ЕКСКЛУЗИВНО! Проговори сламеният човек на Румен Спецов! "Имаш много поздрави от Спецов и Василев. И си затваряй устата, иначе ние ще ти я затворим!" Данаил Николов получавал 1500 евро месечно, за да си мълчи за фирмата с над 1 млн. задължения на бившия шеф на НАП (ВИДЕО)

Акценти

ЕКСКЛУЗИВНО! Проговори сламеният човек на Румен Спецов! "Имаш много поздрави от Спецов и Василев. И си затваряй устата, иначе ние ще ти я затворим!" Данаил Николов получавал 1500 евро месечно, за да си мълчи за фирмата с над 1 млн. задължения на бившия шеф на НАП (ВИДЕО)

206127
на 01.10.2022
ЕКСКЛУЗИВНО! Проговори сламеният човек на Румен Спецов! Имаш много поздрави от Спецов и Василев. И си затваряй устата, иначе ние ще ти я затворим! Данаил Николов получавал 1500 евро месечно, за да си мълчи за фирмата с над 1 млн. задължения на бившия шеф на НАП (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

"Имаш много поздрави от Спецов и Василев. И си затваряй устата, иначе ние ще ти я затворим!" Такива заплашителни обаждания получи строителният работник Данаил Николов, който купил фирмата на Румен Спецов с над 1 млн. лв. задължения. Това разказва самият Николов в интервю за колегата Симон Милов.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

През 2016 г. Спецов прехвърля на Данаил Николов от драгоманското село Яблотина 50% от фирмата “Гранекс Трейдър” ООД. Година по-късно се оказва, че търговското дружество вече е в списъка с длъжници на НАП, като към м. март 2021 г. задълженията му към бюджета са над 1,1 млн. лв.

Обстоятелства, които вероятно са били известни на Спецов, защото няма данни Данаил Николов да е упражнявал някаква легална професия или да се е занимавала с бизнес, преди изненадващо да стане собственик на фирма, генерираща обороти за милиони. (През 2014 г. фирмата „Гранекс Трейдър“ има отчетен оборот за над 6 млн. лв.)
Някъде по това време Николов започва постепенно да придобива търговски дружества. В крайна сметка е вписан като собственик и/или управител на 25 фирми. Общото между тях е, че са с натрупани милиони задължения заради неплатени данъци. Допреди няколко години подобни схеми бяха често прилагани при източване на ДДС и/или укриване на задължения. След източване на фирмите, същите се прехвърляха на малоимотни лица, от които държавата не може да си прибере задълженията и в крайна сметка НАП ги отписва.

Данаил Николов разказва още, че когато скандалът с фирмата на Спецов е гръмнал, негов приятел, също строителен работник, му се обадил и му казал, че трябва да отиде в Сърбия и да се крие там. Така нищо неподозиращият мъж изчезва от страната, а като компенсация започва да получава пари всеки месец. Първоначално му се изпращат по 1000 евро, а по-късно сумата нараства до 1500 евро на месец. До преди няколко месеца, когато преводите спират.

Николов споделя още, че е получавал обаждания от скрити номера, в които му се казва: "Имаш много поздрави от Спецов и Василев (по твърденията му Асен Василев). И си затваряй устата, защото иначе ние ще ти я затворим". Обажданията са се случили през последните дни, а строителният работник е получавал и заплашителни есемеси.

Вижте какво още разказва Николов:

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
ПИК TV! Костадин Костадинов: Между ППДБ, ГЕРБ и ДПС се води гангстерска война. Ако американският посланик не е доволен, ще има и жертви...(ВИДЕО) ПИК TV! Костадин Костадинов: Между ППДБ, ГЕРБ и ДПС се води гангстерска война. Ако американският посланик не е доволен, ще има и жертви...(ВИДЕО)
ново
Днес: 74
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК