Ексклузивно за войната: Турция поиска помощ от САЩ и Русия за операцията си „Щитът на Ефрат” в Сирия

Близък изток

Ексклузивно за войната: Турция поиска помощ от САЩ и Русия за операцията си „Щитът на Ефрат” в Сирия

12961
на 06.09.2016
Ексклузивно за войната: Турция поиска помощ от САЩ и Русия за операцията си „Щитът на Ефрат” в Сирия
Автор:   ПИК

Само с въздушни удари победа срещу „Ислямска държава” не може да се извоюва, смята турският външен министър

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Турция има нужда от помощта на страните, ангажирани с конфликта в Сирия и борбата срещу терористите от „Ислямска държава”, за да проведе успешно сухоземната си операция „Щитът на Ефрат”. Това заяви външният министър на Анкара Мевлюд Чавушоглу на пресконферениця в Словения, предавана от турския тв канал TRT.

препоръчано

„В коалицията срещу терористите влизат 65 държави.Но за последните три години те не успяха да победят даже една терористична организация каот „Ислямска държава”, защото нямаха обща стратегия. Досега на нас ни оказваха помощ от въздуха за провежданата операция в Сирия, но ние помолихме САЩ, Русия и другите страни от коалицията да ни помогнат и по земя”, каза турският дипломат.

Според него, само така може да бъдат победени терористите и освободени всички завзети от тях територии.

Операцията „Щитът на Ефрат” започна ан 24 август, когато в Сирия навлязоха турски танкове и заедно със силите на Свободната сирийска армия изхвърлиха терористите от град Джараблус. В момента турската армия и отрядите на сирийската опозиция контролират 90-километрова линия на турско-сирийската граница с дълбочина 4-5 километра ,но в плановете на операцията има и варианти за по-дълбоко проникване на сирийска територия.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО)
ново
Днес: 29
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК