ЕКСКЛУЗИВНО: Гуцанов точи ножа за Корнелия Нинова! 28-и октомври е Денят Х за БСП

Политика

ЕКСКЛУЗИВНО: Гуцанов точи ножа за Корнелия Нинова! 28-и октомври е Денят Х за БСП

46544
на 01.10.2019
ЕКСКЛУЗИВНО: Гуцанов точи ножа за Корнелия Нинова! 28-и октомври е Денят Х за БСП
Автор:   ПИК

Няма да искам оставката на Корнелия Нинова до 27-и октомври, но ако на 28-и сме загубили изборите, пръв ще я поискам. Това каза Борислав Гуцанов от БСП-Варна пред Канал 3. Гуцанов коментира законна или незаконна е листата на БСП в морския град, където избухнаха страшни скандали.

препоръчано

Той заяви по телефона, че след като са регистрирани в РИК, кандидатите на БСП за местната власт отговарят на законовите извиквания, но обърна внимание, че това не са кандидатите, излъчени от градската конференция, която е единственият орган, имащ право да подреди листата за общински съветници. Борислав Гуцанов каза, че това е причината 20 от колегите, които са били избрани от 157 делегати, да се оттеглят с декларация и да не участват в листата на БСП.

Той обясни, че Нинова е дала пълномощно на някого да ги внесе, но не се знае кой е подредил листата. Във Варна се говори, че това е новият любимец на Нинова и Кирил Добрев - народният представител Иван Иванов. Той е член на БСП от малко повече от 2 години, а на предходните местни избори преди 4 години е участвал в сложна коалиция с други политически партии – „Атака“, „Възраждане“ и др. и е бил общински съветник от същата коалиция.

Борислав Гуцанов заяви: "Формално погледнато, дори решението на Националния съвет не е спазено в тази листа. От един абсурд, отиваме на друг абсурд. След като така се подреждат листите, значи в БСП вече сме на път да имаме паралелна партия с неясен задкулисен център.“ и допълни, че е попитал Нинова как така на думи коментира, че трябва ГЕРБ да бъде победен, а на практика губят избори след избори.

Събеседникът завърши с думите, че се надява да не е прав и дано тези избори да бъдат спечелени от БСП. Гуцанов обясни, че ако това не се случи, единственото решение е да има реална оставка от председателя, а не оттегляне на оставката след две седмици под претекст, че не е разбрана правилно.

Сподели:
Бомба x
ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Масони пазят златото на Хитлер ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Масони пазят златото на Хитлер
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Проф. Михаил Мирчев с горещ коментар за датата на вота и уволнението си (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Проф. Михаил Мирчев с горещ коментар за датата на вота и уволнението си (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 243
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това