ЕКСКЛУЗИВНО: Рандевуто "Корнелия - Кирчо", заснето от ПИК, може да осуети кабинета. Радев бесен, подозира предателство. ПП и БСП взимат главата на Бойко Рашков

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ЕКСКЛУЗИВНО: Рандевуто "Корнелия - Кирчо", заснето от ПИК, може да осуети кабинета. Радев бесен, подозира предателство. ПП и БСП взимат главата на Бойко Рашков

134447
на 01.12.2021
ЕКСКЛУЗИВНО: Рандевуто Корнелия - Кирчо, заснето от ПИК, може да осуети кабинета. Радев бесен, подозира предателство. ПП и БСП взимат главата на Бойко Рашков
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Румен Радев и Корнелия Нинова са се хванали гуша за гуша в безмилостна битка за ново правителство, съобщават няколко независими един от друг източници, преговарящи в мола.

препоръчано

Войната е за министри, но държавният глава най-вече се мъчи да осуети избирането на Нинова за шефка на Народното събрание. Твърди се, че БСП е поставило това като неотменно условие, за да подкрепи кабинет на Кирчо и Кокорчо.

ПИК първи писа, че Радев няма да приеме съперницата му да оглави законодателната власт.

Източниците ни разкриват, че президентът буквално е бил „взривен“ от снимките в ПИК, които разкриха среднощното рандеву между Кирил Петков, Асен Василев и Корнелия Нинова на „Позитано“. Радев не е бил информиран за тайните преговори от смятаните за свои протежета ПП-та и е заподозрял предателство, договорки зад гърба му.

Радев ултимативно иска от преговарящите две министерски назначения – да остави верния му Бойко Рашков в МВР и да номинират служебния премиер Стефан Янев за военен министър.

Това би означавало Радев да държи пълния контрол над силовите ведомства, за какво тогава ние изобщо правим правителство, немислимо е – смятали и в ПП, и в БСП.

ДБ били неутрални – оттам държали единствено лидерът им Христо Иванов да сбъдне детската си мечта и да стане правосъден министър. В ръководството на псевдо-десните осъзнавали, че колаборацията им с БСП ще ги изхвърли от политическия живот при нови избори, затова предпочитали да се трудоустроят на високи държавни постове. В последния момент Иванов можелро да лансира за поста асистентката си Надежда Йорданова.

В същото време Корнелия Нинова отказвала категорично да излъчи Бойко Рашков за вътрешен министър от своята квота. Отказвали и хората на Кирил Петков.

Припомняме, че разпределящите порции в мола са се договорили правителството да бъде по формулата 8-4-3-2.

Развръзката предстои, а воюващите ще премерят силите си в петък, когато се открива НС. Тогава ще се избира председател на Народното събрание. Ако спечели Нинова, това би означавало, че ПП-та са клекнали на БСП и окончателно опитват да се еманципират от бащицата си Румен Радев.

Последните слухове носят, че Слави Трифонов все пак се е отказал да предлага Ива Митева за шефка на НС, а в замяна ще й подсигури място в Конституционния съд.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за Гергьовден - успехите намигват на Телците, Стрелците пълнят джобовете САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за Гергьовден - успехите намигват на Телците, Стрелците пълнят джобовете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Виктор Димчев начерта ТРИ ВАРИАНТА за правителство след изборите: ППДБ ще трябва да обясняват на избирателите си за коалициите с мафията (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Виктор Димчев начерта ТРИ ВАРИАНТА за правителство след изборите: ППДБ ще трябва да обясняват на избирателите си за коалициите с мафията (ВИДЕО)
ново
Днес: 75
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК