ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Проф. Христова с ТОП АНАЛИЗ: За Борисов комбинацията с Пеевски му създава спокойствие (ВИДЕО)

Акценти

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Проф. Христова с ТОП АНАЛИЗ: За Борисов комбинацията с Пеевски му създава спокойствие (ВИДЕО)

144792
на 09.06.2024
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Проф. Христова с ТОП АНАЛИЗ: За Борисов комбинацията с Пеевски му създава спокойствие (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Политическият психолог проф. Антоанета Христова анализира в студиото на ПИК TV кой всъщност е големият победител от изборите 2 в 1. 

препоръчано

Тези избори и предишните и по-предишните поставиха въпросите за социологията. Последните екзитполове на предходните избори показаха, че не са верни. Огромен проблем е, че избирателите не желаят да споделят публично вота си поради страх и усещане за цензура, може би смятат, че това ще им навлече проблеми, заяви Христова.

Големият извод е, че темата за социологията би трябвало да е дебат на тяхната общност. Методите изискват разширяване по посока на използване на методите от други дисциплини, като напремир психологията и да се проучва и по-анонимно, каза тя.

Възраждане ще вдигне процентите. ДПС ще излезе с голяма вероятност на второ място, е другата ми хипотеза. На трето място вероятно ще се бори Възраждане, ППДБ отива на четвърто или пето място и останалите се подреждат, като за мен е много интересна появата на Величие. Това е интересна заявка за евентуално влизане в парламента, както съм изненадана от ниските резултати на Синя България и Солидарна България, отбеляза Христова. 

Много е голяма разликата между ГЕРБ и ППДБ - 14 пункта. Борисов го устройва разлика от 10% от втория. Пред България предстои много сериозна финансова година, която ще трябва да се справя с бюджет, взет от политиката на ПП. Този бюджет е много по-разхитителен, отколкото е на финансовите експерти на ГЕРБ. Трябва да се реализират повишения на заплатите, а това означава заеми. Иска ли Борисов да прави неща, които ще рушат имиджа на партията му, не иска. На второ място - ще трябва да решава въпросите на войната и мира. Трябва да взима решения, които са или против обществото, или загърбвайки тяхната позиция в името на някаква европейска позиция или обратното. Трудна ситуация. Той търси формула да сподели управление в удобна среда, а споделянето става не с такива разлики, каза професорът.

По думите й ще има още размествания до края на деня и те може да бъдат манипулативни.

Имам хипотеза, че не трябва по никакъв начин да ни е чужд кабинет с ДПС. Въпросът е ще се намери ли трети. На тези въпроси лидерите трябва да отговарят. Пеевски ще иска легитимно участие в управленска формула. Борисов в голяма степен е готов да приеме тази ситуация. Но дали тази двойка ще успее да намери трети. От това зависят много неща - дали ще има правителство или няма да вървим към следващи предсрочни избори, посочи тя.

Убедена съм, че целта на двете политически сили е в тяхната сумарност депутатите да правят минимум 121, което означава, че ДПС не може да бъде прескачано, отбеляза Антоанета Христова.

За Борисов комбинацията с Пеевски му създава спокойствие, че ще могат да контролират регулаторни ограни. Трябва да се обяви процедура за главен прокурор. Събирайки се с ДПС Борисов ще има изключителен контрол върху тези процеси, посочи тя.

Проблемът на такова правителство по принцип е това, което изброих - какво следва. Финансовите въпроси и тези, свързани с войната. Ако процесите са такива, че инфлацията е голяма, ако не се изпълнят дадени от предишно правителтво обещания, може да се стигне до протести, а Борисов не обича протестите, обяви гостенката в студиото на ПИК TV.

За мен Пеевски има интересите да бъде незаобиколим фактор, което дава много козове в ръцете му. Всичко е така завързано при него, че той не трябва да си позволява да губи, трябва да става все по-легитимен и за нашите външни партньори, заяви тя. 

За Радев - едно е да си президент, друго е да ходиш из страната и да агитираш. Струва ми се, че има проблеми с лицата, той вижда какви са лицата и хората около него не са го възхитили. Има необходимост от работа на терен и тя не е за всеки. Имам съмнение за неговото скачане в политиката поради този тип логистични процеси. Иначе има време до край на мандата и все още не заплашва никого, изтъкна Христова.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Финансови проблеми за Рака, Лъвовете да не пътуват САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Финансови проблеми за Рака, Лъвовете да не пътуват
ПИК TV x
Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО) Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК