ЕКШЪНЪТ В ДБ СЕ РАЗГАРЯ: Столичната организация на ДСБ иска оставката на лидера Атанас Атанасов

Акценти

ЕКШЪНЪТ В ДБ СЕ РАЗГАРЯ: Столичната организация на ДСБ иска оставката на лидера Атанас Атанасов

48712
на 14.10.2021
ЕКШЪНЪТ В ДБ СЕ РАЗГАРЯ: Столичната организация на ДСБ иска оставката на лидера Атанас Атанасов
Автор:   ПИК

Разпадът в "Демократична България" тече с бесни темпове.

препоръчано

Столичната организация на ДСБ настоява за оставката на председателя Атанас Атанасов, пише "Труд" . Декларацията е пратена от ръководството на областната организация на „Демократи за силна България” в 24 МИР. Като причина за оставката се посочва подмяната на водача Цецка Бачкова в листата за предстоящите предсрочни парламентарни избори, "в последния момент и по еднолично решение на председателя на партията, без каквото и да е съгласуване със структурите и ръководните органи".

В коалицията "Демократична България" и в частност партия "Да, България" скандалите за места в листите на предстоящите избори са довели десницата близо до разпад. От ДСБ Варна вече заплашиха, че ще работят за новия проект на Кирил Петков и Асен Василев ако им бъде спуснат Стоян Михалев.

Публикуваме целия текст на декларацията за оставката на ген. Атанасов:

Уважаеми съмишленици,

На проведеното вчера (12.10.2021 г.) събрание на изборния щаб на 24 МИР, в качеството си на председател на областната организация и на изборния щаб, бях натоварен да сведа до Вашето внимание следната декларация:

ДО
АТАНАС АТАНАСОВ       
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПП   
ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ

Уважаеми г-н председател,

Ние, Ръководството на областната организация на „Демократи за силна България” в 24 МИР, от името на всички членове и симпатизанти, заявяваме категоричното си несъгласие с подмяната на водещия кандидат на партията – госпожа Цецка Бачкова в листата  за предстоящите предсрочни парламентарни избори, в последния момент и по еднолично решение на председателя на партията, без каквото и да е съгласуване със структурите и ръководните органи.

Настояваме, че при избора на водещ кандидат трябва да се има предвид:

1. Номинациите на районните организации;

2. Досегашният опит, полаганите дългогодишни усилия за развитието на партията и положените в предходните две кампании основи за популяризирането и утвърждаването на г-жа Бачкова като водещ кандидат на ДСБ в района;

3. Партийната принадлежност.

При така регистрирана листа, уважаеми господин председател, оставихте по свое еднолично решение Демократи за силна България без водещ кандидат в ключов софийски многомандатен избирателен район. Това Ваше решение води след себе си до тежки последствия и до тревожна демотивация на членовете и симпатизантите на ДСБ.

Областната организация и предизборният щаб на 24 МИР декларират категоричния си отказ да участват в кампания с натрапен кандидат, без каквито и да е съгласувателни процедури, още повече, когато този кандидат дори не е член на „Демократи за силна България”.

Считаме, че този едноличен акт е изключително неморален и е в разрез с основополагащите принципи на партията. Освен това, начинът на взимане и прилагане на това решение е обиден за всички членове и симпатизанти на районните организации, които в условия на извънредна епидемична обстановка, са поели риск с присъствието си на районно събрание, за да подкрепят своя кандидат – г-жа Бачкова.

В тази връзка, ние настояваме за Вашата незабавна оставка и свикване на Национално събрание.
 
Ръководство на областната организация:

Емил Димитров – Председател на 24 МИР _______________________________
Калоян Луканов – Заместник председател на 24 МИР ______________________
Виктория Десова – Номиниран заместник председател на 24 МИР ______

Сподели:
Бомба x
Причини да се чувствате като в капан във връзката си Причини да се чувствате като в капан във връзката си
ПИК TV x
Проф. Герджиков за провала на Радев и хората му: Действията на правителството са плод на паника, страх и некомпетентност (ВИДЕО) Проф. Герджиков за провала на Радев и хората му: Действията на правителството са плод на паника, страх и некомпетентност (ВИДЕО)
ново
Днес: 84
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това