ЕКСКЛУЗИВНО И ПЪРВО В ПИК: Пълен батак в БНТ! Кошлуков се гъне пред СЕМ - телевизията-майка има огромни дългове към УЕФА. Разхвърчаха се оставки

Животът днес

ЕКСКЛУЗИВНО И ПЪРВО В ПИК: Пълен батак в БНТ! Кошлуков се гъне пред СЕМ - телевизията-майка има огромни дългове към УЕФА. Разхвърчаха се оставки

70400
на 12.06.2019
ЕКСКЛУЗИВНО И ПЪРВО В ПИК: Пълен батак в БНТ! Кошлуков се гъне пред СЕМ - телевизията-майка има огромни дългове към УЕФА. Разхвърчаха се оставки
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

БНТ е в тотален батак. Това стана ясно от отчета, който временно изпълняващия длъжността генерален директор Емил Кошлуков прави в момента пред СЕМ. По думите му телевизията-майка има най-големи проблеми с УЕФА.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

"Не изпълняваме договорите, закъсняваме с плащанията или не плащаме. Договорите са железни. Хем ще ни осъдят да си платим неустойките, хем няма да предаваме нищо. А какви са неустойките и техните адвокати, не е за разправяне. Ние сме практически във фалит. Да спасим БНТ! Развалихме договори, сключени от ръководството, за милиони. Това са договори за закупуване на програми, за реклами, които са вредни и опасни, прекратени са съмнителни обществени поръчки", призова Кошлуков.

БНТ излъчва пряко мачовете от Лига Европа, както и тези от Лигата на нациите и европейските квалификации. Общо дълговете на БНТ гонят 45 млн., въпреки че Кошлуков спомена 44.

Кошлуков се гънеше пред въпросите на комисията, след като Коко Каменаров хвърли оставка заради присъдата за шофиране в нетрезво състояние. Именно той е и един от кандидатите за шеф на БНТ, от конкурса вече отпадна Къци Вапцаров, който не отговаря на критериите.

На въпрос от Бетина Жотева, член на СЕМ, къде е бил през цялото това време, след като е бил програмен директор на БНТ 1, Кошлуков заяви, че никъде не е давал становища за купуване на каквато и да е програма. "Не са искали това от мен. Това е в правомощията на ръководството на телевизията. Иначе нямаше да купуваме сериали на Чарли Чаплин на тази цена", отговори Кошлуков.

Оказа се, че голяма част от средствата на обществената телевизия отиват за купуване на спортно съдържание. През 2018 г. се купуват правата за излъчване на зимната олимпиада в Южна Корея, олимпиадата в Токио, която ще е през 2020 г. "Разходите значително се увеличиха, защото правата бяха продадени от олимпийските комитети на търговски организации, които да ги разпространяват", обясниха от Управителния съвет на обществената телевизия.

"БНТ е закупила световното първенство по футбол и не е успяла да покрие поне половината от разходите за това. БНТ 3 - каналът със спортно съдържание, е с най-скъпите зрители на планетата", каза Кошлуков.

Заключението на СЕМ беше, че основните задължения са към доставчици. "Каква е перспективата, до конкурса остават 20 дни. Може ли да разчитаме на този екип", попитаха от регулатора и поискаха финансовият отчет на БНТ да бъде качен в интернет.

Зина Трифонова от Управителния съвет на БНТ се разпали и обяви, че си подава оставката. Дали наистина или блъфира, не стана ясно, но тя размаха лист в лицето на маститите членове на СЕМ. След края на заседанието тя все пак връчи лично на Емил Кошлуков молбата, написана на ръка.

В края Кошлуков помоли СЕМ да му кажат как да им разкрие по секретен път колко е щатът в БНТ и въобще колко души работят в държавната телевизия, въпрос на който не отговори пред всички.

Отчетът на Кошлуков ще бъде качен в интернет страниците на БНТ и на СЕМ, така че и кандидатите за поста генерален директор да са наясно с актуалната ситуация в телевизията. Те са общо седем - Сашо Диков, Сашо Йовков, Никола Тодоров, Стоил Рошкев, Явор Симов, Радостслав Главчев и самият Кошлуков. СЕМ ще посочи кой от тях ще заеме овакантения от Константин Каменаров пост на 5 юли.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 39
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК