ЕКШЪН В БСП: Хвърчат оставки преди пленума в структурите из страната - социалистите с кървави декларации срещу Корнелия Нинова и Кирил Добрев

Политика

ЕКШЪН В БСП: Хвърчат оставки преди пленума в структурите из страната - социалистите с кървави декларации срещу Корнелия Нинова и Кирил Добрев

265077
на 13.11.2019
ЕКШЪН В БСП: Хвърчат оставки преди пленума в структурите из страната - социалистите с кървави декларации срещу Корнелия Нинова и Кирил Добрев
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Дни преди поредния инфарктен пленум на Националния съвет на БСП в столетницата хвърчат оставки на местни лидери заради катастрофалните резултати на местните избори вследствие на грозната намеса на ръководството на партията в лицето на Корнелия Нинова и Кирил Добрев при издигането на кандидатите за кметове и общински съветници.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

След местния вот положението на червената партия по места е трагично, а са изгубени и дългогодишни крепости на червените. От 2900 села, които традиционно се управляваха от социалисти, сега БСП имат кметове само в 200, а хората по места са обзети от такъв гняв към "Позитано" 20, че са готови да преминат към саморазправа с лидерката Нинова и клакьорите ѝ, като Георги Свиленски например, които обикалят телевизиите и твърдят, че партията им е повишила резултатите си.

Това научи ПИК от отлично информирани източници по места.

Лидерът на БСП в Георги Дамяново например е подал оставка след провала на местния вот и смята да отиде при предишния местен лидер на столетницата в Якимово, който пък, след като напусна също в знак на несъгласие с политиката на Нинова и кликата й, дори стана важен фактор в ГЕРБ.

В с. Д-р Йосифово пък от "страната Позитания", както отново наричат ръководството си в БСП, издигнали такъв кандидат за кмет, че той спечелил само 1 глас. Тоест, за него не са гласували дори близките и комшиите му, макар това да е селото, където социалистите проведоха мощна борба, за да запазят името му на видния комунист.

Червените в Монтана са повторили челния опит от Варна. Там всичките 5 съветника от БСП гласували в подкрепа на председателя на Общинския съвет от ГЕРБ, а лидерката им моментално се сдобила с зам.-председателското място срещу 1 600 лева заплата. Местните изобщо не се питат дали има сделка или да.

Както ПИК вече съобщи, във Варна 7 от 8-те избрани общински съветника гласуваха "за" досегашния предложен отново председател на Общинския съвет от ГЕРБ под зоркото око на червения депутат и протеже на Нинова, Кирил Добрев и местния скандален бизнесмен Дидо Дънката, след поредица от скандали и пълна обструкция на местното ръководство на столетницата от страна на "Позитано" 20. И варненските социалисти не се питат дали има сделка или да.

В Берковица ситуацията на червените е като в тъп виц. Както ПИК съобщи, тамошният досегашен кмет излъга ръководството на партията си, че ще се кандидатира като независим и получи подкрепата им, но си направи собствена листа. И в крайна сметка там БСП има 1 съветник, бившият червен и вече независим кмет - 2-ма съветника, а пък още по-бившият червен кмет на Берковица, който сега е в листата на също отлъчения от Нинова и кликата ѝ земеделец Спас Панчев - 4-ма съветника.

Както става ясно, там капо е единствено БСП и по тази причина общинският председател на столетницата, станал съветник, го е срам да ходи по улиците и се чуди дали да остане начело на провалената партия, както и да я представлява като съветник.

В Свищов всички броят новоизбрания кмет за свой, понеже всички заедно с БСП са го подкрепили. Такава е ситуацията и в Гълъбово, където БСП брои за свой кметът, който е председател на ДПС, понеже застанала зад него.

В София пък Нинова се опита да отстрани Калоян Паргов, който вместо предишните 6, вкара 16 общински съветника, от председателския пост на групата им в Столична община чрез пажа си Свиленски. Но удари на камък и лидерът на столичните социалисти запази поста си, като остана най-силния претендент за шефския пост в столетницата, ако реши да се кандидатира.

В Казанлък разбитата от "страната Позитания" структура направо е озверяла от резултатите на местния вот и смята да търси сметка на проваленото ръководство. Във Враца пък са изпаднали в ужас, защото дори са им поставили срок да опразнят офиса на структурата си в града заради неплатени наеми и сметки, каквото е положението и на доста други места в страната, след като Нинова профука 25 милиона субсидия за 2 години, а сега тя спадна от 11 лева на 1 лев.

Социалистите са бесни и на платените клакьори на партията, които обясняват тоталната й загуба като победа. И ги призовават да се научат поне да смятат, защото, ако в сила влезе и другото искане от референдума на шоумена Слави Трифонов - за мажоритарен вот с абсолютно мнозинство на два тура, както стана с намалената субсидия, тогава БСП няма да има не парламентарна група, но дори и нито един депутат, защото тя може да има гласоподаватели, но не може да печели избори.

Те препоръчват същото и на бившия шеф на президентския кабинет Иво Христов, който твърди, че БСП губи на местата, където е силна вътрешнопартийната опозиция. И се питат защо тогава любимката на Нинова Весела Лечева изгуби още на първи тур във Велико Търново и защо БСП направо я няма в Стара Загора, където коли и беси най-верният паж на лидерката Драгомир Стойнев.

Социалистите са потресени и от тъпотията на поръчкови журналисти, които питат неудобните си събеседници, както Цветанка Ризова в БТВ, как е възможно БСП да е направила президент, един евродепутат повече и трима кметове в областни градове, но това да се смята за загуба. И обясняват, че при спадащия брой гласове, които партията им печели, БСП е постигнала това, защото е нисък целият брой на гласувалите и защото спада и подкрепата за ГЕРБ. Но сравнението ясно показва, че БСП не печели нищо от това, а губи все повече и повече и че колкото и да спада ГЕРБ, тя ще продължи да печели изборите.

Оставката на Нинова и Добрев вече поиска организацията на БСП във Варна. Други социалисти се канят да направят това в лично качество на предстоящия пленум. И всички се кълнат, че номерата на подлата им председателка хем да подава оставка, хем да не подава, тоя път изобщо няма да минат.

Те са наясно, че Нинова се готви да елиминира този момент като открие процедурата на избор на нов председател вече не на Националния съвет, а на самата партия, който трябва да бъде избран с общо гласуване от всички членове, но не възнамеряват да преглъщат евтините й номера за оцеляване.

Ето какви равносметки са подготвили социалистите за пленума на Националния съвет в неделя, който, както всички такива пленуми откакто Корнелия Нинова е лидер, се очаква да бъде кървав и отново да взриви партията.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК