ЕКШЪН В ПИК TV: Корнелия Нинова позорно се скри на "Позитано" 20 след скандала с Георги Гергов, пловдивските социалисти гневни: Въртят ни номера! Битката не е приключила (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Час Пик ГЛАВНА

ЕКШЪН В ПИК TV: Корнелия Нинова позорно се скри на "Позитано" 20 след скандала с Георги Гергов, пловдивските социалисти гневни: Въртят ни номера! Битката не е приключила (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

519277
на 08.01.2021
ЕКШЪН В ПИК TV: Корнелия Нинова позорно се скри на Позитано 20 след скандала с Георги Гергов, пловдивските социалисти гневни: Въртят ни номера! Битката не е приключила (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Над 50 пловдивски социалисти дойдоха днес в централата на БСП на "Позитано" 20, за да търсят сметка на лидерката Корнелия Нинова за скандалното и противоуставно изгонване на областния шеф на червените под тепатата и знаков член Георги Гергов.

препоръчано

Както първо ПИК TV показа, те се заканиха, че ще търсят правата си в съда, тъй като Нинова за пореден път гази брутално партийните закони, а мнозинството са готови да хвърлят и партийните си книжки. 

Стана ясно, че в типичния си стил, Корнелия Нинова се е скрила от делегацията и изобщо не ги е приела. Те обаче са входирали молбата си в деловодството. В сградата останали Георги Търновалийски и Теодора Халачева - депутати от БСП.

"Ще изчакаме най-малкото някой да ни обърне внимание", коментираха след срещата пловдивските социалисти. Те се зарекоха, че ще останат на стълбите пред сградата на "Позитано" 20, докато Корнелия Нинова не ги приеме.

"Как се работи в деловодството, това искам да покажа, вижте бюрото на деловодителките - снимка на Нинова на компютрите! Депозирахме си позицията. В коридора ни посрещна Атанас Зафиров. Вяра Емилова беше усмихната както винаги. Г-н Зафиров обаче с ирония каза, че разбрал, че имало някакво напрежение. Казах му, че тогава живеем в паралелни светове и държави", обясни за провалената среща Нина Чавдарова.

"Искахме да почукаме на вратата на Нинова, едно младо момче ни каза, че тя по някаква програма била извън сградата", продължи Чавдарова.

Друг социалист заяви, че според Устава, Георги Гергов трябва да бъде изключен от първичната партийна организация, а това не е направено и било направено директно от Националния съвет, което влизало в разрез със социалистическия устав.

"Отстрелват се силните на деня. Видяхме намеците срещу президента. Виждаме, че и кмета на годината Станислав Владимиров-Станката само за това, че достави вода на Перник, ИБ се разграничи, защото не спазвал обещанията си. Пловдивската организация е най-силната в страната. Ние сме партийни хора и спазваме устава и правилата", обясни председателят на червената оргиназация в пловдивския район "Централен".

"Хвърлени сме в хаос два месеца преди изборите", отсече напористият социалист от Пловдив. Той изрази и мнението си, че по този начин, Нинова искала тя да нареди партийната листа за Пловдив за изборите, в които да включи свои послушници.

"Въртят ни номера! Не я знам къде е и не ме интересува!", възмути се Георги Търновалийски след позорното бягство на Корнелия Нинова.

"Смятам, че след пресконференцията в Пловдив вчера, на която беше заявено, че днес ще бъдем тук и след това арогантно, за часове, Гергов беше изключен, за мен действието на Корнелия Нинова, е неуважение към журналистите. Ние сме тук, а нея я няма!", каза пред Ива Николова един от дошлите недоволни - Николай Марков.

"Бях в една секция, в която беше всичко нормално. Направи ми впечатление обаче, че в някои секции, в момент, в който нямаше застъпник, активността достигаше и до 90%, иначе вървеше нормално около 40-50%", коментира и как е станал изборът на Нинова за втори мандат в Пловдив и подвижните урни, които предрешиха преизбирането й.

"Уважаема г-жо Нинова, не успяхме да се срещнем с вас, но ви информираме, че за нас битката не е приключила. Тя е за чест и достойноство, за работа по правилата", заяви още веднъж намерението на социалистите под тепетата да се борят докрай за правдата Нина Чавдарова.

"Втората задача, която имахме, е да гласуваме като членове на НС. Беше ни обявено, че имаме още два дни. Вчера, не знам по каква причина, беше обявено, че другарят Георги Гергов е изключен. То няма решение, как да се случи? НС няма право и правомощия да изключва член на БСП, т.к. Георги Гергов е само член на БСП, а не на НС. Това, че на другарката Нинова не й харесва този факт. Те са безсилни. Един от мотивите е, че той има различно мнение от ръководството. Всеки има право на собствено мнение. Питайте нея за Станислав Владимиров. Тук има и другари от Перник. Те стоят категорично зад него. Колегите във Варна и в Криводол също стоят. Това, което се случва, се прави явно в услуга на нашия основен опонент и да бъдем разединени. Ние сме тук, пред нашия дом, те не ни допуснаха, партията, ние сме партийни членове, ние ще останем социалисти. Ние няма повече да се унижаваме и нашите другари, достатъчно беше унижена организацията на Пловдив. Такива заявления няма, каквито каза по една медия г-н Свиленски. Георги Свиленски тежко излъга днес пред медиите. Утре ще видим как ще продължи тази сага, защото това е нова сага. Областният съвет е назначен от ИБ, членовете сме ние една голяма част, имаме право за гласуваме, 24 часа преди него ние трябва да имаме информация, а ние нямаме, трябва да получим и линкове за участие онлайн, а ние не сме получили още", коментира разпалено Търновалийски.

"Това, което ни накара миналата година да сме горди, сега ни пречи. Цялата организация заставаме зад него, от много време сме нямали такъв силен лидер и успешен кмет. В Перник плащат такса смет от 160-180 лв., в Рударци няма имот по-евтин от 100 000 лв., там таксата е 13 лв. Не е нормално това. Парадоксът е това, че политиката е едно, а реалността е друга. Има проблеми, трябва да се съберат 3 млн. лв., но откъде? Тези пари трябва да се съберат. Притеснява се, че в Перник спечелихме с над 20 000 гласа, нашата партийна организация е 1200 души, гласували са и други хора за него. Недопустимо звучи, тук не сме, че подкрепяме Гергов, а че се отстрелват водачите. Те не са много в партията, няма да го позволим. Далеко съм от мисълта да правим бойни групи, ние си държим на кмета, той е и партиен лидер, той си е наш. Ако трябва ще дойдем и доста повече", заяви пред камерата на ПИК TV човек от БСП-Перник.

Сподели:
Бомба x
Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 295
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това