ЕКШЪН В ПИК TV: Марешки попиля Румен Радев, шамаросва го без почивка на "Дондуков" 2 (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

АВТОРСКИ НОВИНИ

ЕКШЪН В ПИК TV: Марешки попиля Румен Радев, шамаросва го без почивка на "Дондуков" 2 (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

257868
на 12.01.2021
ЕКШЪН В ПИК TV: Марешки попиля Румен Радев, шамаросва го без почивка на Дондуков 2 (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки реши да вземе участие на консултациите при Румен Радев.

препоръчано

В началото обитателят на "Донкудов" 2 повтори всичките си опорки, поискани от Манолова, Трифонов и Бабикян.

"Благодаря ви за тази покана, но за съжаление е много закъсняла. Ние считаме, че това е безмислено и безцелно, като израз на уплаха и некомпетентност за избиране на датата, което е във вашите правомощия. За съжаление това се получи в края и на двата мандата - и на парламента, и на вашия. Във връзка с многобройните покани, които сме отправяли към вас и за електронното гласуване, за видео наблюдението, картела в горивата, безплатни лекарства. Много хора помнят вашия мандат, че доведохте и бетонирахте ГЕРБ на власт. След изборите, организирани от вашия кабинет, ГЕРБ се бетонираха във властта, а миналата година по време разгара на протестите вие излязохте и казахте "Мутри вън", с което притъпихте енергията", заяви остро Веселин Марешки.

Лидерът на "Воля" заяви, че трябва да бъде уважена волята на протестиращите и изборите да са на възможно най-рано, а именно на 28-и март. "Доколкото разбрах и здравните власти, правителството и общините са готови за избори на тази дата, която вие обявихте", заяви лидерът на "Воля".

Марешки подчерта, че не вижда никакъв проблем да се върви към тази дата, както и причина да се дава заден ход от страна на Радев.

"Още в началото на мандата заявихме, че най-добрият начин за демократични избори е да има видео наблюдение, още повече, че в училищата има камери. Чуваме сега някакви екзотични идеи за гласуване по пощата. Не виждам разлика да се редиш пред урната, и в пощата. Още 2018 година поставихме въпроса за електронно гласуване и никой не обърна внимание. Сега два месеца преди вота говорят неща с цел пиар. Никой не говори за мажоритарен вот, никой не говори за субсидията. Странно ми е, че точно сега се провеждат тези консултации, а не преди 6 месеца", заяви още Марешки, който дъх не си поемаше и захапа Радев още с първите думи.

"Оценявам високо вашата откровенност. Некомпетентно и безсмислено е да се подпишеш под конституция, която не си чел. Екзотично е да подкрепяте здравни мерки, които не сте виждали и ги няма. Стремежът на тези консултации е да има доверие в мерките, които се предприемат", с пресипнал глас отвърна Радев на канонадата от страна на Марешки. Радев обвини Марешки, че не той е закъснял, а законодателите. Обитателят на "Дондуков" 2 попита лидерът на "Воля" кога ще има методика и параметри за здравето на хората, участващи в изборите, кога ще има договор за машините.

"Повече коментари по отношение на президентската институция тук да не слушам", нареди войнишки Румен Радев и се закани, че до утре може да отвръща на репликите. "Ако бяхте чели и настоящата Конституция щяхте да видите, че даже съм подранил с консултациите", сопна се Радев.

"Съжалявам, че приехте така моето откровение. Чудно ми е какво се промени, че се отмятате от датата за изборите", жегна го Марешки. Радев подскочи остро и заяви, че само с указ се определяла датата. Лидерът на "Воля" заяви, че вярва на здравните власти и общините, избрани по волята на гражданите. Марешки подчерта, че тези консултации са за датата на изборите и не вижда причина да не задава тези въпроси. "Има гаранция от общините и здравните власти и не виждам причина да не им вярвам. Избрани са директно от народа всички кметове", заяви Марешки.

"Вие вярвахте и на конституцията на ГЕРБ, а се оказа пълен фейк", заяви Радев излязъл вече извън контрол и допълни, че България стигнала до тук от празни декларации, като визира здравния министър и представителите на НОЩ. "Вие замисляте ли се, че вашите застъпници могат да останат извън местата за броенето на бюлетините", заяви Радев.

"Не виждам какво трябва да се променя със закони. Хората се дезинфекцират, отиват с отрицателни тестове. Аз влязох тук, дезинфекцирах се, ето разговаряме, така ще отида и да гласувам. Вие създадохте конфронтация и колегата ви отсреща. Не искам да се заяждам. Тук идва г-н Цветанов, казва ви, че се провеждат машинации и вие не го питате, какви са тези машинации. Аз не бих оставил да излезе от тук докато не каже какви са машинациите", заяви Марешки.

Румен Радев продължи с обидите и заяви, че няма физическата сила като него, за да задържа някого, както и не бил екстрасенс.

"Щом ще тропаме по масата, ще кажа че вие сте случайно попаднал на "Дондуков" човек, нищо не направихте срещу картела, нищо не направихте, че държавата да върви по-добре. Един пропаднал мандат", заяви Марешки и допълни, че много съжалява, че не е бил независим кандидат, за да се види докъде е щял да стигне без подкрепата на БСП и ДПС.

Сподели:
Бомба x
Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 296
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това