Вход
София
Времето в София 25 o C

ЕКШЪН В ПИК TV! Народът и ПИК на протест в защита на Левски и националните ценности срещу родната Темида: Г-да съдии, българщината не е за продан! (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

ЕКШЪН В ПИК TV! Народът и ПИК на протест в защита на Левски и националните ценности срещу родната Темида: Г-да съдии, българщината не е за продан! (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

на 15.05.2018
107591
36
ЕКШЪН В ПИК TV! Народът и ПИК на протест в защита на Левски и националните ценности срещу родната Темида: Г-да съдии, българщината не е за продан! (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
Автор: ПИК
15.05.2018
36
107591

Г-да съдии, българщината не е за продан! 

На протест в защита на Апостола Васил Левски и на свободното слово събра граждани и колеги Информационна агенция ПИК пред сградата на Висшия съдебен съвет на ул. „Екзарх Йосиф” 12 зад Централни хали.

Журналистите от агенцията призоваха да бъде защитена българщината и съдиите да се обявят срещу поругаването на национални символи, както и срещу цензурата над българските медии, която се извършва в българския съд.

Поводът е, че ПИК защити българщината и националните ценности в лицето на Васил Левски, цар Симеон Велики и отец Паисий от скандалния учител Емил Джасим. Той ги обяви за самозванци и нарече Апостола „ла*но”, а българският съд в лицето на съдийката Силвия Хазърбасанова от Софийски районен съд присъди в негова полза на делото му срещу ПИК и така се съюзи и присъди и пари на безродника!

"Ако не сте съгласни да учат децата ви, че Левски е „ла*но”, ако не искате да се страхувате, че ще ви осъдят за това, че браните Апостола и българщината, елате на протеста на ПИК да го кажем в очите на виновниците – българските съдии, които не защитиха националните ценности", призоваха от ПИК преди протеста.

Ще се преборим за истинската правда, а не тази на съдиите-грантаджии, които предадоха родината! Да извадим съдиите на светло и да ги питаме: Г-да съдии, Левски ла*но ли е?

Собственикът на агенция ПИК Недялко Недялков обяви, че на митинга ще попитат Висшия съдебен съвет защо защитава съдии, които произнасят присъди в полза на подмяната на историята на България. По думите му половината членове на ВСС не са дошли днес на работа, а другите половина са се скрили вътре в сградата. 

"Г-да съдии, Левски ла*но ли е? Г-да съдии, отговорете. Г-да съдии, излезте и защитете българската история", призова Недялко Недялков.

""Кой ни защитава от съдиите, ако техните лични преценки, както е в случая, не отговарят на никакви ценности. Ние затова сме тук, за да защитим българщината. Наистина да попитама дали съдия Хазърбасанова е съгласна с Емил Джасим, че Левски е ла*но. Какво разстройващо има в това, че ти осъждаш един хулител на българщината? Ние нямаме право да осъждаме един хулител, дори и със слово", заяви главният редактор на агенция ПИК Звездомира Мастагаркова.

"Нашите души страдат, че хора, които си нямат никаква идея от българската история се подиграват с националните ни герои", коментира гражданин, дошъл на протеста пред ВСС. 

"Левски, Левски, Левски", скандират протестиращите.

"Къде е националната предателка Силвия Хазърбасанова", попита под прозорците на ВСС собственикът на агенция ПИК Недялко Недялков.

Протестиращите пред сградата на Висшия съдебен съвет стават все повече. Недоволните граждани са оградили входа откъм  ул. „Екзарх Йосиф”.

Точно в 11 часа от сградата на ВСС си тръгна председателя на ВКС Лозан Панов, който се скри от протестиращите и успя да се мушне в служебния си автомобил, след като изблъска журналист.

"Съдът, хората в тази сграда, се съгласиха с Емил Джасим, според когото Васил Левски е ла*но, според когото отец Паисий е самозванец - те смятат, че Левски е ла*но. Това не са съдии, това са немоклатурчици с огромни заплати, които пазят топлите си места и не раздават правосъдие на хората. Време е да се види кой бави делата на хората с по 10 години, време е лицата на съдиите да излязат на светло. Съдиите винаги са анонимни, съдиите не са богоизбрани, не са повече от нас, те също са длъжни да дават отчет на своите дела. Време е да извадим съдиите на светло, такива като Силвия Хазърбасанова, които смятат, че Левски и ла*но. Преди малко Лозан Панов се скри – г-н Панов, не може да се скриете от хората, време е да отговаряте! Г-н Панов, Левски ла*но ли е? Съдът е решил, че българските медии са касички на съда. Както има независим съд, така има и независими медии. Г-да съдии, защото отнемате правото да се говори със свободен глас? Защо не слезете долу да обясните смятате ли, че Левски е ла*но? Г-да съдии, няма да те откажем и ще вадим лицата на българските съдии. Г-да съдии, законът не е над морала, вашето правосъдие не е над българския народ. Време е да излезете на светло и да отговаряте за делата си, призова на протеста собственикът на ПИК Недялко Недялков.

"Левски, Левски, Левски", отново скандират протестиращите.

"Обичам си родината, уважавам нейната история и не мога да търпя онова, което хули националните ни герои. Онази съдебна система, която позволява гаврата с националните герои, час по-скоро трябва да се махне. Да ходи при Ердоган. Тези хора без бой няма да си тръгнат. Трябва да изгоним тази сган", обяви Димитър Ангелов-Дучето, който също се включи в митинга на ПИК пред ВСС.

"Една медия, която защитава националния интерес, не бива да бъде укорявана. Свободата на словото за съжаление се използва, както Темида – един път в една посока, после в друга. В този случай правото е на страната на медията", каза ексклузивно от протеста на агенция ПИК пред сградата на ВСС депутатът от НФСБ Борис Ячев.

"Идвам от името на НФСБ, не от името на парламентарната група. Смятаме, че ВСС не трябва да излиза с каквито и да е декларации срещу медии", уточни Ячев.

"С какво съдиите са по-различни от който и да кмет, депутат или политик? Всеки ден в българския парламент има журналисти, които искат интервюта. Нормално е всяка една публична личност да има отношение. ВСС в момента заседава на тъмно и аз съм дошъл да видя, защо заседава на тъмно", продължи депутатът.

"Категорично не. Съдебната система е като вероизповеданията. Както те не бива да бъдат финансирани от чужди държави, така и съдебната система не бива да бъде финансирана от чужди фондации", отговори Ячев на въпрос редно ли е съдебната система да получава финансиране от чуждестранни фондации.

Десетките граждани, включили се в протеста на ПИК в защита на Левски, скандираха неуморимо близо час под прозорците на ВСС. Митингът на медията ни продължи повече от час. Екипът на ПИК благодари на всички граждани, които се включиха протеста в защита на Апостола Васил Левски и на свободното слово.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Началникът на едно предприятие отишъл при подчинения си Бай Иван и му казал:

- Бай Иване, другата седмица ще идва на посещение президента Плевнелиев, искам всичко да е на ред.

Бай Иван го уверил, че всичко ще бъде както трябва и няма да има проблеми. Така и станало. Президентът пристигнал и като видял Бай Иван още от портала се запрегръщали - станало ясно, че са приятели. Сложили големите софри - ядене пиене, минала срещата...

След месец началника отива по същия повод при Бай Иван със заръката всичко да бъде както трябва, ще идва на посещение президентът на Русия - не може да допуснат да се изложат. Срещата протича по същия начин, Путин се оказва в много добри приятелски отношения с Бай Иван, отново големите софри - всичко минало безпроблемно.

След още два месеца, началника пак отива при Бай Иван и му казва:

- Бай Иване, много допринесе за това предприятие, много помогнаха приятелските ти отношения с тези влиятелни хора, като възнаграждение искам да дойдеш с мен във Ватикана - за литургията на Папата.

Така и станало - отишли на литургията, а там много народ. Бай Иван и началника му застанали в центъра на тълпата и литургията започнала. По едно време Папата казал по микрофона:

- Бай Иване, ти тук ли си бил? Ела при мен горе.

Отишъл Бай Иван, литургията свършила, а когато се върнал началника му бил припаднал и се опитвали с вода и шамари да го свестят. Когато дошъл на себе си Бай Иван го попитал:

- Началник, какво ти стана, защо припадна?

А началника отговорил:

- Добре... че си приятел с Плевнелиев го приех, че сте близки с Путин пак го преживях, че Папата те познава - как да е; но не можах да издържа когато един японски журналист дойде при мен, посочи към трибуната и попита:

- Абе, кой е оня там горе до Бай Иван?

няма нови новини
Днес: 278
hot
най-четени новини в момента
сега
2762
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Шефът на спецпрокуратурата избухна: За първи в път в историята на България има арестувани олигарси! Ще има опити да бъдем закрити и да ни спрат (ОБНОВЕНА)
x
Защо бургерът е любимата храна на учениците?
x