Вход
София
Времето в София 21 o C

ЕКСКЛУЗИВНО! ГЕРБ разобличи БСП за споразумението СЕТА и нарече Нинова "екстремистка"! Ето кои важни червени дейци с радост приветствали документа през 2014 г!

ЕКСКЛУЗИВНО! ГЕРБ разобличи БСП за споразумението СЕТА и нарече Нинова "екстремистка"! Ето кои важни червени дейци с радост приветствали документа през 2014 г!

на 21.02.2017
9882
19
ЕКСКЛУЗИВНО! ГЕРБ разобличи БСП за споразумението СЕТА и нарече Нинова "екстремистка"! Ето кои важни червени дейци с радост приветствали документа през 2014 г!
Автор: ПИК
21.02.2017
19
9882

Необяснимо е поведението на представители на БСП начело с г-жа Корнелия Нинова по темата за Всеобхватното икономическо и търговско споразумение с Канада (СЕТА), което беше одобрено с голямо мнозинство от Европейския парламент, включително от групата на европейските социалисти. Официалната позиция на Групата на социалдемократите в ЕП е в подкрепа на споразумението. Това се посочва в позиция на ГЕРБ, изпратена до медиите.

„Г-жа Нинова, председател на БСП, партия - член на ПЕС, нарече „национални предатели“ българските евродепутати, които подкрепиха документа. Това става по-малко от три години, след като правителството на Пламен Орешарски съвсем официално (май 2014) приветства СЕТА, поиска либерализация за стоки и услуги и максимална инвестиционна защита. Сега всичко това е факт, а вместо радост, предизвика у г-жа Нинова и нейните съпартийци истерия и кресливи обвинения.

Припомняме, че в позицията на България за участие в Съвета на Европейския съвет Външни работи/Търговия на 8 май 2014 г. в Брюксел се казва: “България приветства напредъка, постигнат в хода на преговорите по Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между ЕС и Канада, като в него вижда възможност за икономическите си оператори. Поради тази причина, целта на страната ни в преговорите винаги е била постигането на високо ниво на амбиция, подобрен достъп до пазара на стоки и услуги, високи стандарти на инвестиционна защита, подобрени правила за защита на интелектуалната собственост, благоприятни за търговците ни правила за произход, и др.”

Позицията на тогавашното българско правителство е одобрена от министри, които сега са водачи на листи на БСП - Кристиян Вигенин и Драгомир Стойнев. Странно е как преди три години са подкрепяли СЕТА, а сега предизборно и най-безотговорно са твърдо против споразумението. Наистина отговорната позиция не винаги е най-популярната, но за един отговорен политик е много по-достойно да обясни и представи фактите, отколкото да се осланя на манипулации и лъжи.

В подкрепа на споразумението гласуваха социалисти от Испания, Великобритания, Гърция, Белгия, Португалия, Италия, Хърватия, Дания, Литва, Румъния, Германия. Дали и те са предатели спрямо техните страни?

Поведението на г-жа Нинова, която си позволява да говори от името на целия народ, прилича на поведението на лидерите на екстремистки формации, познати в цяла Европа. Дали БСП иска да се присъедини към този политически спектър? Или пък да се върне към корените си, когато беше позната под имената БРП(к), БКП и т.н.?“, се казва още в позицията на ГЕРБ.

Сподели:
Напиши коментар »
(19)
1
сега е 2017 г не искам гмо храни и болести които идват след тях интересите на бьлгария са на балканите и в европа които иска виза отива в посолството и я получава сега за сащ са 10 годишни така че да не ми излизат с номера за визите те няма да ме спасят от тумора на мозька
2
Борисов вкара в листите сина на кмета на Симитли Последен 22-ри в листата е Стефан Апостолов Апостолов, магистър по финанси, международен футболен съдия и ръководещ футболен съдия в „А” група от 2010 г. досега, той е син на кмета на Симитли Апостол Апостолов.
3
СлаНинова е магистрална екстремистка, нейните лъжи бяха разобличени от свинчето и в Америка, което си призна, че мама свинка не му готви а се храни с тукашната Американска храна! ..................................................................................................................................................................................... Това са новите крадливи лица,Назначения от ген. Решетников за главнокомандуващ парашутиста Радев е безкрайно неудачен избор, с мътно комсомолско и БКП минало, престъпно натрупано благосъстояние и фалшифициран вот. Накратко, поставеният от руския ген. Решетников чехъла Радев, е един напълно ненужен човек... Льотчика изглежда като нахилен идиот, безспорно. Заеква дори когато си чете речите. Най-често гледа така, че не си сигурен дали ще се засмее или разциври. Това е защото и той самият не е сигурен. На пленума при червените говеда прецедента марионетката Радев остави поредното усещане, че се държи като слънчасал. Палячото Радев се изтъпани на преден план и подскачайки като врабче неадекватно рече, че разбиването на собствените ни мигове, било модел за подражание. Марионетката бе зает да се хили като изоглавен, под полата на червената траверса и като си тръгна, хукна да се връща бягайки, защото забравил, моля ви се, да каже довиждане на шефката си слаНинова. Зевзеци от пленума коментираха, че олигофрена прецедент спешно трябва да се прегледа при известния руски психиатър Кашпировски, защото има видими ментални смущения в поведението, лицевите мускули и неадекватните подскоци и хилене... Няма да забравя, когато КУРАБИЯТА МУ ГО БЕШЕ ЗАВЕЛА, ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА ОПЕРА, Президентът се смя, и то точно в момента, когато по монитора излъчваха събитията в Харманли. Тогава го съжалих, защото той просто не беше разбрал , че е назначен за прецедент на държава мислеше си, че е в облаците на 7то небе. Според мен, този човек трябва много сериозно да се прегледа и то главно главата... С номинацията на червения травестит за вицепрезидент, червените говеда на слаНинова ,се опитаха да вкарат някакъв мъжкарски елемент, в прецеденската тройка. Опитът се оказа неуспешен. Няма сила, която да опази тоя левак - Радев тъпото от собствената му инфантилност и автентична тъпота!!! от стари болшевишки фамилии, които се канят пак да ви крадат ...........................................................................................................................................................................
4
„Държавата се управлява от хора, според случая. Случаите пък се управляват от случайни хора. България търгува с всички. Но случва се и обратното – всички да търгуват с България.“ +++++ „Държавният девиз на нацията пък е „Боже пази България“. В случая Бог е натоварен да пази България, вероятно, защото другите са заети да си пазят частните интереси.”
5
Екстремистки е престъпното увеличение на няколко месеца на заплатите на депутати и министри! Не стига, че сме най-бедните в Европа, ами си имаме и най-алчните и неморални управленци
6
Орешарски не е обвързан с никоя партия, той като калинка-тук и там :-)
7
Екстремистко е престъпното увеличение на няколко месеца на заплатите на депутати и министри! Не стига, че сме най-бедните в Европа, ами си имаме и най-алчните и неморални управленци
8
Как само преди 5 месеца Сачмите на Болен водени от другарката Мъдева и БСПеерастите от шайката на Пръднелия скачаха срещу кораби на НАТО в Черно море, сега когато Пъпчивата тиква Радев, даде съгласия за НАТОвска флотилия БСПеерастите мълчат като женски полов орган!!
9
ПОЗИЦИЯТА НА БСП ЗА СЕТА Е КАТО ПОЗИЦИЯТА ИМ ЗА НАТО - ЛЪЖОВНА. МНОГО ОБИЧАТ РУСИЯ, РЕПЧАТ СЕ НА ЕВРОПА , А ПЪК ДОПУСНАХА ВОЙСКИ НА НАТО В ЧЕРНО МОРЕ.
10
мислите за идиоти. 2014 година каква беше Нинова. И според вас човек трябва да стои прост като БУДА цял живот бе никакъв напредък и наченки на мозък. Що за дебилство. То стана като оня брадат виц "А вие що си биете негрите?"
11
Е Нинова, кажи си какво ти отношението към Вагинин и Пелтека( твои партийни другари, които продават държавни интереси за лично благоденствие). Как не вие срам да искате да гласуваме за вас??????
12
Е ,тя КУРнелка не е виновна ! Така са и наредили да бръщолеви от Руското посолство. Да не мислите ,че е чела доклада (1600 страници) ?! Да бе ,да ! Изобщо - нея ФСБ на РСФСР я е наело да лае (злобно и истерично) , а не - да мисли. Поняли ?!
13
Грешите господа от ГЕРБ . Нашите социалисти са против всичко в прогреса на човечеството . Те господа не са никакви социалисти - те са твърдоглави комунисти Милионери обирайки безцеремонно Българския народ . Те работят единствено за собственото си ЕГО и народът ще разбере това недайси боже ако спечелят изборите . Така че господа от ГЕРБ не ми говорете за Български социалисти те си са твърдоглави комунисти
14
НЕЗАБРАВЕЙТЕ ЧЕРНОБИЛ НАЙ ГОЛЕМИЯТ ПОДАРЪК НА БЪЛГАРИЯ ОТ БРАТСКА РУСИЯ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ БОЛНИ ОТ РАК И ВМЕСТО ДА ИСКАМЕ КОМПИНСАЦИЯ ЗА ТОВА И БЕСПЛАТНО ЛЕЧЕНИЕ ЧЕРВЕНИТЕ ОЩЕ ДРАПАТ ЗА РУСИЯ ЗАЩО БГ ПОЛИТИЦИТЕ МЪЛЧАТ????????
15
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
16
Тези, които са одобрили, са направили своите забележки. Само България , представлявана от своя пожарникар, е приела всичко безропотно! Малоумници! Знаете ли колко пъти са се увеличили автоимунните заболявания? Защо ли?
17
Това е характерно за червените безхаберници. Те просто не знаят какво искат. Да им се чудиш на акъла. Показателен е примера със Станишев. Гласува ЗА после НЕ. Официалната позиция на ПЕС е ЗА и той като неин лидер гласува ЗА. После за да удовлетвори позицията на Нинова казва, че сбъркал. Да ама това не значи, че му се признава, а си остава гласуването му със ЗА. А сега изводите си ги направете сами господа.
18
Изключителна нова наглост бе открита в проекта за търговско споразумение между ЕС и Канада, известен като СЕТА. Оказва се, че страните по договора ще са длъжни да обезщетяват международните корпорации за щети, произтичащи дори от природни бедствия и граждански конфликти. Абсурдът бе открит от адвокат Валери Тарандов, който в последните дни е един от малкото хора в България, които се заеха да прочетат договора. За разлика от него, например евродепутатът Андрей Ковачев (ГЕРБ) публично обяви, че не го е чел, но че го счита за много полезен. В случая, скандалната разпоредба е записана в чл. 8.11. от договора, който гласи следното: ЧЛЕН 8.11 Обезщетяване за загуби Независимо от разпоредбата на член 8.15, параграф 5, буква б) всяка от страните предоставя на инвеститорите от другата страна, чиито попадащи в обхвата инвестиции търпят загуби, дължащи се на въоръжен конфликт, граждански бунт, извънредно положение или природно бедствие на нейната територия, третиране, което е не по-малко благоприятно от това, което предоставя на своите собствени инвеститори или на инвеститорите на трета държава, което от двете е по-изгодно за засегнатия инвеститор, по отношение на възстановяването, обезщетяването, компенсирането или друг вид уреждане на въпроса. Преведено на по-прост език, държавата ще е длъжна да компенсира всяка загуба на международна корпорация, стига да е направила същото по адрес на местен субект. Т.е. например в София става земетресение и се поврежда метрото. Общината – като собственик, вади пари и го ремонтира. С това едно местно „предприятие“ каквото е метрополитенът, е било компенсирано за земетресението. След което за да се спази „равенството“, държавата трябва да покрие загубите и на всички други инвеститори. Примерно ако ЧЕЗ са прехвърлили собствеността формално на канадска офшорка, тогава държавата ще трябва да ремонтира за своя сметка цялата електроснабдителна мрежа. Ако „Софийска вода“ също си направят формално фирма в Канада, тогава държавата ще трябва да подмени за своя сметка повредените тръби, и отново да ги предостави на концесионера. Ситуацията е абсурдна, защото засяга дори социални дейности. Например така наречените „детски кухни“ чисто формално са търговско дружество. Ако земетресението потроши обектите, в които се готви храната, то очевидно държавата ще трябва да ги възстанови. За да има храна за децата. Но това, което струва примерно няколко стотин хиляди за цяла София, ще породи задължение да се покрият щети за милиарди в други области. Така фактически излиза, че за да не обезщетява никого, държавата не може да извършва дейности по възстановяване след земетресение! Градът трябва да остане в руини… А най-абсурдното е, че дори да зареже децата и метрото, държавата отново може да се окаже задължена да плаща. Защото се споменява „третиране към трета държава“. Т.е. договорът ползва всяка възможна привилегия, която съществува във всяко друго споразумение. Ако някъде по някакъв повод (например при строителство на АЕЦ или на американска военна база), е предвидена възможност за компенсации, то тя автоматично се разпростира върху всички. Чрез подобни разпоредби корпорациите реално получават напълно безплатна застраховка срещу природни бедствия, за сметка на данъкоплатците. Няма нужда да се охарчват. Подобен текст в споразумението само доказва, че това не е никакво споразумение за свободна търговия. Това е договор за гарантиране на огромни привилеги на частни компании. Само името му е „търговско“. Същността му е вид корпоративен фашизъм. /  ГН
19
СЕТА означава пълен корпоративен произвол на презокеански (вкл. на САЩ) корпорации в Европа и пълен корпоративен произвол на американски и европейски корпорации в България. СЕТА означава безконтролно навлизане на ГМО храни и отглеждане на ГМО животни и растения в България. СЕТА означава пълен и безпрекословен диктат на международните корпорации над българската държава, българския бизнес, българското население. СЕТА означава принудително изменение на Конституцията на Р. България, която забранява продажба на земеделска земя на юридически и физически лица извън Европейския съюз и така Турция, Катар, Израел и Саудитска Арабия ще имат пълната възможност да изкупят България и подменят българския етнос - само чрез регистрация на фирма в Канада. Да не казвам, че всеки свтовен мошеник ще може да прави същото... СЕТА означава сондажи в Добруджа, Северна и Южна България за шистов газ, заедно с всички ужасни последици за природата, жилищния фонд и населението. СЕТА означава, че всеки, включително и държавата, който се опълчи на енергиен или друг монопол (например на ЧЕЗ или EVN) ще бъде осъден от частен корпоративен съд назначен от самите корпорации. СЕТА означава ново тотално робство за българските граждани, без разлика на народност, религия, пол и произход и тотално затриване на българската държава. СЕТА означава диктат над българското Народно събрание, диктат над българския държавен съд от частен корпоративен съд. СЕТА означава ново робство - хилядолетно, робство завинаги. Бойко Борисов и правителството на ГЕРБ подписаха договора за СЕТА на коляно, напълно безотговорно, без дори да го прочетат. Отказ от ратификация на СЕТА! - Само това е спасението за България и българските граждани.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Бихте ли гласували за партия “Няма такава държава” на Слави Трифонов?
Общо гласували: 7474
архив

Бащата кърлеж учи сина си как да се храни:
- Ще пиеш кръв от няколко човека, докато се нахраниш.
Синът:
- Защо от няколко, не може ли само от един, ама много?
Бащата:
- Ти си кърлеж, а не адвокат.

няма нови новини
Днес: 67
hot
най-четени новини в момента
сега
2099
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Първи кадри от мястото със зловещата находка с човешки останки край Негован (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с пълен хороскоп за неделя - Скорпионите да си седят вкъщи, неразрешими проблеми тормозят Козирозите
x