Екс се завърна в Бразилия - 21 милиона потребители отново в мрежата

Америка

Екс се завърна в Бразилия - 21 милиона потребители отново в мрежата

3170
преди 5 часа
Екс се завърна в Бразилия - 21 милиона потребители отново в мрежата
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Бразилия отмени забраната за социалната мрежа Екс, която беше наложена миналият месец. След дълга битка между собственика на платформата Илън Мъск и бразилския съд платформата трябваше да заплати глоби в размер на 5 милиона долара.

препоръчано

Екс трябваше да назначи и местен представител по искане на бразилското законодателство, припомня БНТ.

Достъпът до социалната мрежа беше блокиран след отказ на Екс да забрани няколко профила, за които бразилското правителството смята, че разпространяват дезинформация за президентските избори през 2022 година.

След продължително противопоставяне Мъск уволни бразилския персонал на компанията в края на август и затвори офиса на Екс в Бразилия.

Няколко дни по-късно бразилският съдия Александър Мораес нареди пълното блокиране на социалната мрежа в цялата страна.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Алена с ексклузивен хороскоп за 9 октомври - начинанията на Девите са успешни, Везните да избягват разправиите САМО В ПИК: Алена с ексклузивен хороскоп за 9 октомври - начинанията на Девите са успешни, Везните да избягват разправиите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО)
ново
Днес: 72
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК