ЕКШЪН В БИЗНЕСА:„Стомана Индъстри“ осигурява „студен резерв“ - кой и как позволява това за поредна година?

ГОРЕЩО
БОМБА В ПИК! Ето го брачния договор на Бойко Рашков, най-богатия политик! Съпрузите поделят рекордните 19 имота. Резиденция в София с 12 бани, басейн и фитнес, част от резиденция на морето с 6 бани, два джипа, две къщи в Стара Планина, влог от 750 000 лв. остават за министъра (УНИКАЛНИ ДОКУМЕНТИ) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд "Земеделие": Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ДАНС започна проверка в Община Варна, души около боклука на морската столица ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Премиерът на Радев в нова гонка с медиите - закри важно заседание със синдикатите. ТЕЦ "Марица-изток" 2 на колене, синдикалните лидери категорични: Няма да се съгласим миньорите да станат берачи на лавандула (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) Валентина Маджарова е избрана за шеф на спецпрокуратурата 
Икономика

ЕКШЪН В БИЗНЕСА:„Стомана Индъстри“ осигурява „студен резерв“ - кой и как позволява това за поредна година?

22748
на 09.10.2019
ЕКШЪН В БИЗНЕСА:„Стомана Индъстри“ осигурява „студен резерв“ - кой и как позволява това за поредна година?
Автор:   ПИК

Преди дни се афишира информацията, че "Стомана Индъстри" се изживяват като търговци на електрическа енергия в сянка. Оказва се, че за поредна година „Стомана индъстри“ са сред избраните фирми, които ще предоставят студен резерв от индустриални потребители. Те са класирани и по трите лота да осигуряват въпросния резерв за периода от 01.08.2019 година до 31.07.2020 година, което предизвика недоумение в бизнеса.

препоръчано

"Нима те са единственото дружество на територията на страната, което може да осигури въпросната разполагаемост, че това им се позволява за поредна година? Нима липсват кандидати да получават държавни пари? Или всичко е предварително уговорено, което ни звучи далеч по-вероятно", питат се от сектора.

Дружеството за поредна година е единствената избрана частна фирма от проведения търг. „Стомана индъстри“ ще осигуряват нетна разполагаемост в размер на 50 мегавата между 18:00 и 22:00 през целия период.

Това означава, че при недостиг на ток в държавата, трябва да разчитаме на „Стомана индъстри“, което е малко възможно да се случи, но пък за това от фирмата печелят солидни суми от държавата. Чрез спечелването на търга е станало възможно при необходимост „Стомана Индъстри“ да предоставя предварително закупеното от тях количество на други промишлени предприятия, които към момента имат нужда от ток.

"Това доказва тезата, че ръководството на „Стомана Индъстри“ се изживяват като ръководители на дружество за търговия с електрическа енергия. Изглежда, че отново силният гръб на работодателските организации, които стоят зад „Стомана индъстри“ са им осигурили поредната голяма сума и то от държавата", коментират бизнесмени.

Сподели:
Бомба x
Как да ядем картофи и да не дебелеем Как да ядем картофи и да не дебелеем
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд Земеделие: Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд "Земеделие": Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 321
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това