Екшънът с НСО влиза в парламента: ДПС иска Деси Радева да си плаща охраната и мерцедесите

Политика

Екшънът с НСО влиза в парламента: ДПС иска Деси Радева да си плаща охраната и мерцедесите

154074
на 13.01.2020
Екшънът с НСО влиза в парламента: ДПС иска Деси Радева да си плаща охраната и мерцедесите
Автор:   ПИК

Парламентът подхваща НСО след серията от скандали и катастрофи, в които се забъркаха президентът Румен Радев и любимата му Деси Радева.

препоръчано

Кола на службата със секретар на държавния глава блъсна дете, а Генерал Деси използваше кола със специален режим, за да си пазарува фусти. Ако предложението на ДПС мине в парламента, Радева вече ще трябва да си плаща масрафа от джоба.

В съответствие с поетия от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ ангажимент, относно охраната на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и депутата от ПГ на ДПС г-н Делян Пеевски, за промяна на Закона за НСО, днес ПГ на ДПС чрез народните представители Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид внесе ЗИД на ЗНСО. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

С настоящия законопроект се уреждат обществените отношения, регламентиращи реда и начина за охрана от Националната служба за охрана на кръга от лица, посочени в чл.22, ал.1, т. 2-4 от закона, а именно: народни представители, членове на семействата на лицата по чл.20, ал.1, както и други лица, свързани с националната сигурност, посегателството спрямо които би подронило, отслабило или създало затруднения на властта в Републиката. Предвижда се тези лица, в случай, че са налице основания за осигуряване охраната им съгласно разпоредбите на закона, същите да заплащат охраната си по тарифа утвърдена от Министъра на финансите, по предложение на Началника на Националната служба за охрана. Целта е охраната на тези лица да не е за сметка на бюджета на Националната служба за охрана, като по този начин ще се постигне значителна финансова дисциплина и ограничаване на разходите за охрана без да се засегнат неприкосновеността и правата на охраняваното лице.

Сподели:
Бомба x
Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 312
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това