ЕКСКЛУЗИВНО: Главсекът на МВР Ивайло Иванов с подробности за нарушителите на карантината - 300 души изгоряха с по 5 бона, още толкова ги заплашва затвор

Животът днес

ЕКСКЛУЗИВНО: Главсекът на МВР Ивайло Иванов с подробности за нарушителите на карантината - 300 души изгоряха с по 5 бона, още толкова ги заплашва затвор

33241
на 30.03.2020
ЕКСКЛУЗИВНО: Главсекът на МВР Ивайло Иванов с подробности за нарушителите на карантината - 300 души изгоряха с по 5 бона, още толкова ги заплашва затвор
Автор:   ПИК

Забраната за разхождане е за паркове и градинки. За обществените места, каквото е "Витошка", има забрана за струпване на повече от двама души. Това заяви пред Нова тв главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

"До момента в страната има около 300 акта. Всеки от тях е в размер на 5000 лева", разкри той.

"Трябва да има самоконтрол и самодисциплина. Ако МВР трябва да наблюдава за спазването на всички мерки, нашата кауза е обречена на провал", добави Ивайло Иванов.

"Над 25 000 са гражданите, които са поставени под карантина. Това е динамична бройка, защото някой граждани сега се поставят на карантина, на други пък изтича. Полицаите имат възможност да проверят чрез ЕГН-то на лицето дали то трябва да е под карантина", добави главният секретар на МВР.

По думите му има и около 300 души, срещу които е образувано досъдебно производство за нарушаване на карантината. Припомняме, че след въвеждане на извънредното положение, ако някой наруши карантината, го заплашват до 5 години затвор и глоба до 50 000 лева.

Ивайло Иванов уточни, че няма масово следене или масово подслушване на телефони. "Следят се трафичните данни само на лицата, които са под карантина. След като се проследят, веднага в рамките на 24 се уведомява съдът. Това се прави само където е необходимо", каза още той.

"Има потвърдени случаи на заразени служители. В София са. Не са от КПП-тата. Засега са 5 човека. Но ако вярваме на здравните експерти, не е далеч и времето, когато ще имаме много заразени колеги", прогнозира главният секретар на МВР.

"Засега се справяме, но може и да се наложи помощта и на армията, защото и ние сме живи хора и боледуваме", каза още Иванов.

"Г-н Каролев има две обвинения - едното е за нарушаване на карантината, а другото за фалшива новина", разкри той.

Главният секретар на МВР добави, че всички служители на полицията са оборудвани с респираторни маски, които не са удобни за носене, но предпазват. 

"След въвеждане на контролно-пропусквателните пунктове, автомобилният трафик е спаднал с 60%", сподели Ивайло Иванов.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Радев връчи третия мандат на ИТН - хората на Слави го върнаха на мига. Президентът: Започвам срещи с потенциалните служебни премиери (СНИМКИ) ГОРЕЩО В ПИК TV! Радев връчи третия мандат на ИТН - хората на Слави го върнаха на мига. Президентът: Започвам срещи с потенциалните служебни премиери (СНИМКИ)
ново
Днес: 56
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК