ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Цвета Караянчева скочи след нова акция на Манолова и майките: Няма да позволя в Народното събрание да се правят провокации (ВИДЕО/СНИМКИ)

Политика

ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Цвета Караянчева скочи след нова акция на Манолова и майките: Няма да позволя в Народното събрание да се правят провокации (ВИДЕО/СНИМКИ)

116746
на 16.09.2020
ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Цвета Караянчева скочи след нова акция на Манолова и майките: Няма да позволя в Народното събрание да се правят провокации (ВИДЕО/СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Правя това изявление във връзка със случващото се на пропуска на Народното събрание. Знаете, че има заповед от министъра на здравеопазването, на базата на която аз съм пуснала заповед за достъп в Народното събрание на външни лица. Знаете и вие - още от февруари месец има различни потоци на движение. Това заяви в извънредно изявление председателят на парламента Цвета Караянчева по повод пореден опит за провокация от страна на майките на Мая Манолова. 

препоръчано

Преди минути те са дошли с искане да се срещнат с представители на ГЕРБ и са внесли писмо с в администрацията. Отказали са обаче да си тръгнат, докато не получат час и дата за срещата. Председателят на парламента обаче реагира светкавично, за да не позволи отново Манолова и хората й да използват Народното събрание за политически цели. За капак 3-те присъдружни на провалената омбудсманка майки бяха довели и нищо неразбиращо дете с увреждане, което за пореден път употребяват, за да предизвикат съчувствие и да снимат в излъчванията си в социалните мрежи за настройване на обществото.

Хората на Маноова са били вкарани във фоайето на парламента от депутата от БСП Антон Кутев, който се отзовал на молбата им.

Караянчева зачете част от "възванието" на майките, които настояват въпросът да получи решение и гласност.

"Във връзка с горното, моля да намерите достойнство и смелост да поставим нашата гледна точка и да се опитаме да постигнем конструктивни решения за помиряване на народа. Предлагаме да бъде организирана в сградата на парламента среща между наши представители и представители на Народното събрание - по ваше усмотрение в периода от 16 до 18 септември. Очакваме отговор", цитира Караянчева писмото на майките на Мая Манолова. 

Караянчева обясни, че веднага писмото е било разпратено до всички парламентарни групи: "От тук нататък аз не виждам причина дамите да стоят пред пропуска, защото те нямат други искания освен това, което е - очакват обаждане от парламентарните групи".

"Винаги сме били отзивчиви. Изпратили сме писмо до протестиращите. Те очакват разговори с всички парламентарни групи. Аз не виждам причина да блокират парламента майките с деца с увреждания", заяви Караянчева. 

"Парламентарната група на ГЕРБ е готова да приеме протестиращите. Няма да позволя в Народното събрание да се правят провокации. Не бива да допускаме това, което се случи с барикадираните сестри. Призовавам НСО също да си свършат работата и да уведомяват надлежно гражданите за моите разпоредби, които съм спуснала още от началото на февруари",заяви Караянчева.

"Учудвам се какво прави детенце на протеста. Мисля, че мястото на детенце не е в сградата на парламента. Аз разбирам майките, но ние сме приели исканията им и сме готови, поне от ПГ на ГЕРБ, да говорим с тях", категорична бе Цвета Караянчева. 

Сподели:
Бомба x
САМО ЗА ДАМИ: Как да се грижим за кожата, след като минем 40-те? САМО ЗА ДАМИ: Как да се грижим за кожата, след като минем 40-те?
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Министрите на Румен Радев се оправдават за главоломните цени на тока (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Министрите на Румен Радев се оправдават за главоломните цени на тока (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 227
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това