ЕКШЪН В ПИК! Скандал разтресе парламента - БСП окупира трибуната, спряха заседанието (СНИМКИ/ВИДЕО)

Акценти

ЕКШЪН В ПИК! Скандал разтресе парламента - БСП окупира трибуната, спряха заседанието (СНИМКИ/ВИДЕО)

300237
на 03.04.2024
ЕКШЪН В ПИК! Скандал разтресе парламента - БСП окупира трибуната, спряха заседанието (СНИМКИ/ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Голям скандал в парламента. В епицентъра му попаднаха депутатите от БСП и водещата заседанието Росица Кирова. 

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Повод за скандала стана второто гласуване на Закон за представителните искове за защита на колективните интереси на потребителите с вносители социалистите. 

Стана ясно, че законопроектът не е минал през Правна комисия и няма доклад за него. Беше предложено точката да се гледа в петък като първа, но Корнелия Нинова скочи и с викове и на висок тон се обърна към залата и обвини мнозинството, че подкрепяли монополите. 

Заради суматохата, беше дадена почивка от 30 минута, за да се прояснят главите на депутатите. 

Почивката продължи доста повече от 30 минути и в 12:13 часа, заседанието продължи. Хамид Хамид предложи да се оттегли точката до произнасянето на Правна комисия, като не се фиксира изрично денят петък. Иначе щяло да има нарушение на закона и Правилника за работа на Народното събрание. 

Борислав Гуцанов поиска да се даде нова почивка и да се свика Правна комисия. Това нещо вече било правено от мнозинството, особено по въпроса с промените в Конституцията. Свиленски поиска почивка колкото е необходимо, да се свика Правна комисия, но и да се гласува удължаване на работното време на парламента. 

Предложението за удължаване на работното време не се прие. Поискано беше прегласуване. Вигенин обърна внимание на Росица Кирова, че това с почивката и свикването на комисията, било правено често от досега управлявалите. И при прегласуването не се прие удължаването на работата на парламента днес.

Нинова скочи на трибуната и заяви, че Кирова направила внушение, че Правната комисия имала заседание в 14:30 часа. "Точката я няма в дневния ред“, каза тя. Кирова й отговори, че председателят на Правната комисия можел да я внесе като извънредна. 

Настана суматоха около трибуната, след като няколко депутати от БСП, поискаха да не се гласува процедурата на Хамид Хамид. "Те може да предложат да се гласува БСП да не е в залата“, изсъска Георги Свиленски. 

След няколкоминутна разправия и размяна на реплики на висок тон, Кирова даде нова 30-минутна почивка.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
ПИК TV! Скандал в комисията за разследване на корупционните практики в Агенция Митници :Бойко Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените за контрабандисти Стефан и Марин Димитрови (ВИДЕО) ПИК TV! Скандал в комисията за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" :Бойко Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените за контрабандисти Стефан и Марин Димитрови (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК