ЕКШЪН В ПИК TV: Протестъри на Прокопиев блъскат, удрят и замерят граждани пред Висшия съдебен съвет - запушиха движението незаконно (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

Политика

ЕКШЪН В ПИК TV: Протестъри на Прокопиев блъскат, удрят и замерят граждани пред Висшия съдебен съвет - запушиха движението незаконно (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

125415
на 25.07.2019
ЕКШЪН В ПИК TV: Протестъри на Прокопиев блъскат, удрят и замерят граждани пред Висшия съдебен съвет - запушиха движението незаконно (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Протест срещу намесата на политически партии и олигархията в независимата съдебна власт събра десетки граждани днес пред Висшия съдебен съвет минути преди заседанието на пленума. Хората се обявяват против скандалния натиск на подсъдимия Иво Прокопиев, медиите му и присъдружните му партии около законната номинация на Иван Гешев за главен прокурор.

препоръчано

Тълпата безделници блокира незаконно трамвайните релси пред ВСС. Протестърите на Прокопиев започнаха с дива ярост да блъскат, бутат, удрят и замерят гражданите и журналистите на ПИК, които дръзнаха да се опълчат срещу тях и политическата акция на "Да, България" и грубата намеса на една партия, финансирана от Сорос, в избора на нов главен прокурор.

Журналистите от ПИК също подкрепят импровизираното събитие, за да изразят гражданска позиция срещу намесата на политици в избора на обвинител №1 и "за" запазване на законността и реда, атакувани от олигархията.

По същото време и на същото място партия "Демократична България", свързана с подсъдимия олигарх Иво Прокопиев, е свикала протест против Гешев. Партийното мероприятие е само по себе си абсурдно, защото представлява груба политическа намеса в работата на независимата съдебна власт.

Сред инициаторите на акцията срещу независимата съдебна система личат политици и функционери на НПО-та с явна или задкулисна обвързаност с избягалия банкер Цветан Василев. Сред тълпата са Йоло Денев и ръководителят на зеления октопод Тома Белев, както и приближенията на банкера-беглец Огнян Стефанов. В тълпата очаквано се появи и Христо Иванов.

"Те нямат разрешение да са тук, докато ние имаме, уведомили сме общината. Защо партия, политическа сила се намесва в избора на главен прокурор?", попита един от хората на Иво Прокопиев главната редакторка на ПИК Звездомира Мастагаркова. Той така и не даде разумен отговор. Вместо това започна да рецитира опорни точки, които обаче бяха заглушени от тълпата.

Докараните протестиращи на Иво Прокопиев опитаха да вземат специално изработените плакати в редакцията на ПИК, но полицията се намеси. Неуравновесен възрастен мъж блъсна репортерката на ПИК TV Ива Николова. "Събрали сте банда луди и ще повикам "Бърза помощ" да ги прибере!", възмути се тя. 

"Виждам една тълпа, една псевдодемкрация и диктат на една политическа партия. Полицията е между чука и наковалнята, тя се чуди какво да прави. Това са хора, които искат кръв. Това не са демократи, говорят за трупове, за кръв, кълнат нашите колеги. Това е бесът на розовите фашисти. Луда история, тежко и горко на България ако тези хора дойдат на власт. Това са хора без работа, които са дошли тук, какво да говорим повече? Има безпорядък. Спряно е движението, защо полицията не разчисти улицата, по каква причина?", каза възмутен собственикът на ПИК Недялко Недялков. 

"Не съм гласувал от 7 години", обясни друг човек на подсъдимия Прокопиев, който изобщо не знаеше къде е и какво прави там. Той и останалите от спонтанно събраната от кол и въже тълпа блокираха трамвайната линия, напълно в разрез на закона и наредбите на столична община. Протестърите на Прокопиев и Лозан Панов изпаднаха в дива ярост и започнаха да блъскат гражданите, които дръзнаха да се изправят срещу олигархията.

Нещо повече - в безсилието си те започнаха да замерят гражданите със стотинки, яйца и домати, раниха и полицаи, които опитваха да въведат ред.  Протестиращ с бръсната глава и явно търсещ стълкновение, се опита да дръпне един от плакатите в подкрепа на Иван Гешев. 

Полицията обаче вместо да вземе мерки и прочисти улицата от незаконно протестиращите и окупирали трамвайните релси, предпочете да направи кордон пред сградата на ВСС. Ръководещият операцията така и не даде разумен отговор, защо униформените не се намесват и не разбутат тълпата, блокирала незаконно движението.


Вижте в излъчването на живо на ПИК TV как лумпените на Прокопиев и Христо Иванов нападнаха гражданите и журналистите, които защитаваха независимостта на съдебната система и атаката срещу нея на политически партии:

Сподели:
Днес: 58
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това