Вход
София
Времето в София 27 o C

ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В ПИК! Бившият разузнавач проф. Димитър Иванов с нови разкрития - връщат ли се "Наглите" и свързан ли е Бойко Найденов с отвличанията

ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В ПИК! Бившият разузнавач проф. Димитър Иванов с нови разкрития - връщат ли се "Наглите" и свързан ли е Бойко Найденов с отвличанията

на 18.09.2017
23487
35
ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В ПИК! Бившият разузнавач проф. Димитър Иванов с нови разкрития - връщат ли се "Наглите" и свързан ли е Бойко Найденов с отвличанията
18.09.2017
35
23487

Отвличането на Адриан Златков предизвика редица скандали в обществото. Връщат ли се "Наглите" или става дума за нова престъпна група е основният въпрос, от който се интересуват хората и по който умуват специалисти и анализатори. Справиха ли се спецорганите с този случай или оставиха бащата на Адриан сам да си свърши работата.

Бомбата хвърли за първи път в интервю в ПИК Алексей Петров, който посочи бившия заместник-главен прокурор като мозък на "Наглите" (ВИЖ В "ОЩЕ ПО ТЕМАТА"). 

Потърсихме мнението по тази гореща тема на бившия разузнавач проф. Димитър Иванов.

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Връщаме ли се към мутренските времена, проф. Иванов? Сякаш бяхме забравили за отвличанията на богати хора, за искания на откупи...

- В историята няма връщане. Има периодическа проява на друго ниво и с друг тип хора. Мутрите си отидоха. Тези от тях, които останаха живи, станаха легални бизнесмени. Мутрите действаха с бухалки. Сега няма бухалки,те по-скоро се използват само за украшение. Сега имаме организация на много високо ниво. 

- За колко високо ниво говорим?

- Всяка вид дейност е в пряка зависимост с противодействието. Службите правят мониторинг на престъпната дейност. Имаме три понятия - разкриване, предотвратяване и пресичане.  Говорим за вторите две. Разкриването е пожарникарска дейност, тичане след събитията. Важното е да не се допусне извършването на престъпление, за да не се наложи то да се разкрива. Този вид дейност изисква отлично познаване на контингента. Да се знае кои са тези, които са способни да извършват даден вид престъпление. Не знам как работят в момента службите. Но ми се струва, че не са готови. Вижте в Англия - на първия ден след атентата заловиха един, на втория - още един от престъпниците. А ние тук само казваме "Дайте да оставим компетентните органи да си свършат работата".  Друг е въпросът колко са компетентни. 

- Компетентни ли са? След като не успяват да разкрият дори по-леките престъпления?!

- Аз принадлежа към системата. Тя е моята професия, моята любов...И не бива да говоря срещу нея. Очевидно е обаче, че нещо не достига. И основната причина е в липсата на компетентна глава. Вижте какви министри и шефове на дирекции бяха назначавани през последните години. На тях акъла им стига само да родят мисълта, че Русия е заплаха за националната ни сигурност. Ако  така, то е политически проблем, а не на специалните служби. 

- След похищението на Адриан Златков започна много се коментира дали "Наглите" са се завърнали, или имаме нова група за отвличания?

- Според мене е нова група, изучила опита на старите, подобрила техните прийоми и сега действа за своя сметка. Това са смели и решителни хора. В крайна сметка става дума за пари. Аз питам къде е звеното за противодействие на отвличанията и на корупцията? Имаме звено срещу автомобилните кражби например...

- Къде са? Неудобни ли са разкриване или разкриващите нямат достатъчно качества?

- Ако кажа, че са неудобни, влизам в спирала. Такава група не може да работи без свои хора в системата.  Тези хора трябва да знаят кога могат да действат и как да се пазят. 

- Искате да кажете, че престъпниците имат свои агенти в МВР системата?

- Всяко престъпление се разкрива по горещи следи. Достатъчно е разследващите да се мотаят пред първите часове, докато следите изстинат,. И тогава престъплението става неразкриваемо. 

- Защо бащата на Адриан сам е комуникирал с похитителите, дал е откупа... Поне с такова впечатление ни оставиха след края на сагата. Къде са били службите?

- Не знам нищо за конкретния случай. Мога да кажа обаче едно - има разпад на системата, от която престъпниците нямат страх. И друго - квалификацията и оперативното майсторство на престъпниците надвишават квалификацията и оперативното майсторство на органите за сигурност.

- Алексей Петров посочи Бойко Найденов за мозък на "Наглите". Как ви се струва това обвинение?

- Бойко Найденов натрупа много негативи, защото доста поръчкови дела не се изпълниха. То не беше Емилия Масларова,. Не беше бившият военен министър Николай Цонев, който беше арестуван и унижаван - "Легни - седни - на колене". Самият Алексей Петров беше обвинен по всички членове на Наказателния кодекс. 

 

Сподели:
Напиши коментар »
(35)
1
началник на Шести отдел (1988-1990) („Корупция и контрол на структурите на МВР и БКП“) в Шесто управление („Борба с идеологическата диверсия“) на Държавна сигурност... Това е разузнавал разузнавача...
2
Т'ва гoвно и всички доносници трябваше да бъдат избесени по дърветата веднага след 10 ноември.
3
Уф, извикали най големия червен крадец и ДС доносник, на служба при чалмата и Сланинестата, да го питат за неговата група! Ха ха ха ей, по голяма простотия не бях чел, питат ВЪЛКА (Гестапота), кой изяде агнето. Ха ха ха, та нали библиотекарите на Чалмата, обслужват организираната червено-турска мафия бря със Сланинова и Шише начело..
4
.................................................... Прав си червен дядо и "адмирации". ....................................... Все едно е да питат Гумен Рдеф дали е плющял пиарката си (любовницата си), която беше назначил на две държавни заплати във ВВС. Или да питат Сланинова дали е приватизирала под крилото на Мавъра, двете външно търговски дружества струващи милиони!!
5
Спрете се!Престанете да давате думата на тези персони.
6
РОБИ ГЛАДНИ ЛИ СТЕ ? ПИТАТЕ ЛИ КЪДЕ СЕРАТ ГЛАДНИТЕ? ХАК ДА ВИ Е. ХОРА ТРЯБВАТ НА БЪЛГАРИЯ КАТО БАЙ ИЛИЯ МИНЕВ ВЕЧНА МУ ПАМЕТ КАТО ГЕНЕРАЛ КОЛЕВ И ГЕНЕРАЛ ЛУКОВ ВЕЧНО ИМ ЦАРСТВО НЕБЕСНО ! ДАЛИ СИ ЖИВОТА ЗА ПРОСПЕРИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ !
7
N6- Колега, нема да те разбере раята, тя е свикнала само да се оплаква и да чака някой да и даде и да и помогне. Готова е и майка си да продаде за жълти стотинки.
8
Щом не знае, че Русия е заплаха за нас, какво изобщо знае? Всяка мафиотска държава е заплаха за друга нормална държава, особенно като и е съсед. Taм убиват и тровят политически опоненти, бе тарланкоолу. А политическата вършушка тъпче милиарди, като за последно. Това не е ли заплаха. Лъже пък иска да му вярват.
9
Момичето което взе това интервю от мен неправилно е цитирало отговора ми по първия въпрос, а той беше: " В историята няма връщане. Има периодическа проява на друго ниво и с друг тип хора. Мутрите си отидоха. Тези от тях, които останаха живи, станаха легални бизнесмени, а един от тях в момента е премиер Мутрите действаха с бухалки. Сегашният премиер тогава държеше с бухалки пазара в "Илиенци". Сега няма бухалки,те по-скоро се използват само за украшение. Сега имаме организация на много високо ниво - премиер и надолу до шеф на агенция. Няма да споря с интервюиращата дали съм бил или не разузнавач. Аз бях този, които чрез други офицери държах на каишка по голямата част от днешните политици, включително и Николай-Стефан-Георги Марков и още много други прошльовци като него.
10
мвр няма капацитет и ресурси да се справя с каквото и да било да идва хорешио да разкрие всички заплетени случаи
11
"...квалификацията и оперативното майсторство на престъпниците надвишават квалификацията и оперативното майсторство на органите за сигурност." Струва ми се, че той тайничко си иска, той да съветва. Министъра например.
12
ЧОВЕКА СПОМЕНА. НАЙ ВИСОКО НИВО. ТОВА ЗНАЧИ НАЙ ВИСШИ ПОЛИТИЦИ В БГ. АЗ СЕ СЕЩАМ ЗА ЕДИН КОЙТО Е И СЛЪНЦЕТО И ВОДАТА И ВСИЧКО В БЪЛГАРИЯ. А Е ИМАЛО СРЕЩА НА БАЩАТА НА ОДВЛЕЧЕНОТО МОМЧЕ С ТОЗИ ПОЛИТИК. КАКВО ДА СИ ПОМИСЛЯ. ОСВЕН ЕДНО. НЯКОЙ НЕЩО КРИЕ
13
Заяц като видиш Фурната всичко ще забравиш и тогава ще видиш тавата готов мавзолей.
14
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
15
За капацитета и оперативното майсторство,много точно го еказал! А това , че ти търсиш под вола теле и си избиваш селския манталитет е друго нещо! А за това какъв разузнавач е този господин нека да тежи на професионализма на този , който го определя така! Хай със здраве,че по една друга телевизия говори топразузнавача РАДУЛОВ!!
16
Умишлена грешка във вторите имена. Не Бойко Найденов, а Бойко Борисов е искал да каже, но ние се досещаме и така.
17
Този високоинтелигентно изглеждащ т.н. " библиотекарски професор " със звучният прекор " гестапото " дали знае КОЙ постави подслушвателни у-ва в дома на мин. председ. ББ с цел ПРЕВРАТ ? Защото при следващият гл. прокурор това е престъпление !
18
Не си дописал некнейма си, ти не си пич , ти си пичка. Допускаш ли, че полк. Димитър Иванов ще се цапа с Лоената топка от Банкя ? Тай той го познава от момента в който много трудно е завършил пожарникарското училище в Симеоново.
19
GESTAPOTO SA SE OBESI RAZVALI MNOGO DADBI TOZ NEREZ
20
GESTAPOTO SA SE OBESI RAZVALI MNOGO SADBI TOZ NEREZ I TOI E NA HRANISLAKA VSEKI ZNAE CHE SLUGUVA NA MADJO SAS INFORMAZIA
21
А този Димитър Иванов в една нормална държава още преди 27 години щеше да е избърсал наровете в затвора, вместо сега, постоянно да пълни главите на хората с нелепости. Само един нещастник като този гестаповец може да се изказва по въпроси, които не разбира. То в тази кочина България всеки разбира от футбол, политика и правораздаване. ОТВРАТ
22
поздрави на бившия разузнавач от бивша БГ космонавтка.... Иначе поздрави на 21 ДС-06 Отдел. Жалко, че е единак, тъпите народни маси мислят със заднишките си хемисфери. Щото горните ги няма или са без гънки...
23
КАКЪВТО И ДА Е ТОЙ ПО НЕГОВО ВРЕМЕ ВСЕКИ ТРЕТИ БЕШЕ ДОНОСНИК И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НЯМАШЕ, А СЕГА ДОНОСНИЦИТЕ ГИ ОБЯВИХМЕ ЗА ВРАГОВЕ А ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ЗА ГЕРОЙ, Е, КАКВО ИСКАТЕ КОГАТО НЯМА СЛУЖБИ ТА НАЛИ ГИ УНИЩОЖИХА И ЗАТОВА ЩЕ ИМА НЕНАКАЗАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ЗАЩОТО НЯМА ИСТИНСКА РЕАЛНА ПОЛИЦИЯ И НАЦИОНАЛНА ЗАЩИТА. ПОМНЕТЕ: ПОЛИЦАЙ БЕЗ АГЕНТ -ДОНОСНИК НЕ МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА, ЦИТИРАМ ФУШЕ ! А СЕГА ГИ НЯМА.
24
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
25
ЗАЩО СКРИХТЕ СТАТИЙКАТА С МУРАВЕЙЧО. ЗА ДА НЕ ГО ПОГНАТ ОТ НАП ЛИ ЗА АПРАТАМЕНТЧЕТО В ГЪРЦИЯ И ДЖИПЧЕТО ИНФИНИТИ ААА
26
Типичен социопат. Не е виновен, че е бил одобрен от съветските служби. Цвъко ако беше по-възрастен, тоя щеше да му лиже подметките. Виновни са и онези, които му се подведоха по акъла на Този. Гестапото май се усеща,че е бита карта. Много се разрастна мафията. Вестничетата, и те отиват по дяволите.
27
От 2003 г. съм ректор на Библиотекарския. По закон имам право само на два мандата от по четири години. Управлявам 14. Аз съм вечен. Министерството да го духа.
28
А бе какъв разузнавач е бил този? Той е бил шеф на политическата полиция, на 6-то, които тормозеха свестните хора в България.......
29
Твоята система към която изпитваш само любов е комунистическо-милиционерската система управлявана от Кремъл, на които винаги си бил служител. Тези бандити, които наричаш по руски с прякори не са нито смели нито решителни, а най-обикновени глупаци с безмозъчен адреналин и алчни за пари, които сте им обещали. В МВР все още има милиционери, които ви спускат информация също срещу пари. Защо до този момент мълчиш, а не разкри кой ви задължи да организирате милиционерските групировки ВИС, СИК, ТИМ и т.н., които обраха държавата и хората и предадоха парите на другарите от Кремъл? Много добре знаеш, че престъпността в България се ръководи от руски престъпници изпратени от Кремъл и ти много добре ги знаеш, но мълчиш за тях, понеже, ако си отвориш устата, а ти нямаш тази смелост моментално ще ти я затворят и то завинаги.Това сте вие комунистите, страхливци, но алчни за пари. Парите са вашият ръководен стимул.
30
Интересно ще е когато изкарат инфо за задържанитр събота през нощта. Въпреки че службите отричат няма да се учудя ако имат връзка с отвличането. Когато показаха репортажа със задържаните, имаше някакъе ситроен , дали техен или цивилна кола на полицията. Но на предния капак бяха подредени разни вещи и там се виждаше фороапарат. На кой пласьор на дрога, или извършващ грабежи му трябва фотоапарат. Но ако подготвяш отвличане......
31
Разузнавача ,който дава интервю като професор, завърши едва- едва през 1976 г. школата на МВР - факултет "Държавна сигурност" / по-известна като школата в Симеоново/. Да се знае - той НИКОГА не е бил разузнавач в този смисъл на думата! В ДС . даваха на всички новоназначени - длъжност "разузнавач", после "старши разузнавач"," инспектор" и т.н. Тормозеше интелигенцията като оперативен работник и после н-к отделение в най-гнусното "Шесто управление". И понеже "отговаряше" за интелигенцията - сега станал "професор".. Какво ирония на съдбата. Слугуваше на "Мултигруп", а сега се показва да дава акъл , вместо да се покае колко човешки съдби е съсипал..
32
Този всичкознаещ може ли да каже, защо се подава от копчалъка на Пеевски? Би трябвсло да може да каже без да му мигне окото, по чия инициативс "адвокатчето на Пеевски" направи тази идиотщина с вестнкарския пазар. Гестапо, кажи!
33
Този го чака наказание от Господа! Тук се е окопал да векува, но няма да му се размине...
34
За този другар, който въпреки, че е много прост, още повече е хитър и сладкодумен като библиотекар. Та, този другар трябва да бъде прибран от такива като мен и бавно да му се режат ташаците докато не изпее всичко, което знае и помни за всички политически кукли от прехода. Бавно много бавно ще му режа всяка издадатина докато разказва ли разказва, а после всички за които е разказал - същото. Да не дава Бог, да ми паднете. Аз няма какво да губя, но вие крадци имате много да губите до девето кляно.
35
Прав е човека, много уредени да взимат заплата в службите и малко от тях вършат работа и още по-малко с iq да я свършат.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Бихте ли гласували за партия “Няма такава държава” на Слави Трифонов?
Общо гласували: 10531
архив

Разговор между английски джентълмени:
- Прощавайте за въпроса, сър, но защо плувате в Темза със смокинг?
- Извинен сте, сър. Но ще ви обърна внимание на факта, че вие плувате, а аз се давя.

няма нови новини
Днес: 138
hot
най-четени новини в момента
сега
2958
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV! Шефът на "Лев Инс" и експерти с разкрития за кибертероризма и хакерските атаки (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
x
АСТРОЛОГ ПРЕДУПРЕЖДАВА: Днес е ден на борба и време да поемете риск
x