Вход
София
Времето в София 6 o C

ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В ПИК! Бившият главен прокурор Никола Филчев с взривяващ коментар пред медията ни за ареста на Десислава Иванчева

ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В ПИК! Бившият главен прокурор Никола Филчев с взривяващ коментар пред медията ни за ареста на Десислава Иванчева

на 23.04.2018
289584
44
ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В ПИК! Бившият главен прокурор Никола Филчев с взривяващ коментар пред медията ни за ареста на Десислава Иванчева
23.04.2018
44
289584

Бившият главен прокурор Никола Филчев винаги е интересен събеседник. Агенция ПИК го потърси за коментар около събитието, разтърсило държавата – ареста на кметицата на столичния район „Младост” Десислава Иванчева. Още по времето на извършването на процесуално-следствените действия пред Спортната палата, върху прокуратурата се изсипа вълна от гневни коментари, преминали в лични нападки към водещите лица в случая за начина, по който беше извършен този арест. С Никола Филчев разговаря Ивайло Атанасов.

СРАМОТА! В друга държава Иванчева щеше да е просната по корем

СРАМОТА! В друга държава Иванчева щеше да е просната по корем

Във всяка друга държава, при подкуп от 70000 евро,...

на 19.04.2018

- Г-н Филчев, защо всички агресивно нападнаха прокуратурата при ареста на Десислава Иванчева, след като тя реално си е свършила работата?

- Не познавам случая. Най-важното – не познавам доказателствата и фактите. Едно мога да кажа – дълго време ни сочеха някакъв румънски модел, при който се извършваха арести на конвейер. Искаха да видим този модел, при който се извършваха поголовни арести, на колкото се може по-високопоставени държавни служители. Когато обаче беше извършен един такъв акт, вие виждате каква е реакцията - събраха се толкова негативи.

- Хули, обиди, обвинения в непрофесионализъм...

- Именно. Първо – много приказки. Второ - стана улично правосъдие. Ама улицата няма да дава правосъдие! То иначе няма нужда от съд, направо да ги бесим по площадите. Да се свиква митинг и на всеки митинг да обесят по десет души. Може ли това нещо – улицата да преценява какви са доказателствата, достоверни ли са те, за какво да бъдат обвинени задържаните, какво били извършили и какво не. Малко уважение към съдебните органи, към съда, прокуратурата, следствието. В България всички разбират от две неща – от футбол и от правосъдие. Затуй улицата не бива да съди, стана улично правосъдие. Направено е така, както компетентните органи са преценили, че трябва в конкретния случай да се извърши задържането, претърсването, изземването. Събират се доказателства, ние трябва само да чакаме следващите действия и решения на съда.

- Ако си спомняте, подобен случай имаше и с убийството в Пловдив (на Жоро Плъха – б.ред.) – влязъл, пък не влязъл, бил там, пък не бил там и една тълпа се събра пред полицейското управление, след това пред прокуратурата...

- Ако в представата на цивилизованото общество е правосъдието да се раздава на улицата от тълпата,  тогава символът на правосъдието щеше да бъде една тълпа с тояги. Богинята на правосъдието е Темида, с везните и със затворените очи.

- Начинът на ареста сякаш отприщи тази атака срещу прокуратурата?

- Всеки арест е унизителен, няма щастлив арест! Няма щастлив арест, всеки е унизителен. Разбира се ако аз бях разпореждал тази операция, щях да я разпоредя по друг начин. Ако вие разпореждахте, щяхте да я извършите по трети начин. Така са преценили органите, какво са искали, какво не са искали, можем само да гадаем. Смятам, че съдебните работи трябва да се решават от съда.

- Разбира се, иначе нямаше да има нужда и необходимост от съд...

- Моят апел е: Оставете правораздавателните органи да си вършат работата, оставете прокуратурата и следствието да си свършат работата. Това, което сега се развива, ме връща 15 години назад. След като месеци в медиите се внушава, че нашата прокуратура нищо не работи...

Румен Петков: При ареста на Десислава Иванчева се преигра

Румен Петков: При ареста на Десислава Иванчева се преигра

 При операцията по задържането на кмета на район...

на 21.04.2018

Така се случи, че по искане на прокуратурата на една чужда държава, в един ден извършихме две такива акции – претърсвания, трябваше да се изземат доказателства. Настана такъв вой – веднага правозащтници скочиха: „Нашата прокуратура се държи по един варварски начин! Така ли се постъпва в цивилизована Европа?”. Постъпва се така, както трябва, както го изисква интересът на правосъдието, за да се запазят доказателствата. И тази преценка се прави от компетентните органи, не от телевизорите.  

Това е моят апел – оставете прокуратурата да си свърши работата. И пак се връщам назад - месеци наред се внушаваше от разни соросидни и незнам какви си журналисти, че нашата прокуратура нищо не върши и в един ден, когато се наложи да се направят две претърсвания в офисите на две големи фирми, настана такъв вой за варварския облик на нашата прокуратура, за нецивилизования начин – абе веднага изправиха прокуратурата на подсъдимата скамейка!

- Сега сякаш е същото, но освен това се чете и морал – как е трябвало, как е можело да се извърши този арест?

- Моралът е вътре в закона. Всичко, което е законно, то е и морално. Процедурата се развива съобразно правилата на Наказателно-процесуалния кодекс. В случая се следва законът. Представите за морал на всеки един са различни – докато си прокурор, твоят морал е един. Ако станеш крадец, твоят морал е друг. Моралът е много разтегливо понятие, зависи от ситуацията. Щом са извършили законовите изисквания, спазени са законовите правила, то е морално. Да не бързат просто... Представям си сега как се чувстват те – какво да направим? Последното, за което е мислено, е как ще се чувства обвиняемият на едно по-шумно място или в някое мазе, или на тавана в ареста. Мислено е да се запазят доказателствата. Това е бил мотивът.

- Явно това е бил водещият мотив?

- Вижте, това са такива... Първо, има хора, които нищо никой не ги пита, а сега се чувстват задължени да участват. Второ – има хора, които вътрешно, иманентно, обичат да създават настроения срещу прокуратурата, това им е присъщо. А всъщност тайната мечта на тези всичките, които нападат  прокуратурата, те всички са неосъществени прокурори. Искали са да станат прокурори, ама не могат. Това е тайното желание, като по Фройд – че искат те да бъдат прокурори.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(44)
1
"-Не познавам случая. Най-важното -0 не познавам доказателствата и фактите ."
2
Нищо конструктивно ! Моабет в Хоремага !
3
......ФИЛЧОФ ВЛАДЕТЕЛО НА МУНГОЛИА....ШАТРА ГОФНЯР....ЧЕНГИЗ ХАНА НА ШИШЕТО РАКИА....МАНГОЛИА УБЕР АЛЕС.....ЛУДИЯ ПРОКУРЕ....ДИТЕ НА КОМУНЯЦИ....ПАРЦАЛО НА ПРЕХУДА !...
4
Този образ ми е интересен и нестандартен, но какви доказателства щяха да се заличат ако бяха я арестували, веднага да я вкарат в полицейската кола и да я откарат в полицейското управление.!?. Това си е чиста проба пиар акция. "Вижте, ние закопчахме кмет"Не съм соросоид, напротив мразя ги.
5
Чудя се, ако тази е фризьорка по професия и на месец от дребен, районен, общински рекет е събирала по минимум 1 млн.евро, то колко събират Цветанов, Борисов и Дончев, заедно, след като са: пожарникар, физкултурник и даскал-философ, а пък отговарят за цяла държава?! :) http://www.mediapool.bg/tatyana-doncheva-zashto-mladost-dade-vlastta-na-edna-frizyorka-news278237.html
6
Положението в тая държава явно вече е много зле.... Щом тъй наречени : "Топ прокурори и ченгета" не могат да изпипат и нагласят една "акция"......представлявам си колко глупави и нагли хора са по върховете на управлението...
7
.....ПИКЕЗ ТАЯ КОФА ВИ Я ДАДИ ДРУГАРА БОРИСОФ Я ПЛИЗНЕТЕ ЗА ДОБАР ПУТ НА СФЕТА ИБАНШЕВА КОЯ СФЕТИ ЗА ВАС У ТУНЕЛО НА КОНЯРКАТА КОЯ КАРА КОНЬ СРЕШТУ ВЛАКО КОИ ЛЕТИ С ЕВРИЗКА ГАС....А НЕМА И ЗАВОИ....НЕМА ЛИ ГУ ЦЕЦКО А СА ФРЪЛИ И НАПРАИ САМУЖЕРТВА ЗА РОДИНАТА КОЯ МУ ДАДИ АНЦУГЕ И ГУМЕНЕТКИ С КОИ А ТИЧА А СРЕШТА НА БАНКЯ МОТОРИЗТА С МУШУМАТА ДРУГАРА БОРИСОФ УТ СС ДИВИЗИА МАРТВЕШКИ СУЖУК ?....А ?.....КВО ?....КОИ ?....МИ СТАЛИН ЧЕТЕ ВИНЕТУ !....КВО ?....И ДЕДО УНКЕР ЧЕТЕ ВИНЕТУ !....
8
Цялата постановка е много зле режисирана, като за малоумни от сорта на Цецуу!!! Иванчева просто е жертва на машинацията на ГЕРБ(Грабим Редовно Република Булгаристан), неудобна е защото не е назначена по шуробаджанашкия метод!!! Аз на тебе, Ти на мене!!!! Пръстови отпечатъци има ли по парите или по плика? Щото светещите ръце без отпечатъци не струват пукната пара.!!!!Да не стане като с убийството в Борисовата градина - нож намерен, ама без отпечатъци. И досега тъпите полицаи не могат до осъдят тоя убиец !!!
9
КОЙ РУСОФИЛ ИНТЕРВЮИРА ТОЗИ ПОЛУУМЕН РУСКИ ШПИОНИН ДА СЕ ПРОИЗНПАСЯ ПО СЕРИОЗНИ ЗА СТРАНАТА ВЪПРОСИ????????????????
10
Отдавна в България, благодарение на такива, като Филчев, се шири Уличното право, но той си има приемници и нищо не се променя с тях и все си мисля, че Румънският модел, освен че е полезен, защото разликите вече между България и Румъния са твърде осезаемо, е и неотложен, колкото и да го втриса такива, като Филчев!!! И да в Румънския модел, няма давност - все хубави неща при 40% Сива икономика, 20 евро на квадрат за узаконяване на недвижимо имущество и 40% държавен рекет при Еврофинансиране!!!:)
11
Александър Ваклин е от 15 години в строителния бизнес и заяви, че за първи път му искали подкуп!!! А до сега, той го е давал без да му го искат !!! Уникално, брилянтно, пращи от интелект, а обяснението му сякаш Цецоу ги е подготвял!!! Гадая само Страсбург колко ще ни осъди, то другото е ясно !!!
12
каквато им комунист-прокуратурата,такава и комунист-демокрацията.Изобщо,нещо правено от бивши комунисти.
13
Имате грешка, тук е плод и зеленчук. И те така...
14
Некадърна прокуратура, корумпирана съдебна система, безпомощна комунистическа управа. Нищо ново в прокомунистическа държава като Българиа.
15
Социализмът ни беше уродлив,Демокрацията - ДВАЖ по-уродлива. Какво да изберем.
16
Да живее Иванчева, Иванчева президент
17
ПиХ, намерете си по МИСЛЕЩИ репортери!!!!! Един агент на ДС, много бит у главата/боксьор е и това боксово чучело коментира?!??? На съде отиваме.........
18
Понеже гъмжи в НДК от брюкселски батета,тук псевдо полицаи вживяващи се в рейнджъри,тичат като кьорави с тъмни очила,наперени да "борят" корупцията.Мъгла,пушилка,белезници,показни изпълнения,които ще стигнат до Страсбург и тогава следва днешният рейнджър, трябва да плати за осъдителната присъда в която основата е,НАРУШАВАНЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА! Приоми използвани от Цветанов,също осъдиха държавата за стотици хиляди лева,които обруленият,беден българин ги плати.
19
Филчев, ти не си нито боксьор, нито прокурор. Оставили сме прокуратурата да си свърши работата вече четвърти главен прокурор. Резултат - 0. Зеро. Когато дойде уличното правосъдие, тогава ще ЗПОЧНЕ оправянето. След първите десет обесени ще се сетите.
20
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
21
Това е опасен човек свързан с поне две убийства, като за това на ямболската адвокатка, без съмнение лично го е извършил и другото е на заместника му прокурора Колев /бог да ги прости/
22
Влезте в търговския регистър да видите какъв кахър е тая "ВАКЛИН-ГРУП" !!!! Има фирми с капитал -5 лева!!! Финансовият им отчет е 3 сълзи!!!
23
Съвсем е изпушил.Иска уважение към този съд,който няма никакво уважение към нас...Филчев! Откъде пак те изкопаха? Управляващите решиха да направят поредното театро,за да кажат- вижте ни....,но го направиха мръсно и нескопосано,чисто по ГЕРБерастки.Абе,който не е с нас,е против нас. Това е посланието на този кален комплот.
24
...не му ли бяха затворили устата след ямболската адвокатка !
25
Филчев е голям юрист. Най-добрият съдия по наказателни дела във Върховния съд. Професор по наказателно право. Като главен прокурор той защитаваше гражданите както от престъпните посегателства, така и от злоупотребите на администрацията. Филчев направи добро на много хора в рамките на закона. Думата му струва колкото подписа му. На никого шапка не сваля. Браво Филчев ! Евалла ! Голям пич си !
26
Тези 80 % на Иво Христов във колонията България , още не могат да разберат , че Агент Мойсей го назначиха за Президент от администрацията на Обама и е американско момче . НАТОвският льотчик е учил в САЩ и е минал през една служба CIA , случайни неща не стават. Бойко Борисов за трети път го назначава ЕС и Меркел и ще го назначават колкото си пъти искат . Той е от Брюкселското лоби , а Комедия Нинова и льотчика защитават интересите на американското лоби . Партията на милионерите избори не може да спечели , а нов Месия и Спасител още не се появил.
27
до 4 Z:Да я закарат в управлението да я сложат на столче или диванче и да се върнат да броят а после да отидат пак в управлението и да и докладват какво са свършили.Българите наистина разбират от всичко. И сега много компетентни да дават акъл кое как е трябвало да стане.Когато тази клета женица я цаниха за кмет беше ясно че тя ще вика на първа линия:Аз съм за градинки и детски площадки а тези които я наредиха на поста и казват какво да прави - този го пускаш този го въртиш.Е има един момент в който милата не разчела знаците а и на нея и се иска да се пооблече - стига с тези илиянски парцалки.
28
Алоуу този избяга от Kарлуково бе Що го интервюирате?
29
Алоуу този избяга от Kарлуково бе Що го интервюирате?
30
По твоята логика трябваше министър Московски когато уби сина си да го закопчаят за някоя ела и да стои там докато разследват коя е шейната, кой я е дал, ама как е станал инцидента и т.н. Иначе ще се заличат следи.....Аман от разбирачи от всичко.
31
Толкова яростни и с пяна на уста защитници на една простакеса е ясно е от кои сте вие дето се скъсвате да пишете но този път няма да ви мине номера.
32
Толкова яростни и с пяна на уста защитници на една простакеса е ясно е от кои сте вие дето се скъсвате да пишете но този път няма да ви мине номера.
33
Приятелски настроен към ГРОП прокурор,какво да каже?
34
Велик!!!
35
май данс и управляващите този път ще си намерят майстора ,този път се усраха като дунавски вълци
36
Каква е поуката от цялата дандания с тази женица Иванчева? "Младост" - комплекса на интелигенцията, в който живеят лекари, учители, инженери, служители от елитни фирми си избра за кмет ФРИЗЬОРКА ?!?При това некадърна, необразована, нагла, изпълнена с болни амбиции.С една дума - ПРОСТАКЕСА.Исега извода, който се налага за "интелигенцията" от "Младост" никак не е в тяхна полза."Младост" се оказа квартала на балъците и глупаците.Как може срдено образован човек да гласува за женица предложена от Цоциалиста Кадиев?.Забравихте ли управлението на комунягите, че избрахте тяхно протеже маскирано като "екоактивист"? И тази женица за една година успя да върне развитието на квартала с години назад.Ето това е големия извод - ВСЕКИ, КОЙТО ГЛАСУВА ЗА КОМУНЯГИ, "ЕКОЛОЗИ" И ПР. КРАДЛИВА СГАН ВРЪЩА РАЗВИТИЕТО НА СТРАНАТА С ГОДИНИ НАЗАД.!
37
Филчев, както винаги, железен.......
38
pik vie koi ste be kakva e tava triene drazni vi istinata li zatova li poddujate ubijci kato izrod filqev
39
Сига, то...краденето не е за секи. Аз опитах. Но се провалих като крадец. Поне у НАТО-то ви натиках телета.
40
Прав е Филчев. Правосъдието не трябва да се раздава от "тълпата". То се раздава само от... който временно е седнал най-високо. Поне у нас си!!!
41
футбол и правосъдие,нашенеца разбира,и от,политика.А господина,от плод-зеленчук,откъде,знае тия неща?
42
Самият вездесъщ Филчев е една от главните причини за неуважението ни към прокуратурата! Не, че Цацаров не се грижи да поддържа това отношение. Напротив, с всички сили се старае!
43
ами тоз урко лреди години се правеше на повреден
44
А ТАКА УРАААААА!СТАНЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТ,КОЕТО МОЖЕ БИ ЩЕ СТАНЕ, ЗЛАТНИЯ РЕЗЕРВ НА ДЪРЖАВАТА,АКО ГО ИМА?,ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ЗА НЯМА И СЕДМИЦА!УРААААААААА!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували за кмет на София?
Общо гласували: 21992
архив

Изпращайки колежка Сийка до дома, Ники разбра как ще свърши вечерта по надписите в асансьора....

няма нови новини
Днес: 16
hot
най-четени новини в момента
сега
1466
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
Да ругаеш и блъскаш полицаи, а премиерът и МВР да ти се извинят? Може, ако си журналист в "Клуб Зет" и "Свободна Европа". Пияният Боришев към униформени: "Тъпанари, боклуци, тумбаци, ушеви, мразя ви! Освен че съм пиян, съм на наркотици!" После блъска униформен и... вика адвоката на Иванчева (ОБНОВЕНА/ДОКУМЕНТИ)
x
Какво се случва с организма, ако пием редовно доматен сок?
x