ЕКШЪН В ЕФИРА! Десислава Атанасова и Даниел Лорер се изпокараха - Петър Чобанов, Свиленски и Цончо Ганев не могат да вземат думата (ОБНОВЕНА)

Час Пик ГЛАВНА

ЕКШЪН В ЕФИРА! Десислава Атанасова и Даниел Лорер се изпокараха - Петър Чобанов, Свиленски и Цончо Ганев не могат да вземат думата (ОБНОВЕНА)

110114
на 25.03.2023
ЕКШЪН В ЕФИРА! Десислава Атанасова и Даниел Лорер се изпокараха - Петър Чобанов, Свиленски и Цончо Ганев не могат да вземат думата (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

В остър лидерски дебат при размяна на крайни реплики и квалификации дни преди изборите влязоха Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, Даниел Лорер от ПП-ДБ, Цончо Ганев от "Възраждане", Петър Чобанов от ДПС и Георги Свиленски от БСП по Би Ти Ви.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

България загуби посока и е в задънена улица. Не бяха своевременно компенсирани производителите и търговците заради цените на тока и газа, каза Десислава Атанасова. Кирил Петков и Бойко Рашков натвориха неща, които не са сравними с инфлацията от под 2 процента при управлението на кабинетите "Борисов", смята още Атанасова. Тя обясни, че с печатането на пари от ПП пенсионерите вече нищо не могат да си купят. Тя припомни и кражбата на лев от всеки литър за бензина.

"Две години бяха пропуснати и преминаха в безвремие, защото липсваше лидерство, липсваха отговорност и трайни решения. Бих казала, че последните две години инфлацията беше изпусната, защото не бяха компенсирани навреме всички търговци и производители с цената на електроенергията. Нашата парламентарна група беше тази, която предложи мораториум на електроенергията за битови абонати, защото зимата щеше да бъде много по-трудна. Естествено няма как да пропуснем цената на газа, която беше на последния ден на управление на ГЕРБ 30 лв. При управление на ПП  300 лв., а сега е 100 лв. Това е основната причина инфлацията да е толкова голяма – никакви мерки навреме и липса на адекватни решения“, каза Десислава Атанасова.

Работещи регулатори, а не такива, назначени от ГЕРБ, ще решат проблема с инфлацията, смята пък Лорер. Формулата на ГЕРБ според него е стабилна бедност. ПП щели отново да се погрижат за хората. 

На това Десислава Атанасова показа графики откога е реално инфлацията и попита Лорер дали се чува какво говори. За две години в България според нея не са влезли нужните пари от Плана за възстановяване и устойчивост.

Ще лекуваме инфлацията с инвестиции, смятат от ДПС.

Според Цончо Ганев инфлацията е започнало от ковид кризата и печатането на пари. От "Възраждане" са за вдигане на санкциите срещу Руската федерация. Ганев също директно обвини Лорер и ПП в лъжа, както и че се обожествява главният прокурор.

Трябва да се възстанови българското производство и да има таван на цените е позицията пък на БСП, изразена от Георги Свиленски. Като отидем в парламента, ще се справим и с КЗП, и с КЗП, но предлагаме специални мерки за младите хора, за да остават в България, каза още той.

Проблем за влизането ни в Еврозоната е дефицитът и тя ще остане непостижима, ако продължаваме така, категорична е Атанасова. Авантюристи, популисти и комунисти за две години са ни довели според нея до това състояние.

„Дефиницията как определяме кой е енергийно беден трябва да се случи така, че да няма онеправдани. По време на нашия кабинет ние започнахме това, създавайки база данни, в която се виждат доходите на населението централизирано, така че да знаем кой е истински енергийно беден и да можем да му предложим по-голяма подкрепа. Заедно с това цената на тока започна да спада и това означава, че въпреки кризата в Европа, енергийната криза всъщност започва да намалява и ние трябва да го разбираме, когато говорим и за бъдещето на нашата енергетика. Преживяхме изключително труден момент, но той отминава. Идват времена, в които светът се е нагласил към новата реалност и българската енергетика трябва да премине към нови източници“, обясни Даниел Лорер.

„По време на цялото управление на ГЕРБ ние сме полагали изключително много усилия за диверсификацията на българската държава. „Балкански поток“, построен със средства не на българския данъкоплатец, а със средства, които се възвръщат – около 300 милиона на година. Газовите връзки с Румъния, със Сърбия, интерконекторът с Гърция са все проекти, които ГЕРБ започна или е реализирала успешно“, категорична бе Десислава Атанасова.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за вторник: Меркурий продължава своето ретроградно движение, Везните да внимават с финансовите документи САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за вторник: Меркурий продължава своето ретроградно движение, Везните да внимават с финансовите документи
ПИК TV x
Шефът на ДАНС Пламен Тончев пред ПИК: Операцията срещу Паскал започнала преди повече от 8 месеца, Живко Коцев е следен половин година Шефът на ДАНС Пламен Тончев пред ПИК: Операцията срещу Паскал започнала преди повече от 8 месеца, Живко Коцев е следен половин година
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК