Експлозия във Франция: Най-малко 7 са загинали, сред които и деца

Европа

Експлозия във Франция: Най-малко 7 са загинали, сред които и деца

7614
на 14.02.2022
Експлозия във Франция: Най-малко 7 са загинали, сред които и деца
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Най-малко седем загинали, сред които две деца, при експлозия и пожар в Югозападна Франция, съобщиха световните медии.

препоръчано

Експлозията е избухнала в 1:30 ч. в жилищна сграда, а френският вътрешен министър пътува към мястото на инцидента.

Взривът е последван от пожар, който се е разпространил в съседни сгради. Евакуирани са 25 души, пише френската медия „The Local France“

Според местната радиостанция “France Bleu” експлозията е станала на първия етаж на сградата в магазин за хранителни стоки и сандвичи.

В близост до засегнатата сграда са открити газови бутилки, но все още не е ясно дали те са причината за експлозията или са я засилили.

"Оказвам пълната си подкрепа на мобилизираните държавни служби и на жителите. Мислите ми са с жертвите и техните семейства", написа вътрешният министър на Франция Жералд Дарманен.

Близо 100 пожарникари са били мобилизирани през нощта, а тази сутрин пожарът е овладян, но сградата все още беше опасна за достъп.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 75
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК