ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Корнелия Маринова с разтърсващи разкрития: Борисов дори не ми вдигна телефона, за да ми каже защо не ме издига за кмет! Имаше грозна кампания на ГЕРБ срещу мен (ВИДЕО)

Епицентър

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Корнелия Маринова с разтърсващи разкрития: Борисов дори не ми вдигна телефона, за да ми каже защо не ме издига за кмет! Имаше грозна кампания на ГЕРБ срещу мен (ВИДЕО)

287647
на 15.11.2023
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Корнелия Маринова с разтърсващи разкрития: Борисов дори не ми вдигна телефона, за да ми каже защо не ме издига за кмет! Имаше грозна кампания на ГЕРБ срещу мен (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Корнелия Маринова проговаря от Ловеч за загубата на ГЕРБ в областта и защо напуска партията.

препоръчано

"Това е едно естествено продължение на взетите от мен решения в резултат на така стеклите се обстоятелства", каза Корнелия Маринова.

"На 14 септември получих обаждане от административния секретар г-н Паунов, че няма да бъда издигната за кмет, въпреки че получих номинации от всички структури. Това беше направено без никакви ясни мотиви, без никакво обяснение, без елементарна логика, защото в последния момент трябваше да се издигне нова кандидатура, а този кандидат нямаше възможност да се разгърне", обясни тя.

"Подадох оставка като общински координатор, защото нямах възможност да изведа изборите докрай. Предвиждах, че резултатът ще е такъв - неуспех", каза още Корнелия Маринова.

"Опитах се да звънна на г-н Борисов. Не мисля, че той не вдигна несъзнателно. Исках да знам причината, мотивите за това, които обаче така и не станаха ясни. Споделих с някои от членовете за случващото. За няколко часа 450 човека се подписаха в подкрепа на моята номинация и ги изпратиха до централата на ГЕРБ", разкри бившият кмет на Ловеч.

"Мога да бъда гневна, защото толкова години отдадох сърце и душа на каузата. Не искам да изпадна в такива емоции. Хубаво е да се знае, че всеки един, който се бори за каузата, да получи реалното обяснение, да получи уважението. Достойнството на хората трябва да бъде уважено. Така реших да запазя своето достойнство", сподели тя.

"По време на предизборната кампания имаше две линии на говорене - едната беше официално съобщена от лидера на партията в посещението си на 6 октомври в Ловеч, че Корнелия Маринова е постигнала много в тези два мандата. Втората линия беше линията на областния координатор (б.а. Николай Нанков), линията на придворните около него, че видите ли някакъв странен модел на Маринова е управлявал последните два мандата. Това беше един несполучлив опит да се оправдае загубата, която се очертаваше. Един грозен опит, който е и една от причините за провала. Грозна компроматна кампания", добави Маринова.

"На местна почва в Ловеч ме атакуваха от ГЕРБ. Не бях атакувана от останалите кандидати, а от предизборния щаб на кандидата на ГЕРБ Валентина Недялков", разкри бившият градоначалник.

Тя вече е общински съветник.

"В годините винаги съм получавала подкрепа на г-н Борисов. Не съм получавала в нито един момент упрек от него. Готова съм на разговор, но не искам да се натрапвам, затова го потърсих само веднъж", каза още Маринова.

"Не съм видяла в Никола същата страст и организационният опит, който имаше г-н Цветанов", призна тя у добави, че един такъв човек като Цветанов винаги е полезен.

Бившият градоначалник разказа и как е била потърсена от екипа на бившия посланик Херо Мустафа, която дошла на посещение в Ловеч. Двете се срещнали. "Херо Мустафа е посланикът на САЩ, който за първи път идва в Ловеч", разказа Маринова и уточни, че не е имало никакъв протокол.

"Не съм част от тази комуникация и няма как да я коментирам, Но чета това, което се пише", обясни тя на въпрос дали е чувала за Галина Събева от американското посолство.

Маринова разказа, че се е върнала за кратко в училището, в което е работила, но е подала молба за прекратяване на трудовите правоотношения. "На пенсионна възраст съм. Когато 2007 г. ми предложиха да бъда кандидата на ГЕРБ за кмет, отказах, защото не бях подготвена. През 2011 г. приех поканата с едно-единствено желание - да правя нещо повече за образованието, за една щастлива образователна общност. Не знам дали ще се върна на бял кон. Аз съм общественик, ще продължавам да бъдат такава и се виждам в политиката", обяви Корнелия Маринова.

"Изборите бяха тежки. Прекъсната е дълбоката и емоционална връзка с хората и този човечен подход с всеки един. Контактът е най-важното нещо - човек до човека", завърши тя.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 юли - сблъсъци на работното място за Лъвовете, Стрелците да не действат импулсивно САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 юли - сблъсъци на работното място за Лъвовете, Стрелците да не действат импулсивно
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Комисията Исторически парк изслушва министър Калин Стоянов (СНИМКИ/НА ЖИВО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Комисията "Исторически парк" изслушва министър Калин Стоянов (СНИМКИ/НА ЖИВО)
ново
Днес: 70
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК