Екскурзоводи менте атакуват туристи

Животът днес

Екскурзоводи менте атакуват туристи

9530
преди 4 часа
Екскурзоводи менте атакуват туристи
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Фалшиви екскурзоводи причакват туристи и се представят за гидове. Те дебнат край музеи и местни забележителности в големите градове в страната и разказват истории, които са прочели в интернет или пък са си измислили.

препоръчано

Държавата обяви, че тръгна на лов за фалшиви водачи още през юли, припомня "Телеграф“.

Проверките се осъществяват от туристическото министерство съвместно с представители на Комисията за защита на потребителите и Икономическа полиция. Те тръгнаха по Черноморието, а след края на летния сезон ще бъде обявена и бройката на констатираните нарушения.

Целта е чрез анализ на незаконните практики да се гарантира законовото извършване на дейността от екскурзоводите и предоставяне на качествени услуги и защита за интересите на потребителите.

До тази мярка се стигна, след като представители на сдруженията на екскурзоводите в България сами потърсиха служебния министър Евтим Милошев, за да поискат ясна регулация на професията и по-строг контрол като превенция срещу нелоялните търговски практики и защита на българския туристически продукт.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 110
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК