Експерти: Facebook загива заради липса на защита на личните данни, Messеnger трупа точки

Технологии

Експерти: Facebook загива заради липса на защита на личните данни, Messеnger трупа точки

10943
на 24.10.2018
Експерти: Facebook загива заради липса на защита на личните данни, Messеnger трупа точки
Автор:   ПИК

Закупуването на Instagram от Facebook за 1 милиард долара през 2012 г. изглеждаше като проиграване на огромна сума пари на хазарт. Шест години по-късно обаче това малко приложение - заедно с Messenger и WhatsApp започна да служи като защитна мрежа на Facebook, пише "Дейли Стар".

препоръчано

Разбира се, Facebook днес все още не е загубил водещата си роля сред социалните мрежи и това едва ли ще се промени скоро.

И все пак, на фона на привидно безкрайните проблеми на компанията, свързани с погрешно поднесената информация, изгубването на лични данни, хакването и омразата, която се сипе във Facebook пространството, както и идеята, че Facebook може да не е винаги на върха, започва да се подценява.

"Facebook може да се срине", каза Дейвид Къркпатрик, който написа книга през 2010 г. за ранната история на Facebook.

В интервю той казва, че проблемът с манипулациите с и в подобна социална мрежа "може да стане толкова ужасяващ, че рекламодателите могат да започнат да се отдръпват. 

свързани новини

Това все още не се случва, но може да се случи”, казва той. “Facebook има 2,23 милиарда потребители, брой, който все още расте с темпо, което извън konteksta na американските анализатори на Уолстрийт, ще увеличи приходите на Facebook от 2018 г. и те ще достигнат 55 милиарда долара.

Докато компанията развива приходите си от приложения като eMarketer, то изюисленията сочат, че Instagram ще донесе 16% от рекламните приходи на Facebook тази година и 25% до 2020 г.

"Това наистина говори за факта, че рекламодателите предпочатат Instagram", каза анализаторът на eMarketer Дебра Уилямсън.

В действителност, Instagram се превръща в най-голямата социална мрежова услуга за много марки и потенциални рекламодатели, за да взаимодействат с потребителите, каза Ювал Бен-Ицжак, изпълнителен директор на социалната маркетингова фирма "Сошълбейкърс".

Въпреки че тези компании достигат до по-малка аудитория чрез Facebook, тези хора "ангажират" или взаимодействат много повече с рекламодателите, казва той. “Facebook работи усилено, за да гарантира, че Messenger и по-късно, WhatsApp, ще станат жизнеспособни социални пространства за комуникация с рекламна цел”.

Във вторник Facebook обяви плановете си да направи приложението Messenger по-лесно. Редизайнът обаче ясно показва, че съобщенията от бизнеса и рекламите стават все по-важни. Такива послания сега са приоритетни и са в центъра, наред с посланията към приятели и други хора.

Facebook, разбира се, работи усилено, за да накара хората и бизнеса да се включат активно в разработването му в тази посока, убеждавайки ги, че разговорите с Messenger са по-ефективни от тези, изпратени под формата на имейли до авиокомпания, магазин за дрехи или дори банката. Едно нещо, което Facebook винаги е разбирал, е значението на човешките връзки и наюина на взаимодействие.

Чудовски смята, че комуникацията е "основна човешка нужда". Като се има предвид, че хората използват Messenger, а не основната услуга на Facebook, за подобен тип установяване на комуникация, това означава, че Messenger придобива по-голяма важност и популярност от Facebook.

"Ние не взимаме позиция за това кое е по-важно", казва Чудовски. “Все пак, като се има предвид, че хората вече не се нуждаят от профил във Facebook, за да използват Messenger, може би, някой ден приложението ще измести Facebook. В края на краищата хората, особено по-младите, използват Facebook все по-рядко дори когато се събират в Instagram или в различните приложения за съобщения”.

Изследване на "Pew Research Center" наскоро установи, че малко повече от половината тийнейджъри използват Facebook, докато 72% използват Instagram.

 "Идеята винаги е била да не се заменя Facebook, а да се добавя към него и да се надгражда неговата социална база", каза Нейт Елиът, ръководител на фирмата за проучване на пазара "Nineteen Insights". Но засега Facebook се ползва с по-добра репутацията и се смята за много по-предпочитана социална мрежа.

Превод и редакция: ПИК

Сподели:
Бомба x
САМО ЗА ДАМИ: Как да се грижим за кожата, след като минем 40-те? САМО ЗА ДАМИ: Как да се грижим за кожата, след като минем 40-те?
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Министрите на Румен Радев се оправдават за главоломните цени на тока (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Министрите на Румен Радев се оправдават за главоломните цени на тока (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 222
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това