ЕКСКЛУЗИВНО И ПЪРВО В ПИК! Ето кой най-вероятно е финият бизнесмен - бъдещ собственик на "Левски"!

Футбол

ЕКСКЛУЗИВНО И ПЪРВО В ПИК! Ето кой най-вероятно е финият бизнесмен - бъдещ собственик на "Левски"!

118472
на 05.07.2016
ЕКСКЛУЗИВНО И ПЪРВО В ПИК! Ето кой най-вероятно е финият бизнесмен - бъдещ собственик на Левски!

Откакто "Виваком" е основен спонсор на отбора се спряга името на Спас Русев

Последвайте ни в Google News Showcase

 Бизнесменът Спас Русев по всяка вероятност ще бъде новият едноличен собственик на "Левски", разузна ПИК. 

препоръчано

За това, че "много богат и фин бизнесмен, с добър авторитет и позиции ще е новият собственик на "Левски" съобщи преди всички ПИК. Изявление по темата направи пред агенцията ни Георги Марков, за който се знае, че поддържа много близки контакти с Русев. 

Кой всъщност е г-н Русев? Бизнесменът придоби "Виваком" в края на миналата година чрез новосформирано в Люксембург дружество Viva Telecom. "Сделката е структурна, има и съфинансиране", заяви Русев пред агенцията, без да дава подробности. Бизнесменът брои 330 млн. евро по сделката.

От миналата година "Виваком" е генерален спонсор на "Левски" и още тогава името на Спас Русев се завъртя в медийното пространство като бъдещ собственик на най-популярния футболен отбор в България. Тогава работата не стана и бившият собственик на "сините" Тодор Батков прехвърли акците си на Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов.

В момента и тримата се оттеглиха от оперативната работа в клуба и подадоха оставки от УС. Заговори се, че те са готови да продадат акциите си на Спас Русев, който е потомствен левскар и винаги е подкрепял "синята идея".

Името на Русев се свързва, както с първите българи забогатели веднага след падането на комунизма, така и с правителството на НДСВ, начело със Симеон Сакскобургготски и по-специално с дошлия от Лондон финансов министър – Милен Велчев.

Русев обаче фактически не участва в напрегнатия политически живот в България. Не застава начело на партии и не заема държавни постове.

Спас Русев е от Перник, роден е на 4 юни 1954 г. Той е един от онези българи, които забогатяват непосредствено след краха на комунизма. От 1991 г. живее в Лондон, но голяма част от бизнес интересите му са свързани с България.
В политиката става известен с връзките си с президента Желю Желев, на когото е съветник от 1991 г. до 1992 г.

Русев е съосновател и председател на борда на една от най-успешните български ИТ компании - „Tелелинк” ЕАД - водещ системен интегратор в Източна Европа. Председател е и на „Либерис Медиа Груп България”.

С името на Спас Русев се свързват множество големи приватизационни сделки и придобивания от по-новата българска история. Той съветва водещи компании при стъпването им на български пазар, като американската Motorola, швейцарската Electrowatt и гръцката Intralot.

През 2012 г. той купува хотел „Радисън Блу” в центъра на София, а през 2013 г. придобива и столичния „Хилтън” за 24 млн. евро.

В най-емблематичното си публично изказване бизнесменът многозначително заявява: „Мога да се обадя, на който и да е политик в България”.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден от новата седмица - понеделникът е труден за Лъвовете и носи проблеми на Водолеите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден от новата седмица - понеделникът е труден за Лъвовете и носи проблеми на Водолеите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК! Меле под дъжда на Орлов мост затапи Цариградско шосе (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК! Меле под дъжда на Орлов мост затапи "Цариградско шосе" (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК