Експерт от университета "Джонс Хопкинс": Скоро САЩ ще окажат голям натиск върху България за Северна Македония

ГОРЕЩО

Експерт от университета "Джонс Хопкинс": Скоро САЩ ще окажат голям натиск върху България за Северна Македония

46681
на 11.06.2021
Експерт от университета Джонс Хопкинс: Скоро САЩ ще окажат голям натиск върху България за Северна Македония
Автор:   ПИК

Професорът от университета "Джонс Хопкинс" във Вашингтон и експерт по Балканите Даниел Сървър заяви пред македонската информационна агенция МИА, че очаква администрацията на американския президент Джо Байдън да окаже засилен натиск върху България за отключване на процеса на интеграция на Северна Македония в Европейския съюз.

препоръчано

Той изрази увереност, че за предприсъединителните преговори между Скопие и Брюксел за членството на страната в ЕС трябва да се отвори врати през юни.

Сървър очаква американската администрация да окаже натиск върху България да намери бързо решение на "абсурдните" според него искания към Македония, свързани с езика и историята.

Администрацията ще окаже голям натиск върху България. Въпреки че не съм убеден, че някой в София я слуша, сподели Сървър, цитиран от "Фокус".

Сподели:
Бомба x
Знаци, че вашата душа е стара Знаци, че вашата душа е стара
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 131
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това