Вход
София
Времето в София 25 o C

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV: Социологът Юлий Павлов анализира очертаващия се крах на Манолова (ОБНОВЕНА)

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV: Социологът Юлий Павлов анализира очертаващия се крах на Манолова (ОБНОВЕНА)

на 03.11.2019
99633
11
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV: Социологът Юлий Павлов анализира очертаващия се крах на Манолова (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
03.11.2019
11
99633

Социологът Юлий Павлов гостува ексклузивно в изборното студио на ПИК TV, където анализира очертаващата се загуба на Мая Манолова в битката й срещу Йорданка Фандъкова.

Заблуда са твърденията за избирателната активност. 3 100 000 са гласувалите. Резлично е в голените и малките общини. За София на местните избори в София от началото на века гласуват около 405 до 417 хиляди души. Това е обичайно, само с разликата, когато местните избоири съвпадаха с президентските. Сега 456 000 са гласували. Интересната битка изкара повече хора. Агенциите следователно много точно сметнаха.

Партите имат ядра и периферии. Процентите може и да останат при повече гласували.

За периода 2013 до 2017 година партиите имат следните проценти. ГЕРБ имат 30,5 - 33, 5. Сега имат 32 процента. Националистите се движат между 7 и 12 процента. Сега имат 11 на сто. Малко са се разбалансирали, основно са за ВМРО, за сметка на Атака. Градската десница заедно - около 9 процента, сега - разединени, около 6 процента.

При ДПС най-ниският резултат е 12 процента през 2017 година, колкото и сега, защото са имали и 17 процента.

При БСП флуктуациите са най-големи заради отцепването на Първанов, подгонването като империалист на Станишен от Нинова - на европейските избори, защото включи Станишев политбюрото. Тогава вдигнаха. 15% имаха червените на парламентарните избори 2014 г. 28 - на парламентарните избори 2017 г. Европейските избори паднаха на 19 процента. Сега имат 17 процента.

Манолова не се хареса на периферията на БСП, въпреки стягането на твърдото ядро. Листата на БСП има 10 000 по-малко гласоподаватели при обща активност със 100 000 повече. Ако имаха собствен кандидат, БСП можеха да имат още може би поне трима общински съветници. Корнелия Нинова се дистанцира от кампанията в София. Самата Манолова беше подведена, че може да вземе много десни гласове. Гласоподавателите на градската десница очевидно на втория тур са предпочели Фандъкова.

Фандъкова и Борис Бонев говореха на един език в хода на кампанията, защото говореха като експерти. Той имаше и много добро сценично поведение. В този смисъл той не беше изненада. Изненада по-скоро беше, че младите хора взаимно се подгряваха и се организираха и излязоха да гласуват.

Видя се трудът на Бонев през годините в последната седмица. Той беше тотално неизвестен за широката публика, коментира Павлов.

Има стабилизация, затова ГЕРБ не може да бъде съборен, въпреки че трудно се управлява с 30%. Павлов отчете като изненада резултатите на ГЕРБ в Благоевград.

Не знам какво може да се очаква за БСП и Мая Манолова след изборите. Могат да отчетат и  добри резултати. Особено в Русе. Различно е на различните места. Във Варна червената организация беше разсипана. Като цяло недоволството към настоящето ръководство нараства. Манолова твърдо пък се заяви като играч на политическия терен. Извън БСП обаче тя няма бъдеще. По устав няма право да се яви на избора за председател на партията. Трябва да възстанови и членството си. Има по-добър с 50 000 гласа от БСП резултат обаче. Формулата - да падне София, за да падне цяла България, не успя, категоричен е Павлов.

Няма недоволство от управлението в България, каквото се приписва като сравнение с Турция и Унгария, смята Павлов. Бойко Борисов не е диктатор. Управлява с нисък процент и винаги търси коалиции. Същите анализатори през април ни убеждаваха и заблуждаваха с внушения, че тази власт ще бъде пометена.

Павлов се солидаризира с колегата си Михаил Мирчев, че Манолова в партията на Слави Трифонов може само да се бори за преминаване на 4-процентовата бариера, за да влезе в парламента. В този смисъл това е много ниска топка за Манолова, колкото и да би вдигнала процентите на Трифонон. Още повече че два остри камъка не можели да мелят брашно. А партийното строителство е бягане на дълги разстояния - маратон, а не е спринт. Най-добрият вариант за Манолова е да се върне в партията майка и да изчака падането на това ръководство, за да се бори за лидерското място, каза Павлов. Все пак резултатът на Манолова е повод за гордост, за разлика от резултатите на Нинова в градовете в страната, каза Павлов.

ИЗБОРНИЯТ ДЕН В ПИК TV!

Вижте първия час на студиото на ПИК TV след 13 ч.и коментара на Антоанета Христова във видеото на живо на ПИК TV:

Вижте втория час на студиото и коментарите на Румяна Коларова и Борислав Цеков, както и гласуването и изявлението на премиера Бойко Борисов в Банкя:

Третият час на студиото на живо с коментарите на социолога Александър Владимиров, Николай Бареков и журналистите Цветан Фиков и Симо Русев:

Вижте анализа на политолога Георги Киряков: 

Гореща среща на екипа ни с Мая Манолова във фризьорския й салон в следобедните часове излъчи ексклузивно ПИК TV на живо в изборното студио: 

Социологът Михаил Мирчев направи ексклузивен анализ на вота в шестата част на изборното студио на живо на ПИК TV:

Ексклузивна прогноза и коментар от социолога Юлий Павлов вижте в седма част на студиото:

Коментар от проф. Стоян Денчев в осма част на изборното студио:

 

Горещи данни и разкрития от екипа на ПИК и анализ на социолога доц. Стойчо Сточев:

Първи данни след края на изборния ден от социолога Васил Тончев и горещи коментари в студиото на ПИК TV. 

Шефът на БСП Варна Борислав Гуцанов поиска оставката на Корнелия Нинова като лидер на БСП. 

Спас Гърневски поздрави ГЕРБ за успеха и направи анализ на вота в Пловдив, а Георги Марков от ГЕРБ обясни защо Фандъкова е феномен. Всичко това в част 11 от изборното студио на живо на ПИК TV:

В предпоследния час от изборното студио на ПИК TV члена на пленума на БСП Боян Чуков също поиска оставката на Корнелия Нинова, а ГЕРБ и премиера Бойко Борисов излязоха с първи коментар на резултатите от балотажа:

Първите коментари на Мая Манолова и екипа й, както и края на изборното студио и горещите коментари на последните данни за вота в страната вижте в 13-а част на студиото на живо на ПИК TV:

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Смятате ли, че властта трябва отново да затегне мерките заради увеличените случаи от коронавирус?
Общо гласували: 8617
архив

Една бабичка тръгнала на гроба наа мъжа си, но забравила къде е парцелът. По едно време видяла гробаря, който бил подпийнал.- Момче, кажи ми къде е парцел 46? Той я изгледал и казал: - Вие като си не помните местата, що ставате и само се разхождате...

x