ГОРЕЩО
ВАЛЕЖИТЕ СПИРАТ! Остава облачно и мъгливо, морето е бурно (КАРТИ)
НА ВНИМАНИЕТО НА ПРОТЕСТА: ГОЛЯМАТА ЛЪЖА на "Промяната" (СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ)
Зафиров: За момента няма причина "БСП-ОЛ" да преосмисли участието си в управлението
Публикуваха новия проектобюджет за 2026 г. - eто основните му параметри
Проф. Рачев С ШОК ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Никулден идва с пролетни температури, а после... (ВИДЕО)
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Парниковите марули може да предизвикат рак, пише наш всекидневник. Според преподавателя в Медицинска академия в София Донка Байкова отглежданите в оранжерии зеленчуци при загниването образуват вещества, които при попадане в стомаха, създават канцерогена нитрозамин.
препоръчано
При реакция със стомашните киселини това вещество може да предизвика тумор на стомаха. Специалистката препоръчва да се внимава с опакованите зеленчуци. Марулите, спанакът, лападът и репичките трябва да бъдат твърди и да се измиват добре преди консумация.
Препоръчва се и нарязаните зеленчуци да не се оставят на стайната температура, защото загниват и стават опасни за здравето.
ПОЧИТ: Честваме обичана светица, неразривно свързана с историята на България
7264
преди 22 минути
ВАЛЕЖИТЕ СПИРАТ! Остава облачно и мъгливо, морето е бурно (КАРТИ)
5950
преди 1 часа
ППДБ, покайте се за Радев и ще ви простим
34447
преди 2 часа


