Експерт разкри ще скочат ли горивата заради Близкия изток

Икономика

Експерт разкри ще скочат ли горивата заради Близкия изток

5312
преди 4 часа
Експерт разкри ще скочат ли горивата заради Близкия изток
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Спадът на американските запаси от петрол и опасенията от ескалацията на конфликта в Близкия изток, което също да даде отражение на цената на горивата, коментира председателят на Българска петролна и газова асоциация Светослав Бенчев по телевизия "Нова нюз“.

препоръчано

Той посочи, че въпросният спад не е сериозно число. “До американските избори няма да има сериозни промени в цената на суровия петрол“, подчерта експертът.

Бенчев допълни, че политиките на Харис и на Тръмп вероятно ще се различават много в областта на петролните продукти.

Той обясни, че това, което определя цената на петрола, е икономическата активност в Китай, която е доста ниска.

“Анализаторите смятат, че ще има свръхпредлагане на петрол, от това ще зависи и цената“, допълни експертът.

Бенчев каза, че към момента няма фактори, които да повишат цените на горивата. И допълни, че те са спаднали със 17% за дизела и 18% за бензина. Бенчев каза, че ако няма извънредно геополитическо събитие, може да има повишение в рамките на 4-5 стотинки, което не е сериозна пречка пред икономиката и потребителите.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! МВР отчита резултатите от акциите срещу купения вот. Вътрешният министър: Работим с всички сили и на пълни обороти (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА) ГОРЕЩО В ПИК TV! МВР отчита резултатите от акциите срещу купения вот. Вътрешният министър: Работим с всички сили и на пълни обороти (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 68
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК