Вход
София
Времето в София 6 o C

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Писателят и журналист Димитър Бочев разкрива откъде извира злобата в българите и защо сме най-нещастната нация (ОБНОВЕНА)

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Писателят и журналист Димитър Бочев разкрива откъде извира злобата в българите и защо сме най-нещастната нация (ОБНОВЕНА)

на 04.01.2018
65951
25
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Писателят и журналист Димитър Бочев разкрива откъде извира злобата в българите и защо сме най-нещастната нация (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
04.01.2018
25
65951

Писателят, журналистът и съветникът на един президент и един премиер Димитър Бочев разкрива откъде извира злобата на българина; дали е прав Иван Хаджийски с твърдението си, че ако в България се роди гений, това ще бъде геният на завистта; защо дори един огромен шанс за страната ни, какъвто е европредседателството, не може да предизвика положителна енергия в нацията ни и в крайна сметка защо българите винаги се самоопределят като най-нещастните на света?

Трима президенти откриват паметна плоча на Желю Желев

Трима президенти откриват паметна плоча на Желю Желев

Президентът Румен Радев заедно с Петър Стоянов, Георги...

на 04.11.2017

Димитър Бочев е осъден задочно на 10 години затвор за антикомунистическа дейност у нас, емигрирал е в Германия, където живее до 1992 г., бил е колега на покойния писател Георги Марков в "Свободна Европа", сътрудничил е на списанието на Солженицин, издавано в Париж, поддържал е рубрика за култура в радио "Доче веле", автор е на романи и книги с философски есета, в момента живее и твори в България.

"Свободата е вътрешно решение. При комунизма имаше хора, които бяха свободни хора в един несвободен свят. Докато днес много хора живеят като роби в технократски общества, които имат уж демократична политическа система", заяви Бочев.  

"Обединявайки се Европа потърси себе си на базата на европейските ценности - фундаменталните духовни начала, които са субстанцията и плътта на християнската цивилизация. Ако не искаме тя да бъде християнска не само по име, но и от съдържание, трябва да изходим от тези ценности. Тук не става дума за религия, а за друг тип вяра - в моралните и нравствените еталони, фиксирани от 10-те Божи заповеди. Това е свързано с евроатлантическата общност. В този смисъл единствено те са нашия ориентир", заяви той по повод на настоящето европредседателство. 

По думите му в исторически план всеки опит да се заменят тези ценности с някаква политическа система, завършват с много кръв и сълзи за човечеството, като в случая с болшевизма и нацизма през миналия век на политистерии. Бедата в момента за Европа е вододела в отношението на европейците към мигрантите, тъй като то е на два полюса. 

"Историята придобива комичен характер и по темата с третия пол. Гледам със здрав скептицизъм на подобни изхвърляния като за третия пол. Полът не може да е двусмислен. Природата е разпределила на мъжко и женско начало и цивилизацията не може да се противопоставя на това разделение. Няма цивилизация, която да е в състоянието да коригира природата, а трябва да се съобрази с нея", категоричен е Бочев.

Проговори дъщерята на Желю Желев: Баща ми никога не е имал икономически интереси! Беше над нещата!

Проговори дъщерята на Желю Желев: Баща ми никога не е имал икономически интереси! Беше над нещата!

Баща ми никога не е имал икономически интереси. Беше над...

на 05.11.2017

"Това е печално, но и комично за пътя ни във времето. Подобно деление на трети пол, четвърти или пети, е несъстоятелно и безпредметно. Полът не може да е социален. Той е биологичен и генетично зададен", коментира писателят.

 За Желю Желев писателят разкри, че са много свързани. "Избягах с неговия пуловер от България. Той ми го даде, за да ми топли, знаейки, че ще бягам. Когато сега сините упрекват Желев в компромисност спрямо комунизма, не е така. Той плати висока цена за антикомунизма. През 60-те години беше арестуван и въдворен на местожителство. А къде са били критиците му по това време? Сигурно са викали за партията", разкри Бочев.

"Сегашният президент Радев не е мой типаж и съм писал за това. Отчитам му това, че събра пред родната къща на Желю Желев всички президенти и това го оценявам. Други неща не съм готов да му простя, но ето че в името на една по велика теза, направи този жест", коментира писателят. 

Вижте цялото интервю с Димитър Бочев пред Ива Николова по ПИК TV:

Сподели:
свързани новини
УНИКАЛНО! Четирима президенти откриха паметна плоча за Желю Желев в родното му село (СНИМКИ) УНИКАЛНО! Четирима президенти откриха паметна плоча за Желю Желев в родното му село (СНИМКИ)
Уникален жест към паметтта на първия демократично избран...
на 07.11.2017
СПОМЕНИ! Дъщерята на Желю Желев с незабравими разкази за баща си СПОМЕНИ! Дъщерята на Желю Желев с незабравими разкази за баща си
През изминалата седмица четирима президенти почетоха...
на 12.11.2017
Напиши коментар »
(25)
1
КАКЪВ ПИСАТЕЛ Е ТОЯ ЦИГАНИН ? НЯКОЙ ДА Е ЧЕЛ НЕЩО ОТ НЕГО ?
2
АКО ИМА АД НА ЗЕМЯТА, ТО ТОЙ ОПРЕДЕЛЕНО СЕ НАМИРА В ГРАНИЦИТЕ НА С.Е.В.Е.Р.О.З.А.П.А.Д.Н.А.Л.А.. Б.Ъ.Л.Г.А.Р.И.Я ---->> В Северозападна България е задвижена подписка за отделяне към Румъния. Всичко вече е в ход и инициаторите на „Автономия за Северозапада” организират протестен митинг в Монтана на 21 януари от 11 ч. на площада в центъра на града. "ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОТДЕЛИМ КЪМ РУМЪНИЯ. Там минималната заплата става 400 евро, а нормалната поне 800 евро. Този път няма какво да ни спре да се отделим териториално към Румъния. От Ком до Лом и от Брегово до Оряхово и заедно със Западните покрайнини искаме да сме част от Румъния. СЕВЕРОЗАПАДЪТ с искане да е обособена юрисдиция в полза на Румъния. В България нашият СЕВЕРОЗАПАД е забравен. Стига лъжи, стига обещания, че ще има инвестиции. Вече не вярваме", пише Борислав Каменов от инициаторите.
3
Слушайте що ви дудне тоя национален предател,слушайте и ша са опраите....,ако преди тва не умрете от глад!
4
И какво точно ще спечели обикновения българин от европредседателството за да се радва?
5
Циганин си ти № 1, че не можеш да вденеш какво иска да ти каже. Живей си в твоят измислен свят на държавна сигурност, на комунистите... , както казват порасналите ни деца, заминали не по тяхна воля на запад, не искаме да работим в комунистически предприятия, фирми ..., а те милите не са били родени, но как да ги убедиш, и така- сега нито тук, нито там, стават за нищо, и от там разруха на здраве, сили и пр. казват ми, че съм "прокурор", други "адвоката", нито едното, нито другото. животът ме е научил на много неща, практиката де, а не назубреното в учебниците... учиха и накрая какво сториха, на дъното са-без семейства, без деца... кому беше нужно това... питам се и не желаем отговор. той си остава единствено за нас........ ясни сте ни, като днескашният ден, но няма как-да живее държавна сигурност и доносници и възродители... всичко иде от горе, а не отдолу, пушекът де ....., бай мангале
6
Как да НЕ Е прав етч едни Гений Завистливи,А колко ще се появят един Господ знае до 80% има ОЩЕ МНОГО.........Дебил= на Завистлив гений.......или БКП=БСП.......
7
тоя не-човек само като му видиш биографията ти става ясно какво е определението за предател на Род и Отечество.......от списанието на психопата и измамник Солженицин до работа в геополитическия медиен инструмент наречен Дойче Веле....ако гледаше обективно щеше да види зловещата депопулация, деиндустриализация и дерационализация и общото раздържавяване на България от последните 28 години....платен плъх на новото време
8
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
9
Народа озлобя, понеже политиците говорят едно а вършат съвсем друго. Гонят се партийни и най вече лични интереси , те ни крадат и ни окрадоха поголовно. И вкрайна сметка какво е направено за народа
10
Много бих искала да се запозная лично с г-н Бочев, за да си уточним понятието "завист". Аз претендирам, че това чувство ми е непознато, по простата причина, че много харесвам себе си и не виждам защо да завиждам на някого. Но когато започна да се боря срещу шмекери, първенюта, тарикати и тем подобни, много пъти чувам, че го правя, защото им завиждам. Аз просто изпитвам отвращение от тях и тъй като имам наистина християнска ценностна система, вярвам, че като се хвърля в една борба срещу злото, това е морален акт и така спасявам много хора, които нямат силата да бъдат войни като мен. На мен боклуците трудно могат да ми направят нещо, освен да ме вбесят и да ме предизвикат на война. Лошото е, че понякога именно тези, чиято кауза защитавам, ме обвиняват в завист, защото са безкрайни страхливци и умират от ужас пред силните на деня. Предпочитат да си вегетират робски-покорно, а аз не мога да понасям унижението, особено от зли и прости хора и считам, че за достойнството си човек може и трябва да си позволи да загуби много други неща, най-вече в сферата на житейското удобство..
11
Този индивид спрях да му вярвам на писанията, когато оплю Левски, че бил убиец на "малолетния"ратай и т. н. Че е убил ратая, убил го е, но никой не е доказал, че е малолетен! И Левски не е тръгнал да купува чушки и домати, а да се БОРИ за свободата на България - другарю Бочев!
12
Един голям шеф от националното радио - преди 10-ти а и след за малко, върл комунист, беше мн близък приятел с тоя и го наричаше галено Бочката; и аз не издържам псевдофилософиите му, че и твърде менторски го дава.Кафа.
13
Познавам лично г-н Бочев, даровит писател- есеист, ерудит, но има много специфично чувство за хумор, което някои не разбират.......свободен дух!!! Препоръчвам ви книгата му "Несъгласни думи".....
14
Този господин не разбра ли , че психотронното оръжие е причината.Той какво търси във Европа.
15
НЕ показвайте желъо,дано в ада гори
16
Ние българите не сме злобни. Просто имаме силно развита индивидуалност. Всеки си има свое собствено мнение, което не винаги съвпада с мненията на другите около нас.
17
Беснеят тук руските псета против великия българин Димитър Бочев от "Свободна Европа". Беснейте изроди и дано побеснеете, защото атаката на NASA е скоро и ще изчезнете в небитието, заедно с кремълските ви господари. BG
18
Много точно казано! БРАВО!!! С Вас мислим в синхрон! Явно имаме сходни позиции, когато сме в обхвата на втурнали се да израстват на всяка цена и с показност стадни елементи, готови да приемат всякаква форма, само и само да се напаснат на текущата доминираща сила, претендират, че са силни, а е точно обратното. Те са "най-меката" част на обществото. Благодарение на ТАКИВА превърнаха България за 27 години от държава за корекция в някои отношения и осъвършенстване с авторитет пред Запада в лакейска колония на същия, гледаща го в портфейла, подобно на уличен помияр, който те гледа с влажни очи и прискимтява, когато излизаш на тротоара с парче топла пица... Поздрави!
19
Разсъждавам точно като Вас. Когато не си мижитурка в тази държава, когато имаш позиция и я отстояваш - значи ти си конфликтна личност, ти си злобен. Трябва да си мекотело, да търпиш всички простотии в блока си, в квартала, в учрежденията, че и в държавата, тогава си психично здрав. Е, такива криворазбрани евроатлантически ценности, да си ги спазва авторът на това писание.
20
Този клоун, който дори няма образовани, осребри яко познанствата си с Желев и с приятеля си по чашка Марков. Любимата му роля е на дисидент, макар че го изгониха и от Свободна ЕВропа заради тотално пренебрежение на задълженият му. След това полуграмотните ни журналисти го лансираха като голям дисидент и така изкарва някой лев допълнително ,макар че даже не е бил в България по време на социализма. Да пази господ от такива тарикати, решавали са всичките си проблеми на маса, с подобни на него недоразумения. Отвратително жалка персона, за която може да се каже много, но мястото няма да стигне
21
Не знам кой е Иван Хаджийски и дори не искам да знам.:)
22
Достатъчно разкрива себе си, щом изкара Ж.Желев голямата личност на България.Човекът, който съсипа селското стопанство и се постави в услуга на САЩ..Бочев посочи ми един голям посттоталитарен анти комунист допринесъл нещо добро за България! Може би ти!!!
23
Е вижда се колко е злобата у българина само като поглете злъчните изхвърляния на много от коментиралите. Българина си преди всичко ХЕЙТЪР - простете за чуждицата. Нали си спомняте не един виц за Бай Ганьо по въпроса. Но най-много му липсва страх от Бога. Но накрая всеки си получава заслуженото. Бог забавя, но не прощава! Помнете преди да пишете глупости, особено когато сте на светлинни годи ни от интелекта на Бончев.
24
Е вижда се колко е злобата у българина само като поглете злъчните изхвърляния на много от коментиралите. Българина си преди всичко ХЕЙТЪР - простете за чуждицата. Нали си спомняте не един виц за Бай Ганьо по въпроса. Но най-много му липсва страх от Бога. Но накрая всеки си получава заслуженото. Бог забавя, но не прощава! Помнете преди да пишете глупости, особено когато сте на светлинни годи ни от интелекта на Бончев.
25
Поздравления за писалите тук под номера 1, 3, 4, 7, 10, 16, 18, 19, 20, 22. Но можем да си обясним неприязънта на този "умник" Бочев към Левски. Нали Левски беше казал: "За предателите смърт и само смърт!".
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

- Ти какво правиш в гардероба, бе?
- Пръскам за молци.
- А защо си гол?
- Еее, кога успяха, бе!?

няма нови новини
Днес: 66
hot
най-четени новини в момента
сега
2080
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Волен Сидеров проговаря ексклузивно - какво ще е бъдещето на обединените патриоти, съюза му с Николай Бареков и отношенията с Бойко Борисов (ОБНОВЕНА)
x
СИЛНА ВЯРА! Честваният днес светия е направил нещо уникално
x