Вход
София
Времето в София 12 o C

ЕКСКЛУЗИВНО! Румен Радев пред ТАСС: Връзките между българския и руския народ са живи, в политически план бяха накърнени по времена прехода (ВИДЕО)

ЕКСКЛУЗИВНО! Румен Радев пред ТАСС: Връзките между българския и руския народ са живи, в политически план бяха накърнени по времена прехода (ВИДЕО)

на 11.03.2018
30518
30
ЕКСКЛУЗИВНО! Румен Радев пред ТАСС: Връзките между българския и руския народ са живи, в политически план бяха накърнени по времена прехода (ВИДЕО)
Автор: ПИК
11.03.2018
30
30518

Руската държавна телевизия "Россия 24" излъчи интервю с президента Румен Радев в предаването "Формула власти", чийто водещ е известният руски журналист Михаил Гусман.

Румен Радев поиска санкциите срещу Русия да паднат

Румен Радев поиска санкциите срещу Русия да паднат

"Наложените от Европейския съюз санкции срещу Русия...

на 05.10.2017

Гусман е и първи зам.генерален директор на ТАСС. Интервюто е направено на 3 март на "Дондуков" 2 и в не се споменява скандала около изявлението на руския патриарх Кирил.

Еврофилия не трябва да бъде равнозначно на русофобия, е ключова фраза от интервюто на президента за руския тв канал. "Връзките между нашите народи са живи, особено в чисто човешки, емоционален, културен план и ако щете, на религиозно равнище, но в политически и икономически план нашите връзки бяха накърнени по време на прехода. Мисля, че нашите отношения трябва да се развиват и да вървят напред", казва още президентът.

Тонът в интервюто и репортажа, посветен на България и българо-руските отношения, е в пълен контраст с излъченото и огласеното от руските медии преди два дни, където се наблягаше на скандала с руския патриарх.

Интервюто започва с кадри от паметника "Рождество Христово" в Шипка, като събира в себе си репортаж от празника. Водещият подчертава благодарността на българския народ към руските освободители и показва паметници, посветени на загиналите руски войници, както и улици, кръстени на руските пълководци.

Репортажът прави обзор на отношенията ни в миналото до днес, напомня, че първи българите са приели християнството, покръстени от цар Борис Първи, показва красотите на България като туристическа дестинация, а накрая Гусман не крие комплиментите си към военния летец, който е станал президент на България. Радев е показан да пилотира, докато водещият изрежда неговото майсторство в небето.

Гусман пита Румен Радев как така е решил от военен летец-изтребител да се хвърли в политиката, на което Радев отговаря: "Професията на военния летец е невероятна. Авиацията е любов за цял живот. Това е уникална професия. Тя изисква пълна физическа, интелектуална и психическа концентрация. Но тези качества трябват и в политиката". После Радев прави паралела - че докато по време на въздушен бой важи рицарският кодекс, той невинаги се спазва в политиката.

Политиката не трябва да попада в ръцете на непочтени хора, казва още в интервюто българският президент.

На финала Радев изпълнява молбата на водещия да отправи ключови пожелания на руски към телевизионните зрители на "Формула власти". Българският президент го прави и отбелязва: "Между нашите народи има много дълбоки връзки", като пожелава поколенията да ги запазят и развиват.

Сподели:
Напиши коментар »
(30)
1
....... ЕХ РАДЕФТИБА МАИКЯТА.....ОДИ НА СЕЛО !.....
2
Защо в България лекарствата имат 20% ДДС, а хазартът – 0% ДДС? Защо в Англия, Испания, Франция, Германия – лекарствата за пенсионери са безплатни? Защо в Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина – Здравната каса 100% изплаща лекарствата? Защо в Англия държавата заплаща дори таксито, с което болният отива до болницата? В България в стотици села НЯМА : – Лекари – Аптеки – Спешна помощ – Зъболекари. ЗАЩОТО В БЪЛГАРИЯ – ПОЛИТИЦИ, ДЕПУТАТИ, МИНИСТРИ ДЕЙСТВАТ КАТО ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА СРЕЩУ ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НА БЪЛГАРИТЕ. Стела Банкова, Фейсбук
4
...пак се наведе ! Само ние говорим за "прехода"! Икономическите връзки били " нарушени" , само не уточни кой е причината за това ...на руската страна или на българската,шото аз твърдя , че отношенията бяха нарушени изцяло от руснаците , с техните "геостратегически домогвания!
5
САЩ ще загубят Източна Европа, и с това и всички последствия от спечелването на Студената война. Това заяви американският президент Доналд Тръмп в интервю за телевизия Foxy Data миналата нощ. “Вярно е, че спечелихме Студената война и успяхме да откъснем Източна Европа от Русия, и да я присъединим към нас. Но какво направихме с тази придобивка? Разсипахме я, тя загива, и накрая ще я превземат мюсюлманите. Тя няма да бъде наша…” – каза почти ядосано президентът. Водещият го попита защо счита така, и инвестициите в съответните държави, които САЩ са направили, дали не са изградили силно и лоялно на атлантическите ценности, общество. “Какво изградихме, та ние ги разсипахме. Латвия е загубила почти една трета от населението си. Там остават предимно старци. България е с четвърт по-малка. Нямат икономика, няма никаква сигурност. И това го направиха нашите НПО, нашите пари, които изляхме там в шепа елит, за да пропагандират глупави идеологии. Сега без общество там, на мястото му ще дойде някой друг…” – обясни Тръмп. Тогава водещият попита: “Тоест, вие казвате, че политиката на предните администрации, вместо да превърне тези страни в съюзник на САЩ, е създала проблем на САЩ?” “Точно това твърдя. Семейство Клинтън и техните производни, които ни управляват от 20 години, изгубиха Източна Европа за нас. Те насадиха псевдо-ценности, накараха ги да се разоръжат, да си закрият фабриките, и всичко това – в името на някаква абсурда идея, че “атлантизмът” ще ги направи богати и силни. Но какво е “атлантизмът”? Атлантическият океан ли ще дойде да ги нахрани? Той ли ще ги пази от пълчищата, които нахлуват през границите им? Аз изобщо не разбирам например, защо накарахме тези страни да се разоръжат, като условие за влизане в НАТО. Нали НАТО е военен съюз, защо караме съюзниците ни да стават по-слаби, преди да влязат? Може би някой си е мислел да им продаваме оръжие. Но с какво ще го купят? Като им закрихме и заводите, а народът емигрира. Ето това направи сем.Клинтън, и то просто означава, че Студената война накрая ще я спечелят ислямистите…” – завърши човекът от Белия дом.
6
Най-добре е да си пие редовно хапчетата, защото от пъпките му се показват рога :))) Да бе споделил как се насра, когато емисарят на КГБ му наби канчето!!!
7
Ще говорим за Русия докато има живи русофили по нашите земи,след това ойде коня у ряката. Младото поколение изобщо не го вълнува Русия,не го вълнува руските "успехи" .
8
Ама и на българските комунисти само как им хареса да си "разтурват" икономиката...Кремиковици...за 1 $, Химко Враца ...за 1 долар , Авиокомпания"Балкан"...за цената на 1 самолет , Нефтохим,Техноипекс ...ухааа! И естествено , за всичките тези кражби са ни виновни...Американците ! Комунистите са уникални демагози ...
9
рАДЕВ , НУ ТЬI КТО ТАКОЙ ? НУ ТЬI КТО ТАКОЙ , НУ ДАВАЙ ДО СВИДАНИЯ ! НУ ДАВАЙ ДО СВИДАНИЯ !
10
Миризмата става все по силна .
11
А БЕ РАДЕВ, А БЕ РУМЕНЕ !!! МАЛКО ЛИ ТИ ДОЙДЕ КАК ТЕ НАХРАНИ ОНЯ ТАКА НАРЕЧЕН “ПАТРИАРХ”, ТА СЕ ГЛАСИШ ПАК ЗА ЯРМА ???
12
Тъй като си дебил твърдението ти не се приема. Защо"евроатлантиците " да разрешат на територия наречена "България" да прави търговия с Русия,като те се наместиха на нейния пазар За да говориш глупости не се иска много ум-какъвто вие дебилите не притежавате. Важно е да се биете в гърдите ,че сте велики макар и прости и неграмотни Едно е да се интересува човек от всичко-това сега не се пласира. Пласира се да си чел една детска книга като "Винету",да си бивш комунист,после мафиот.. Все "Хубави " работи
13
Българските политици в последните 28 години успяха да посеят омраза между двата братски народи! Безспорен факт затова са повечето от руските коментари в Youtube! Обидно и тъжно.
14
Нещо май си в грешка, не комунистите, а костовистите и фашагите... Кой не скача е червен... Яжте сега банани до пос... ране.... Посеркофци алчни, злобни и неграмотни... Унищожихте и усрахте всичко, труда на няколко поколения...
15
От изказването ти лиха интелекта на бай ти Бойко "Остър ум" като на бръснач,неграмотен,арогантен дебил си да знаеш Но няма какво да го мислим-бог си знае работата. Ако се сещаш... Макар че за да се сещаш трябва поне малко ум в тиквата ти!
16
Възхищавам се на ораторските качества на нашия президент.
17
тоя е роден да носи рога и да лиже източни задници
18
голяма грешка, като изказа недоволствието си именно пред президента Радев (едновременно с това и го похвали с думи, които никога няма да каже в адрес на другите главни български политици), а едни пикли-журналистки като Елена Чинкова и други важни господа на държавните телевизионни канали си позволиха, без да проверяват фактите, да си създават рейтинги и противопоставят народите ни. РУСОФИЛИ ЩЕ ИМА ВИНАГИ, ЗАЩОТО ДЕЦАТА ОТ СМЕСЕНИТЕ БРАКОВИ, А ТЕ СА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ, НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ ЕДНАТА СТРАНА В ПОЛЗА НА ДРУГАТА.
19
Онзи от 5 е фалшива новина. Русия и Украйна са с най високия демографски срив в Европа.
20
истински генерал с ЧИСТО минало,за разлика от слугата
21
До-Онзи Ако това наистина го е казал,свалям му шапка!
22
А защо , г-н Президент , не казахте всичко това на руския Патриарх ,а стояхте неадекватно пред него и дума не проронихте в наша защита? Оттук и изводът ,че в политиката не трябва да влизат не само непочтени хора , а и НЕПОДГОТВЕНИ за нея...За мен беше необяснимо вашето държание - ИСТИНСКИЯТ ГЕНЕРАЛ с наведена глава...
23
до 22 предпочиташ простотиите на тиквата ли
24
аз сьм за мир и дружба с русия ние сме тук от векове и за векове на русия разчитам в случаи на нужда
25
до 23 Естествено ,че предпочитам г- н Борисов . Премиерът има авторитет и е приет добре от всички .Никой не би и помислил да му се кара , да го поучава , да го обижда. И Президентът Путин се обажда на него , което означава само едно: УВАЖЕНИЕ .
26
Какво беше казано. Българите по време на 5 вековното робство сме забравили езика си и след одвобождението през 19 век, сме приели „руският национален алфавит на Петър Първи”. Поредната провокация.
27
Направи ми впечетление изречението на Радев , че политиката не трябва да се прави от непочтени хора. Тогава другарю президент напуснете веднага президентсвото - защото вие сте непочтен човек защото крадяхте от ВВС за да давате две заплати на любовницата си
28
до 27. А, ти беше там да го снимаш с телефона си как го прави предполагам. Радев има врагове, всеки може да каже каквото си иска против него.
29
Cheers! Numerous knowledge. cialis blogspot cialis 40 mg cialis paypal rezeptfrei cialis over counter
30
Regards, Useful stuff! cialis 5 mg quanto dura l'effetto cialis prices potenzmittel cialis einnahme cialis without a doctor prescription
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Началникът на едно предприятие отишъл при подчинения си Бай Иван и му казал:

- Бай Иване, другата седмица ще идва на посещение президента Плевнелиев, искам всичко да е на ред.

Бай Иван го уверил, че всичко ще бъде както трябва и няма да има проблеми. Така и станало. Президентът пристигнал и като видял Бай Иван още от портала се запрегръщали - станало ясно, че са приятели. Сложили големите софри - ядене пиене, минала срещата...

След месец началника отива по същия повод при Бай Иван със заръката всичко да бъде както трябва, ще идва на посещение президентът на Русия - не може да допуснат да се изложат. Срещата протича по същия начин, Путин се оказва в много добри приятелски отношения с Бай Иван, отново големите софри - всичко минало безпроблемно.

След още два месеца, началника пак отива при Бай Иван и му казва:

- Бай Иване, много допринесе за това предприятие, много помогнаха приятелските ти отношения с тези влиятелни хора, като възнаграждение искам да дойдеш с мен във Ватикана - за литургията на Папата.

Така и станало - отишли на литургията, а там много народ. Бай Иван и началника му застанали в центъра на тълпата и литургията започнала. По едно време Папата казал по микрофона:

- Бай Иване, ти тук ли си бил? Ела при мен горе.

Отишъл Бай Иван, литургията свършила, а когато се върнал началника му бил припаднал и се опитвали с вода и шамари да го свестят. Когато дошъл на себе си Бай Иван го попитал:

- Началник, какво ти стана, защо припадна?

А началника отговорил:

- Добре... че си приятел с Плевнелиев го приех, че сте близки с Путин пак го преживях, че Папата те познава - как да е; но не можах да издържа когато един японски журналист дойде при мен, посочи към трибуната и попита:

- Абе, кой е оня там горе до Бай Иван?

няма нови новини
Днес: 15
hot
най-четени новини в момента
сега
1264
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК! Борисов с горещи думи за Орбан: До него сме! (ВИДЕО)
x
Ето по какво ще разберете, че ви обича
x