Експерт за по-скъпите винетки: Преди да поискаш, покажи какво си направил

ЧАС ПИК

Експерт за по-скъпите винетки: Преди да поискаш, покажи какво си направил

7108
на 13.11.2015
Експерт за по-скъпите винетки: Преди да поискаш, покажи какво си направил
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Независимо колко си беден или богат, цените на асфалта са едни и същи за всички. Това каза в сутрешния блок на БНТ финансистът Емил Хърсев по повод увеличаването на цените на винетките от догодина.

препоръчано

Цените на винетките не са повишавани от 8 г. За миналата година приходите от тях са 215 млн. лв. С тези пари не може да се поддържат и ремонтират републиканските пътища, подчерта Хърсев.

По думите му нормално е да има недоволство срещу увеличението. Но така стоят нещата в икономиката - всяка стока и услуга си имат цена и периодично се налага те да бъдат актуализирани, посочи Емил Хърсев.

Ние сме държава, в която всички ни цакат, заяви председателят на Съюза по авто мото подготовка Йонко Иванов.

Преди да поискаш, покажи какво си направил. За да се нарече един път магистрала в Европа, има четири ленти плюс аварийна. А и за да има магистрала, трябва да има алтернативен път. Толкова пари се събраха за 8 г. от винетките – къде отидоха? Къде са алтернативните пътища на "Хемус" и "Тракия". Хората 45 г. строиха пътища, ние строихме комунизъм. Искаме прозрачност и яснота къде ще отиват парите от увеличението на винетките. Защото сега ще ни хванат и с "Гражданската отговорност", а до зимата не се знае - може и затова, че зелето по-рано е втасало да ни поискат данък, каза още Йонко Иванов.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК