му купува къща, като в замяна получава европроекти", заяви председателят на "Граждански блок".

"По разпореждане на Бойко Борисов сега ми води 7-8 дела Емил Петров, който е брат на Пепи Еврото", разкри той.

"Отгоре стоят политиците. Те правят правилата - тези правила са фалшиви, за да може политиците да не влязат в затвора. И това е игра с фалшива зарове. Докато не смениш политиците, докато не смениш заровете, това няма да се промени. Моята цел не е да стана някакъв, бил съм на една от най-високите позиции. Моята цел е да променя държавата, да съм инструмент за възстановяване и промяна в държавата", обяви Гешев.

"Нова тв и бТВ, които са независими телевизии, да направят запитване за тези факти, които изнесох", призова събеседникът на Соня Колтуклиева.

"Христо Иванов е един младеж, който няма никакви правни знания. Това е все едно един зоолог да направи ремонт на ядрен реактор. Той трябва да бъде назначен в БАН, по умен е от проф. Герджиков, защото промени Конституцията за 6 дни, а на другите им отне месеци", каза с ирония Иван Гешев.

"Щях да го питам как така като щурмува "Росенец", после крещеше "Никога с Пеевски и Борисов", а в следващия момент им седна в скута", сподели председателят на "Граждански блок".

И разкри, че и Христо Иванов е бил разследван заради документи, които уж той е подписвал, а според експертизата подписите не са негови.

"Моята оценка е, че Христо Иванов е страхлив. Когато го повиках на дебат като главен прокурор, той избяга. Сега пак избяга. Тези хора не знаят как функционира държавата. Ако не си преучредим държавата и не изрежем този сепсис, който е огромен, няма да се оправим. Мислят ни за идиоти, държат се с нас като с идиоти", обяви председателят на "Граждански блок".

И даде пример за един мездренчанин с прякор Данчо Пръча, който купувал гласове за ГЕРБ и ДПС, а вчера заявил пред свои познати: "Защо трябва да се занимавам с наркотици, като политиката се оказа по-доходоносна".

"Моята глава струва 3 млрд. лв. Откакто започнах да работя със специализираната прокуратура, КПКОНПИ запорира имущество за 3 млрд. лв. Сега, след като бях отстранен, целта е тези пари да си ги получат. 200 млн. стоят запорирани дълги години на Иво Прокопиев. КПКОНПИ се отказва от това дело и се отказва тези пари да бъдат отнети. Тези 200 млн. лв. най-вероятно са открадни от нас", негодува бившият обвинител №1.

"Имах намерение да пробвам, направих го, трябваше ми още малко и те ме махнаха. Отгоре на всичко стоят политиците. Предполагам, че Борисов има връзка с ъндърграунда и им дава поръчки", сподели Иван Гешев.

"Работата ми през тези три години в момента се осребрява", отсече той.

"Отидох при Кирил Петков, когато беше министър-председател. До него седеше Ленчето. Обясних им, че това, което правят, е да блокират държавата. Гледам един широк поглед, едни разширени зеници, не ме слушаше. Попита ме дали не смятам да си подам оставката. Започна да ми става смешно, казах му, че не смятам, а той заяви, че при обиколките му из страната хората смятали, че ако си главният прокурор си подаде оставката, страната ще тръгне рязко нагоре", разказа с жестове Гешев за сблъсъка си с Кирил Петков.

И посочи, че Лена постоянно го е прекъсвала.

"Извади си телефона Петков и започна да чете имената на 30-40 души, които били престъпници - Маджо, Маргините, Пеевски. Тръгнах си и осъзнах, че той ме е сигнализирал за престъпление. Обадих му се и му казах, че като гражданин трябва да подам сигнал за престъпленията. Той ми отговори: "Прекрасна идея! Предлагам да започнем с Пеевски." Още същият ден пуснахме съобщение и те изпаднаха в паника и на следващия ден Лена дойде със списъка от Гугъл. С разпечатки от медийни публикации", сподели Гешев. По думите му Лена се оплакала на една прокурора, че била много затруднена, защото до 4 сутринта е трябвало да принтира страници от Гугъл.

"Знаете ли историята за ареста на Борисов. Седят си в Министерски съвет, викат полицаите, а там е Бойко Рашков, който пие 1-2 бутилки кафе. Там са и Кирил и Асен. Идват хората от ГДНП и им казват: "Отивайте да арестувате Борисов". Хората им казват, че няма дело, няма защо да го арестуват. И се самосезират с разпит на Кирил Петков, който се случва пред 20-30 души. Пращат ги към адреса на Бойко Борисов. По пътя се усещат, че Борисов го пази НСО и може да стане страшно. Тогава звънят на шефа на НСО и го викат в Министерски съвет. Казват му да предупредят на охраната на Борисов. Предупреждават охраната, която пък звъни да каже, че полицаите ги няма вече 30 минути. А те са объркали адреса по джипиеса", разказа историята бившият главен прокурор.

"Седим в кабинета и Веселин Иванов, който работеше при мен и който и сега е в прокуратурата, каза: "Борисов трябва да остане 72 часа в ареста." Дадох му пример, че ако той е в ареста и няма нищо срещу него, дали би му било приятно да седи 72 часа", сподели Иван Гешев.

"Не се занимавам с хранителните навици на Кирил Петков и Асен Василев, както и с другите им навици. Служители на ДАНС и МВР са ми казвали, че е имало доставки на пици с кристали', разкри председателят на "Граждански блок".

По думите му някой от близкия кръг на Кирил Петков и Асен Василев ги е записвал с телефон и има стотици записи. Записите сега са продадени на човек от вражеския кръг.

"Едни бизнесмени ми казваха, че когато Асен Василев е бил в училище, са се учили на него да правят шоу. Упражнявали са се върху него. И до днес той продължава да прави шоу", каза с доза тайнственост Гешев по повод миналото и настоящото на Асен Василев.

"Толкова пъти са ме питали за Пеевски, че ми писна да говоря с него, А Джевдет Чакъров е съпредседател на ДПС, но не съм го виждал никога, не го познавам. Искам да го видя, затова го призовах на дебат", уточни председателят на "Граждански блок".

"Алексей Петров сглоби онази "сглобка", стана много силен, искаше да стане шеф на ДАНС и го отстраниха", сподели мнение Иван Гешев за убийството на Алексей Петров.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Финансови проблеми за Рака, Лъвовете да не пътуват САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Финансови проблеми за Рака, Лъвовете да не пътуват
ПИК TV x
Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО) Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК