Експерт с плашеща прогноза за кризата с петрола! Ситуацията е извънредна, светът не помни такова нещо

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Експерт с плашеща прогноза за кризата с петрола! Ситуацията е извънредна, светът не помни такова нещо

29357
на 17.09.2019
Експерт с плашеща прогноза за кризата с петрола! Ситуацията е извънредна, светът не помни такова нещо
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Намираме се в извънредна ситуация на петролния пазар. Светът не беше виждал такова нещо. За 10 години в този бизнес и аз не бях. Само за една нощ имаше поскъпване на петрола с 15 %. Това заяви Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация пред Нова телевизия.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

“5% от световното производство се унищожи само с една атака на дронове”, каза още той.

“Със сигурност ще има известно повишаване на цената на горивата. Очакваме повишението да се случи бързо, но в рамките на жълти стотинки. Нещата в един момент ще се нормализират”, допълни експертът.

“Пазарът реагира така, когато има риск. Не се знае за колко време ще се възстановят инсталациите в Саудитска Арабия. Пазарът ще отчете и фактът, че тези инсталации са лесно достъпни. С няколко дрона се извади от строй цяла една индустрия”, коментира Бенчев.

“Пазарът се влияе само от котировките. В различните бензиностанции цените варират от 2,10 до 2,30 лв. Нашите цени са най-ниските от цяла Европа", завърши Светослав Бенчев.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
ПИК TV! Хората на Слави размазаха ППДБ: Спасиха Росен Желязков, като провалиха кворума - лицемерни и долни нещастници (ВИДЕО) ПИК TV! Хората на Слави размазаха ППДБ: Спасиха Росен Желязков, като провалиха кворума - лицемерни и долни нещастници (ВИДЕО)
ново
Днес: 38
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК