Вход
София
Времето в София 14 o C

ЕКСКЛУЗИВНО И ПЪРВО В ПИК: Пълен батак в БНТ! Кошлуков се гъне пред СЕМ - телевизията-майка има огромни дългове към УЕФА. Разхвърчаха се оставки

ЕКСКЛУЗИВНО И ПЪРВО В ПИК: Пълен батак в БНТ! Кошлуков се гъне пред СЕМ - телевизията-майка има огромни дългове към УЕФА. Разхвърчаха се оставки

на 12.06.2019
65828
17
ЕКСКЛУЗИВНО И ПЪРВО В ПИК: Пълен батак в БНТ! Кошлуков се гъне пред СЕМ - телевизията-майка има огромни дългове към УЕФА. Разхвърчаха се оставки
Автор: ПИК
12.06.2019
17
65828

БНТ е в тотален батак. Това стана ясно от отчета, който временно изпълняващия длъжността генерален директор Емил Кошлуков прави в момента пред СЕМ. По думите му телевизията-майка има най-големи проблеми с УЕФА.

"Не изпълняваме договорите, закъсняваме с плащанията или не плащаме. Договорите са железни. Хем ще ни осъдят да си платим неустойките, хем няма да предаваме нищо. А какви са неустойките и техните адвокати, не е за разправяне. Ние сме практически във фалит. Да спасим БНТ! Развалихме договори, сключени от ръководството, за милиони. Това са договори за закупуване на програми, за реклами, които са вредни и опасни, прекратени са съмнителни обществени поръчки", призова Кошлуков.

БНТ излъчва пряко мачовете от Лига Европа, както и тези от Лигата на нациите и европейските квалификации. Общо дълговете на БНТ гонят 45 млн., въпреки че Кошлуков спомена 44.

Кошлуков се гънеше пред въпросите на комисията, след като Коко Каменаров хвърли оставка заради присъдата за шофиране в нетрезво състояние. Именно той е и един от кандидатите за шеф на БНТ, от конкурса вече отпадна Къци Вапцаров, който не отговаря на критериите.

На въпрос от Бетина Жотева, член на СЕМ, къде е бил през цялото това време, след като е бил програмен директор на БНТ 1, Кошлуков заяви, че никъде не е давал становища за купуване на каквато и да е програма. "Не са искали това от мен. Това е в правомощията на ръководството на телевизията. Иначе нямаше да купуваме сериали на Чарли Чаплин на тази цена", отговори Кошлуков.

Оказа се, че голяма част от средствата на обществената телевизия отиват за купуване на спортно съдържание. През 2018 г. се купуват правата за излъчване на зимната олимпиада в Южна Корея, олимпиадата в Токио, която ще е през 2020 г. "Разходите значително се увеличиха, защото правата бяха продадени от олимпийските комитети на търговски организации, които да ги разпространяват", обясниха от Управителния съвет на обществената телевизия.

"БНТ е закупила световното първенство по футбол и не е успяла да покрие поне половината от разходите за това. БНТ 3 - каналът със спортно съдържание, е с най-скъпите зрители на планетата", каза Кошлуков.

Заключението на СЕМ беше, че основните задължения са към доставчици. "Каква е перспективата, до конкурса остават 20 дни. Може ли да разчитаме на този екип", попитаха от регулатора и поискаха финансовият отчет на БНТ да бъде качен в интернет.

Зина Трифонова от Управителния съвет на БНТ се разпали и обяви, че си подава оставката. Дали наистина или блъфира, не стана ясно, но тя размаха лист в лицето на маститите членове на СЕМ. След края на заседанието тя все пак връчи лично на Емил Кошлуков молбата, написана на ръка.

В края Кошлуков помоли СЕМ да му кажат как да им разкрие по секретен път колко е щатът в БНТ и въобще колко души работят в държавната телевизия, въпрос на който не отговори пред всички.

Отчетът на Кошлуков ще бъде качен в интернет страниците на БНТ и на СЕМ, така че и кандидатите за поста генерален директор да са наясно с актуалната ситуация в телевизията. Те са общо седем - Сашо Диков, Сашо Йовков, Никола Тодоров, Стоил Рошкев, Явор Симов, Радостслав Главчев и самият Кошлуков. СЕМ ще посочи кой от тях ще заеме овакантения от Константин Каменаров пост на 5 юли.

Сподели:
Напиши коментар »
(17)
1
Спокойно! Слезващият директор на БНТ ще се казва Емил Кошлуков. Гей лобито има стабилни позиции в управлението на държавата.
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
Импексовата курабия и шайката и, си обра собствената каса а седнала за корупция да говори. Ако стане субсидията !лв. как ще я карат за напред. Представяте ли си какво ще стане, око се докопат до държавната хазна, и дали няма да се се повторят, Лукановата и Виденовата зима, а може би и Орешарския грабеж, за който пък е виновен Мая Латерната, с костинбродската си афера !! Затова ли Румен Пъпката иска да си назначи Импексов Прокурор, който да не закача него, Барсалата и кучката Йо за да си крадат наволя!! ......................................................................................................................................... Затова ще продължавам да питам импексовата Курабия, Румен Пъпката Омбоцмана Мая Латерната и СС Момата “ЗАЩОТО СА ЦОЦАГЛИСТИ“, как така крадливата кучка Йо има три къщи за гости с БАСЕЙНИ, а аз нито една. Как така Импексовата курабия открадна Импекс струващ десетки милиона, а аз не. Как така Румен Пъпката, си назначи любовницата на две държавни заплати, а аз не получавам нито една!!
4
Пак ли ПИКлювците потвърдиха възкръстванетро на Брежнев,много добре ще се наредим след Северна Корея Куба и Китай по СВОБОДА НА СЛОВОТО И ПЕЧАТА не споменах Русия че пак ще има щемпел ''НЕЦЕНЗУРНО'' повече не може да се добави......????
5
ПИКлювците са възпитаници и наследници на най мракобесната цензура на Гьобелс и Сталин. Те вървят след властимащите и са покровителствани от тях. На принципа на Сталин са "Има ли човек, има проблем. Няма човек, няма проблем." Иначе се пишат за демократи. Вълци в овча кожа.
6
Не само мача, секъв спорт да спрат да излъчват с нашите пари! Който обича спорта – на терена или в залата, а не пред екрана. ДА!!!!
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
9
КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ ТОВА ГНЕЗДО НА КЛАНОВЕ, КУМОВЕ,КУМИЦИ И СВАТИ ЗАЛОСТИЛИ СЕ С ДЕСЕТИЛЕТИЯ НА ТЛЪСТАТА ДЪРЖАВНА ХРАНИЛКА ДА СИ ХОДЯТ. ТАЗИ ТЕЛЕВИЗИЯ ЗА КОЯТО ПЛАЩА ЦЕЛИЯ НАРОД ТРЯБВА ДА ИМА ПРОГРАМА И ЗА ПОСЛЕДНИЯ ЧОВЕК В НАЙ ЗАБУТАНОТО СЕЛО, А НЕ ДА МИ СЕ РАЗХОЖДАТ РАЗНИ ПЛЕЙБОИ И ПЕПЕРУДКИ И ДА МИ ПОКАЗВАТ СЛАДНИКАВИ НА НИКОМУ НЕНУЖНИ ПРОГРАМИ. ТАМ ТРЯБВА ДА ВЪРВЯТ ЕЖЕСЕДМИЧНО РАЗЯСНЕНИЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ПРОГРАМИ ТАКА, ЧЕ ВСЕКИ БЪЛГАРИН ДА ЗНАЕ КАКВО ВЛИЗА В ДЪРЖАВАТА, КАК СЕ КАНДИДАТСТВА И НАЙ ВЕЧЕ КАК СЕ РАЗХОДВАТ. ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПРОГРАМИ ЗА МЛАДЕЖИТЕ, ХИГИЕНА, КУЛТУРА НА ПОВЕДЕНИЕ, СЕКСУАЛНА КУЛТУРА. ДА СЕ ПОКАЗВАТ БЪЛГАРСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ВЪВ ВСИЧКИ БРАНШОВЕ НА ИКОНОМИКАТА И Т.Н. ЧЕТИРИ ПРОГРАМИ ПЪЛНИ С ШЕРБЕТ
10
БНТ,трябва да предава до22ч !!! Какво е това БНТ 1,2,3,4 Само новини и нищо повече.
11
тъй бе харсъзи дайте сега пак мангизи от данъкоплатците да спасяваме червената държавна телевизия дето са назначавани през годините от комунистическата щуробаджинащина знайни и незнайни серсеми докарали БНТ-то до фалит, оти не си е--ете макята мръсни продажни подлоги!
12
До края на работното време всички от СЕМ да са си подали оставките! В БНТ разгониха всичко читаво, но направиха вътрешен отдел Одит, който изглежда е създаден, за да намира начини БНТ, която има 67 милиона бюджет, да извърти още толкова /т.е.ДА ОТКРАДНАТ/ и после с протести да изнудват държавата /правителството/ да им ги плати! БНТ трябва да се закрие и да се създаде наново, понеже отдавна не е нито национална, нито обществена! Малко й остава да престане да е и телевизия!
13
Спрете този конкурс с измислени кандидати, закрийте СЕМ и комисията в НС да проведе този конкурс, докато се промени закона. На БНТ й трябва млад, необременен човек, познаващ тв, но не човек отвътре, който не вижда по далеч от носа си. СЕМ са нищоправещи. БНТ се напълни със съпруги на мастити бизнесмени, манекенки, миски и други, които се правят на водещи, но пък ние не ги и гледаме как преливат от пусто в празно... БНТ нямат реклами, дори и минималното време, отредено им от закона, от години не могат да го запълнят, но правят сериали, които не стават за гледане, последен пример - "Островът на сините птици".
14
И къде е дремал СЕМ толкова години? И колко му е бюджетът и колко хора работят, пардон, не работят в него, пък сигурно получават по 2- 4 хиляди заплата? .Да се закрие! Изборите , лицензиите да се провеждат и дават от комисията по култура и медии в НС. То Вяра, то Коко, то Емил - некадърник до некадърник. Комисията в НС да избере млад, необременен човек, с научна степен, познаващ телевизията, но не от кухнята.Та какво беше досега? Последните, Вяра и Коко - говорители, четящи чужди текстове, скапаха програмата, Вижте Канал 1 - спорт, тв пазар, чужди фимки и черешката - Бойко панорамата с подвития гръб. Вижте как съсипаха и тв центровете.
15
отговор на коментар
БНТ са от последните 10 години. По време на управлението на ГЕРБ.
16
Натрупаха тези дългове? Филми от преди десетина години, които им дават безплатно и на килограм, повторения на стогодишни филми. Скучни спортни предавания, още по - Скучни коментатори. Просто много се краде.
17
Тоя Каменаров е крал като луд. Айде прокуратурата да влиза и там.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Бихте ли гласували за партия “Няма такава държава” на Слави Трифонов?
Общо гласували: 11195
архив

Колко души от вашата зодия са нужни, за да се смени крушка?

Овен:
"Само един. При това може да смени не само крушката!!!"

Телец:
"Предпочитам естествена светлина. И абсолютно сигурни ли сте, че старата крушка е изгоряла? Мразя да хвърлям неща, които биха могли да са
полезни!"

Близнаци:
"Един вероятно е най-добрият вариант, защото
ако са повече от един, ще се отплеснат в разговори и напълно ще забравят за крушката..."

Рак:
"Четирима. Един рак и трима психотерапевти, които да помогнат за мъчителния процес на смяната"

Лъв:
"Истинските лъвове не сменят крушки! Истинските лъвове намират някой друг да направи това вместо тях."

Дева:
"Точно 1,655221 души в средностатистическия
случай"

Везни:
"Добре, де, ще го направя... освен ако ти не си така добър да го свършиш вместо мен, но явно си много зает в момента... тъй че ще го направя... И все пак, не искаш ли ти да го свършиш?"

Скорпион:
"Нито един. Скорпионите не ги е страх от тъмнината!"

Стрелец:
"Айде стига, бе! Я погледни навън... Слънцето грее, птичките пеят, животът е пред нас, а ти се шашкаш за някаква глупава крушка?!?!?!"

Козирог:
"Нямам време за глупости."

Водолей:
"Виж сега, енергията е материя, а дали материята е енергия още не е доказано, но със сигурност светлината е форма на енергия и тъй като електрическата крушка е материя...."

Риби:
"Каква крушка?"

няма нови новини
Днес: 19
hot
най-четени новини в момента
сега
1466
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Алексей Петров застана зад Марияна Николова (ОБНОВЕНА)
x
Тези 3 зодии са душата на купона
x