ГОРЕЩО В ПИК TV! Денков се зае с пробите на пияните и дрогирани водачи, докато държавата се тресе от недоволството на земеделците (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Епицентър

ГОРЕЩО В ПИК TV! Денков се зае с пробите на пияните и дрогирани водачи, докато държавата се тресе от недоволството на земеделците (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

46583
на 18.09.2023
ГОРЕЩО В ПИК TV! Денков се зае с пробите на пияните и дрогирани водачи, докато държавата се тресе от недоволството на земеделците (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

След като нарече земеделските производители и производителите на зърно "терористи“ и после отказа да се извини, премиерът Денков продължава с неадекватните си изяви.

препоръчано

Така, докато страната е разтърствана от недоволството на земеделците, той е на посещение-среща с ръководството на ВМА. Той ще се срещне с ръководството на лечебното заведение, след което ще разгледа химико-токсикологичната лаборатория. 

"Една от темите, за която казахме, че ще работим сериозно, е войната по пътищата. Един от проблемите е бавното излизане на техническите експертизи. Започнахме разговори с колеги. През последните години са инвестирани тук, в лабораторията, над 2 млн. лв.“, каза след срещата Денков.

“В момента имаме над 900 проби, които са се натрупали през годините“, съобщи още Денков. 

Той заяви, че лабораторията ще мине на денонощен сменен режим, след като преди това се наемат необходимия брой лаборанти.

Стана ясно, че освен ВМА, работят само още две лаборатории - към криминалистиката и към МВР болницата. 

Според Денков, идеята да се правят нови лаборатории, била грешна. Три или четири лаборатории били напълно достатъчни за територията на България.

От 25 април досега са били натрупани тези 900 проби, заяви ген. Венцислав Мутафчийски. По думите му, за седмица, в тази лаборатория, се обработвали 50 проби. Той отказа да съобщи колко хора работят в момента, но екипите щели да бъдат увеличени с по 6 човека. Всичко това щяло да се случи в рамките на два месеца, а по този начин, пробите от 50 седмично, можело да скочат тройно.

"Имаме разговор със зърнопроизводителите, а решението дали да отпадне забраната, не може да се вземе само от производителите. Решението се взима от Министерския съвет и Народното събрание. Имаше разнородни интереси, обръщам внимание на това. Всъщност, основният проблем, който поставят, е решен и това трябва да бъде ясно казано. Протестът в момента изглежда с искания или техният проблем е решен, или не може техният проблем да бъде решен. Няма как ние да прескочим ЕК, трябва да спазим правилата“, отговори той на въпрос на ПИК TV, защо все още не е се срещнал протестиращите.

Денков изтъкна, че имало разнобой между зърнопроизводителите, производителите на плодове, животновъдите.

"С тях да се видя днес? Аз вчера казах, че когато са готови, ще се видим. Аз няма да ги каня, докато те не кажат, че са готови да се видим“, запъна се Денков. 

Според него, в Полша скоро предстояли избори след месец, Унгария имала доста особена позиция с Украйна и Русия, избори след 15 дни предстоели и в Словакия, затова и България не трябвало да се съобразява с техните позиции.

Военният министър Тодор Тагарев коментира и случката с дрона с бомба край Тюленово. Било оценено, че имало риск за екипа, ако работата се подхванела през нощта. Затова и сутринта се пристъпило към обезвреждането му.

"Свързан е с войната, която Русия започна с Украйна“, пусна любимата си тема в обращение Тагарев. И заяви, че имал предварителна информация чий бил дрона, но нямало сега да каже.

"Вече има случаи на паднали останки от дронове и други боеприпаси в Румъния, ние няма какво да си мислим, че тази война ще ни заобиколи. Предварителната оценка е, че това е мина“, продължи Тагарев, очевидно сондирайки общественото мнение как би реагирало на едно евентуално влизане на България в конфликта.

Той отговори на ПИК TV, че имало интерес към наши извадени от употреба боеприпаси, но не ставало въпрос за доставката на Украйна на ракетни комплекси С-300.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК