Вход
София
Времето в София 9 o C

ЕКСПЕРТНО МНЕНИЕ! Цветлин Йовчев посочи откъде идват заплахите за България! Бившият вътрешен министър похвали Борисов

ЕКСПЕРТНО МНЕНИЕ! Цветлин Йовчев посочи откъде идват заплахите за България! Бившият вътрешен министър похвали Борисов

на 13.01.2018
35294
19
ЕКСПЕРТНО МНЕНИЕ! Цветлин Йовчев посочи откъде идват заплахите за България! Бившият вътрешен министър похвали Борисов
Автор: ПИК
13.01.2018
19
35294

Рисковете от Западните Балкани сякаш изглеждат по-малко, трябва да се концентрираме към случващото се в Турция и Близкия изток. Това предупреждение отправи пред Канал 3 бившият шеф на ДАНС и бивш вътрешен министър Цветлин Йовчев.

"Рисковете от Турция: агресивна, хазартна, непоследователна политика на Ердоган, който оформя едно авторитарно управление в Турция. И се забелязва склонност вътрешните проблеми да се решават чрез външно-политически ходове. А това вече крие опасности", посочи Цветлин Йовчев.

Той отчете като правилна политиката на българското правителство за поддържане на добри отношения с югоизточната ни съседка.

"Това е правилна позиция на българското правителство - да израждаме добри отношения. Но това не значи, че не трябва да следим какво става в Турция. Там вече се отвори пропаст между управляващи и опозиция - при толкова репресирани единственият начин на правителството да се закрепи е да засили репресиите.

Втората линия е кюрдският проблем - видяхме колко остро реагира Турция на референдума за кюрдска държава в Ирак. И на фона на това - хазартна, непостоянна политика, като Ердоган е склонен да притиска до лимита противника си, както беше с Русия, бяха на крачка от война", припомни Цветлин Йовчев.

В тази сложна обстановка България не може да играе сама на световната сцена, но за жалост партньорът й - ЕС, няма достатъчно външно-политическа тежест, констатира бившият вътрешен министър.

"ЕС продължава да е политическо джудже, няма приоритети във външно-политически аспект. Ние нямаме ясна оценка какво се случва около нас, и реагираме бавно.

А ние трябва да бъдем много внимателни, когато формираме очаквания. Трябва да изходим от положението на България в момента и това какъв външно-политически ресурс имаме. Посоката на министър-председателя считам за правилна, но не трябва да формираме очаквания. България може да подпомогне, да облекчи, да повлияе положително на процеси, но в никакъв случая не може да е фактор да реши проблемите и процесите, които ще се разиграят на Балканите", посочи той.

Според Цветлин Йовчев на Балканите етническите проблеми не са решени.

"Ситуацията продължава да е сложна, прехвърчаха наскоро искри на етническа основа. Вучич заяви, че сръбският етнос е единственият, който не може да живее в рамките на една държава. Скърцат процесите в Косово и в Босна и Херцеговина, не са утихнали проблемите в Македония с албанското малцинство.Така че тези процеси трябва да бъдат следени много внимателно", предупреди Цветлин Йовчев.

Той не смята, че Русия е в състояние да влияе толкова силно във вътрешните ни работи чрез енергетиката и чрез партии като БСП и "Атака", каквито тези се появиха наскоро.

"Първо е очевидно, че има информационна война между ЕС и САЩ, тя се води в Европа. Едни такива твърдения може би са валидни в края на 90-е години, а не сега. А защо в момента се изгражда такава представа в американското общество, за да формулира определени политики, това не знаем. Но Русия няма вече такива възможности да влияе върху политическия живот в България. Което не значи, че трябва да подценяваме руската заплаха. Това е факт, това е реалност - руската заплаха. Чудя се защо подвиха опашки хората, които сложиха този термин на масата. България като държава на това място може да гарантира сигурността си само в рамките на колективна сигурност. Иначе не можем да играем с мечката без да имаме зъби", подчерта Цветлин Йовчев.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(19)
1
В КНДР похвалиха Ким Чен Ун, както е Булгаристан хвалят ТИКВАТА.
2
Ало Спартакус пак ли Шмръкна една Ивица и внимавай,че скоро ще изядеш Щита барабар със копието........Много бързо се преобрази като Мигрант.......
3
Ти пък ще ми ядеш к.ро.
4
ДОНАЛД ТРЪМП : САЩ ще загубят Източна Европа, и с това и всички последствия от спечелването на Студената война. Това заяви американският президент Доналд Тръмп в интервю за телевизия Foxy Data миналата нощ. “Вярно е, че спечелихме Студената война и успяхме да откъснем Източна Европа от Русия, и да я присъединим към нас. Но какво направихме с тази придобивка? Разсипахме я, тя загива, и накрая ще я превземат мюсюлманите. Тя няма да бъде наша…” – каза почти ядосано президентът. Водещият го попита защо счита така, и инвестициите в съответните държави, които САЩ са направили, дали не са изградили силно и лоялно на атлантическите ценности, общество. “Какво изградихме, та ние ги разсипахме. Латвия е загубила почти една трета от населението си. Там остават предимно старци. България е с четвърт по-малка. Нямат икономика, няма никаква сигурност. И това го направиха нашите НПО, нашите пари, които изляхме там в шепа елит, за да пропагандират глупави идеологии. Сега без общество там, на мястото му ще дойде някой друг…” – обясни Тръмп. Тогава водещият попита: “Тоест, вие казвате, че политиката на предните администрации, вместо да превърне тези страни в съюзник на САЩ, е създала проблем на САЩ?” “Точно това твърдя. Семейство Клинтън и техните производни, които ни управляват от 20 години, изгубиха Източна Европа за нас. Те насадиха псевдо-ценности, накараха ги да се разоръжат, да си закрият фабриките, и всичко това – в името на някаква абсурда идея, че “атлантизмът” ще ги направи богати и силни. Но какво е “атлантизмът”? Атлантическият океан ли ще дойде да ги нахрани? Той ли ще ги пази от пълчищата, които нахлуват през границите им? Аз изобщо не разбирам например, защо накарахме тези страни да се разоръжат, като условие за влизане в НАТО. Нали НАТО е военен съюз, защо караме съюзниците ни да стават по-слаби, преди да влязат? Може би някой си е мислел да им продаваме оръжие. Но с какво ще го купят? Като им закрихме и заводите, а народът емигрира. Ето това направи сем.Клинтън, и то просто означава, че Студената война накрая ще я спечелят ислямистите…” – завърши човекът от Белия дом.
5
https://m.youtube.com/watch?v=Tpvoqg6Opio
6
що не ми ядеш kура ве гейбер грозен, да го набия на майка ти мвжду гъ3ерите . ... е сега вече получи храна от Спартак, нали това искаше, цифка зелена.
7
САВЕЦКА USA ПИШЕ ЗА КЕФФФ !....ЗА ТЕАТАРА У ЗОФИЯ !....С ТЕАТРАЛНИ ВЕЛИКИ ТВУРЦИ.....И....ПУЛИТИЧЕЗКИ АРТИЗТИ КОТУ ТУСК....И.....ПРИМА БАЛЕРИН УТ БРУСЕЛЗКИЯ ТЕАТАР ЗА ОПЕРА И БАЛЕТ ДЕДО УНКЕР !.....ПРИМА БАЛЕРИН ВИША КЛАССА !....АРТИЗТА УТ НАРОДИЯ ТЕАТАР БАНКЯ БРОДОУИЕ БОРИСОФ ПУКАЗА РОЛЯТА ТУКА ИМА ТУКА НЕМА С МУШУМАТА НА ШАШНААТА ПИУБЛИКЕ !.......ЦЕЦКО БЕШИ У ТЕШКА РОЛЯ НА МНООСТРАДАЛНАЯ ГЕНУВЕВА !.....РАДЕФ ИГРА СЕЛЕНИН И СА ПРЕДСТВИЛСЯ БЛЕСТИАШТО !....ТЕАТАРА Е НА НЕКУЛКО СЦЕНИ !.....ТУСК НЕМА ДУБЛЕР ИГРАЕ СИЦКО САМ !....БАЦО ИМА И РОЛЯ КОТУ БАТМАН.....ШЕИ ЛЕТИТ НА ГАЛА ПРЕДСАВЛЕНИЕТО !.....СА МУ ПОМПАТ МОЗАКО С АНГЛ ДУМЕТА !.....ДУ ИУУ ?.....ДУ ДУ !....ВИКА БАЦО.....ДУДУ !....
8
Йовчев.....ИОФЧА .....РУСИЯ Е ВЕЛИКА ! КУГА ЛЕГАШ А СПИШ НЕ ЗААБРАВЯИ ТВА !..... И МОЗАКО ТИ ШЕИ ТЕ ПУДГОТВИ МОРНИН А НЕ СИ ТООЛКУ ТАП ТАП !.....
9
от тоя съвети - мерси. видяхме го като министър - свит, плашлив, полегнал, наведен. нищо не направи..само заплатка и стаж за пенсиониране като министър.
10
Този по какво е експерт? По лизане на задници ли? Аман от проститутки бе.
11
информационна война между ес и хам-ка..дрън дрън...зад океана загърбиха до голяма степен глобализма и го замениха с изолационизъм и защита на нац.интереси...това обаче ес не го направи,само че каубоите разбраха,че глобализма на европа го води до разпад от който те нямат интерес,понеже тотално губят влиянието си в европа и затова докараха макрон за да реформира ес...а той и това започна да дрънка....нов реформиран ес....само,че вече е късно...брексита постави началото на края му....въпрос на 5г...нито повече нито по малко...
12
Как разбра че Русия е враг
13
Цифка ЧЕРВЕНА няма ли най-накрая да ти надянат РИЗАТА да си видял АЗ да те псувам а ДЕБИЛ 90%-ов такава храна ще ти дам че Суджука ще ви се види сухо ядене и ще поискаш нещо да те подмокри.И недей да псуваш починалата ми майка,Че ще ти направя задника като вратата на Московското метро на което даже И Рошко Тираджията ще ти завиди.....Анадънмо КРАСАВЕЦ изпрати ЕДНО фото да видим ЩО ЗА ПТИЦА СИ или си въркат добитък кото Ментора Ти...крайно Тъп и Неграмотен червен дибил за нищо неспособен и хванал корени прд монитора Пръдльо миризлив.....
14
На тоя ПЕЕЕЕРАС отново му се иска да е на софрата, затова си е обърнал задните части посока село Банкя....езика също.Насочил го е към седалището на ТИКВАТА.
15
Не е на добро това, че всички хвалят Борисов.
16
Не знам ,но Америка я тресе страх, ако Русия влезе със свойте ресурси и военна техника в. ....ЕС каквато и без това си е Европейска Държава ! ! ! ! Точното от това Америка се страхува, че ако това се случи нейния крах е предопределен..... но нашите недалновидни Европейски Ръководителите могат това да ПРОУМЕЯТ! ! ! ! ! ! АМЕРИКА СЕСТРАХУВА ОТ ЕДНА ОБЕДИНЕНА И СИЛНА. ,,Е В Р О П А ,,6
17
Йовчев,ти не си никакъв експерт! Ти си един подлец и некадърник! Дано са го разбрали вече и американските ни партньори. Руските ти приятели отдавна го знаят!
18
Този е един от серГЕЙско - сарайският ПРЕВРАТ. довел до близо 2 год. застой в развитието на БГ и във КРАЖБАТА на КТБ ! Сега е библиотекар ....преподава как се краде държава и слугува на сарайски падишах ! При следващият гл. прокурор и Нов Десен Блок в управлението . този ще е от първите клиенти ! НЯМА ПРОШКА...НЯМА ДАВНОСТ !
19
Кой ти дава думата ?Колко пари открадна ?На какъв библиотекар се правиш?Долни крадци ДПС изтривалка
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Началникът на едно предприятие отишъл при подчинения си Бай Иван и му казал:

- Бай Иване, другата седмица ще идва на посещение президента Плевнелиев, искам всичко да е на ред.

Бай Иван го уверил, че всичко ще бъде както трябва и няма да има проблеми. Така и станало. Президентът пристигнал и като видял Бай Иван още от портала се запрегръщали - станало ясно, че са приятели. Сложили големите софри - ядене пиене, минала срещата...

След месец началника отива по същия повод при Бай Иван със заръката всичко да бъде както трябва, ще идва на посещение президентът на Русия - не може да допуснат да се изложат. Срещата протича по същия начин, Путин се оказва в много добри приятелски отношения с Бай Иван, отново големите софри - всичко минало безпроблемно.

След още два месеца, началника пак отива при Бай Иван и му казва:

- Бай Иване, много допринесе за това предприятие, много помогнаха приятелските ти отношения с тези влиятелни хора, като възнаграждение искам да дойдеш с мен във Ватикана - за литургията на Папата.

Така и станало - отишли на литургията, а там много народ. Бай Иван и началника му застанали в центъра на тълпата и литургията започнала. По едно време Папата казал по микрофона:

- Бай Иване, ти тук ли си бил? Ела при мен горе.

Отишъл Бай Иван, литургията свършила, а когато се върнал началника му бил припаднал и се опитвали с вода и шамари да го свестят. Когато дошъл на себе си Бай Иван го попитал:

- Началник, какво ти стана, защо припадна?

А началника отговорил:

- Добре... че си приятел с Плевнелиев го приех, че сте близки с Путин пак го преживях, че Папата те познава - как да е; но не можах да издържа когато един японски журналист дойде при мен, посочи към трибуната и попита:

- Абе, кой е оня там горе до Бай Иван?

няма нови новини
Днес: 83
hot
най-четени новини в момента
сега
2442
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Волен Сидеров с гръмовен коментар за Орбан: Нападат го тези, които подкрепят педофилията! Патриотите с твърдо "за" Росен Желязков (ОБНОВЕНА)
x
Американски учени установиха, че планетата-джудже Церера е покрита с вулкани, от които е изригвал лед
x