ЕКШЪН В ПИК TV: "Лев Инс" на протест пред "Капитал" - обвиняват Прокопиев в рекет и дестабилизация на България. Шефът на компанията: С измислени новини застрашават икономиката на страната и искат хаос! (ОБНОВЕНА)

Икономика

ЕКШЪН В ПИК TV: "Лев Инс" на протест пред "Капитал" - обвиняват Прокопиев в рекет и дестабилизация на България. Шефът на компанията: С измислени новини застрашават икономиката на страната и искат хаос! (ОБНОВЕНА)

215471
на 31.07.2019
ЕКШЪН В ПИК TV: Лев Инс на протест пред Капитал - обвиняват Прокопиев в рекет и дестабилизация на България. Шефът на компанията: С измислени новини застрашават икономиката на страната и искат хаос! (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Невиждан екшън се разиграва пред редакцията на медиите на подсъдимия Иво Прокопиев, видя екип на ПИК TV. По-рано днес от "Лев Инс" изпратиха официално съобщение до медиите. От ръководството на най-голямата застрахователна компания у нас изпратиха остра декларация, с която разкриват причините за протеста, на който присъстват д-р Павел Димитров и Биляна Вълчева, които са изпълнителни директори на „ЗК Лев Инс“, както и Людмила Бърнева - началник на отдел „Зелена карта“ дивизия Италия и десетки служители на компанията:

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

"Днес 31.07.2019 г., от 11:00 часа, служители от „ЗК Лев Инс“ АД ще посетят офис на Икономедия на ул. „Иван Вазов“ 30 за да предоставят доказателства за установени застрахователни измами, чрез които се източва национален ресурс.

Провокацията от страна на Икономедия с непрекъснатите неверни публикации и нападки, които постоянно ни лишават от липса на отговор, спонтанно подтикна служителите да изразят недоволството си спрямо цялостната враждебна политика на медията и да защитят интересите на компанията и интересите на застрахованите граждани..
Ръководството на ЗК Лев Инс няколкократно се опитва да намери диалог с ръководството на Икономедия, но до момента има отказ от тяхна страна, съчетано с предложение за спонсорство.

Служителите приемат това поведение от страна на Икономедия, като нападателна политика срещу интересите на най-голямата застрахователна компания и интересите на над 1млн. български семейства.
В последната публикация на медията призоваваща за политически натиск върху дружеството в съчетание с опитите за рекет, което преля чашата на търпението , предизвика служителите на компанията да потърсят отговор на следните въпроси:
1. Защо Икономедия подкрепя източването на национален капитал и дестабилизира сигурността на България?
2. Защо с публикациите се нанасят удари по репутацията на българския бизнес и интересите на българските граждани?
3. Защо по безпрецедентен начин се осъществява рекет върху най-големия застраховател."

"Тук сме, за да представим документи за застрахователни измами, касаещи чужди застрахователи по застраховка "Зелена карта". В тези медии твърдят неистини и целят дестабилизация на застрахователния сектор. Трябва да се попитат реалните им собственици дали имат лични отношения или на техни благодетели, заради които целят тази дестабилизация, която ще имат опасен ефект върху цялото общество. 

Изразяваме и недоволството си, заради рекета, който се осъществява срещу дружеството, чрез подобни медийни публикации, тъй като когато искаме право на отговор, винаги ни пращат предложение да рекламираме в техните медии. 

В последната такава бяха тиражирани неверни данни и слухове за нашето дружество. "Лев Инс" е най-голямата компания в България и 19-а по големина в Европа. Ние трябва да защитим гражданската си позиция, защото сме първи и по реализиран приход, и по изплатени премии. 

Искаме да покажем истината, която е документирана и ще предоставим това на медията, която изнася неверните данни, които са в ущърб и на застрахованите в нашата компания.

Те поискаха спонсорство от нас за различни медийни изяви. След това пуснаха и втора публикация и предложенията продължиха. В понеделник имаше разговори между техния пиар отдел и нашия пиар отдел. По този начин се саботира дейността на целия застрахователен сектор в България. Ще ги питаме и чрез вас медиите защо се призовава за политически натиск в последната им публикация, въпреки че в същата статия пишат, че сме финансово изрядни и изпълняваме своите ангажименти като дружество. Резултатите са налице и не разбираме защо зоват за такъв политически натиск", попита Димитров. 

Той заяви, че няколко пъти са искали среща с ръководството на "Капитал", но им се отказва и затова са решили да дойдат да донесат документи. "Ще търсим правата си и чрез институциите - съд и прокуратура, сезирана е вече КЗК и всички органи, които могат да вземат отношение по случая. Има и друга неистина - че от първи септември можело българските автомобили да не могат да излизат от държавата. Това е скалъпена информация, която не отговаря на истината и така предизвикват и хаос в държавата", категоричен бе изпълнителният директор на дружеството. 

"Това е един донос, че има поставен мониторинг и от този документ се вижда кой го е поискал и по какви причини. Това застрашава не само застрахователния бизнес, но и цялата икономика на България", заяви Димитров, зад който бяха застанали вече няколко десетки служители на "Лев Инс", които блокираха цялата ул. "Иван Вазов", където се помещава редакцията.

"Това сме служителите на "Лев Инс" - нашият труд се обезсмисля и атакува. Тук сме, за да попитаме защо? Защо ни атакуват и защо зоват за политически натиск", заяви и Биляна Вълчева. "Проверили ли са дали е вярно, че българските шофьори не могат да пътуват в чужбина? Не, това не е вярно! Стига вече непроверени информации и измислици. 

Защо вечно "Капитал" пуска такива неща срещу нашата компания?", попита Вълчева и заяви, че единственото вярно в цялата статия на въпросното издание на подсъдимия Прокопиев е, че компанията е финансово стабилна и ликвидна според независимия европейски мониторинг. 

Вълчева бе категорична, че всеки път търсят право на отговор, но никога не го получават, а им се дава само оферта за реклама.  

Д-р Павел Димитров заяви още, че са подали сигнал до компетентните органи за лицето, което е поискало от бюрото за "Зелена карта" да бъде наложен мониторинг на България. "Алармирали сме много пъти и КФН и дълго време при старото управление нямаше диалог. Сега се водят срещи и се уточняват детайли за доказателствата, които внасяме и по случаите, които сме установили като застрахователни измами. "Лев Инс" е в отлични отношения с всички свои кореспонденти, с изключение на един, защото там, където сме установили измама, сме отказали участие, за да не бъде източван националния капитал. 

Тук сме, защото е абсолютна лъжа публикуваното в тази медия, че от първи септември българите няма да могат да излизат в чужбина. По този начин "Капитал" внася психоза и хаос в обществото!", заяви още Димитров. 

Служителка от "Капитал" не мога да обясни защо са изпращани такива оферти за реклама на "Лев Инс" вместо право на отговор, както и защо плашат хората и настояват за политически натиск върху застрахователната компания. Тя не можа и да каже защо никой от директорите на "Капитал" не се появява на нито една от срещите, поискани от ръководството на "Лев Инс", а се пращат само пиар служители. 

"Защо на ниво директор никога не ми се отговоря подобаващо, а ми се дава да говоря само с редови служители от пиар отдела", попита изпълнителният директор на "Лев Инс" Димитров и заяви, че компанията е сезирала прокуратурата и КЗК за измислените новини, с които се уронва престижа на огромна финансова институция и се дестабилизира икономиката на страната, а освен това се плашат над 1 млн. български семейства, че няма да могат да излизат с автомобилите си от страната. 

"От "Капитал" продължават да заблуждават хората и в момента, твърдейки, че има мониторинг върху България от две години. Мониторингът е поставен под мониторинг от 2018 г. и това е станало по инициатива на предишното ръководство на българското бюро. Прозира, че някое лице тогава е искало да се облагодетелства от този мониторинг. Органите на разследването ще установят кои са тези хора и ще се изясни кой има интерес от тази атака срещу българската икономика", категоричен бе д-р Павел Димитров. 

От "Лев Инс" заявиха, че носят пълна документация по разследването за застрахователни измами в чужбина и компанията единствена от 3 години разследва въпросните измами и се старае да защити средствата на българските граждани, вложени в застраховки.

"Има изтичане на национален капитал безконтролно и трябва да се търсят виновниците за това от прокуратурата, както ние го правим вече няколко години. От вас искаме среща с изпълнителния ви директор, за да каже защо целенасочено атакува "Лев Инс" и защо не се дава гласност на истината - за сигналите ни към прокуратурата за въпросните измами, с които ние се борим. Ние всеки път подаваме сигнали за тези нередности. Но вие не пишете това, а заблуждавате. Всеки път, когато искаме среща вашият изпълнителен директор е в чужбина - и зимата няколко пъти, и сега", заяви д-р Димитров.  

"Зелената карта" е система на 41 държави в Европа и каквото и да се случи с нея, българите спокойно могат да излизат. Никакъв мониторинг не може да има влияние и това са измислици. Както ескалират тези статии, няма да се учудя следващия път да ни обвинят и за африканската чума по свинете", заяви още изпълнителният директор. 

"Не случайно призовахме медиите да дойдете, защото този проблем с "Капитал" не е отсега и формата, под която се осъществява натиск и се рекетира най-големият застраховател в България, притеснява не само служителите ни, но е опасен и за обществото и икономиката ни.

Години наред нямаме нормален диалог с тези медии, а сега вече настояват и за политически натиск и искат органите на репресират независима компания, за която самите те пишат, че е с отлични финансови показатели. И сега нямаше диалог и не ни се отговаря защо не можем да използваме демократичното си право на отговор", заяви след срещата д-р Павел Димитров. Той уточни, че до момента с хора от ръководството ни е отказвана среща и са се виждали само с автора на статията Гергана Михайлова.

"Към настоящия момент има в ход две съдебни производства и няма да коментираме цифрите, които сочат какви са загубите ни от подобни внушения и неистини, които публикуват тези медии. След като приключи делото, това ще стане ясно". 

 Вижте протеста и екшъна пред редакцията на медиите на подсъдимия Прокопиев във видеото на живо на ПИК TV:

Една-единствена служителка на "Капитал", която не е от ръководството се чудеше как да отговори на въпроса защо медията атакува дружеството и всява хаос в българската икономика, както и плаши гражданите, че няма да могат да излизат от страната с колите си от септември

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за понеделник - Меркурий продължава да е ретрограден, Близнаците изправени пред взимането на важни решения САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за понеделник - Меркурий продължава да е ретрограден, Близнаците изправени пред взимането на важни решения
ПИК TV x
Нидал Алгафари с гореща прогноза пред ПИК TV: ПП и ДБ ще са големите потърпевши на тези избори, защото показаха цялата си алчност и .... Нидал Алгафари с гореща прогноза пред ПИК TV: ПП и ДБ ще са големите потърпевши на тези избори, защото показаха цялата си алчност и ....
ново
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК