Вход
София
Времето в София 13 o C

ЕКШЪН В ПОМОРИЕ: Скандалната ирландска евродепутатка Клеър Дейли подпали курортния град - бяга от кмета и журналисти след клеветите срещу България

ЕКШЪН В ПОМОРИЕ: Скандалната ирландска евродепутатка Клеър Дейли подпали курортния град - бяга от кмета и журналисти след клеветите срещу България

на 16.10.2020
97216
0
ЕКШЪН В ПОМОРИЕ: Скандалната ирландска евродепутатка Клеър Дейли подпали курортния град - бяга от кмета и журналисти след клеветите срещу България
Автор: ПИК
16.10.2020
0
97216

Екшън се разиграва в момента в най-големия затворен комплекс в Поморие - Сънсет ризорт, предава "Флагман" на място. Там в 09:00 ч. трябваше да започне експертна среща по способа "Медиаторство" за разрешаване на частно-правния спор между собственици на апартаменти от Ирландия и инвеститорите на комплекса, заради който ирландската евродепутатка Клеър Дейли от личен интерес ни нахока в резолюцията на ЕП.

Курортното селище се състои от хотелска част и апартаменти, които са разпродадени на собственици от най-различни държави.

Единствените, които създават проблеми от години, са ирландци, обединени в специфична общност, която от известно време се оглавява именно от евродепутата Клеър Дейли - от Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред. Тя днес е в България, за да се включи в протестните действия за свалянето на българското правителство.

Дейли включи в резолюцията за България в ЕП миналата седмица будещата недоумение констатация, че върховенството на закона у нас не е на нужното ниво в Поморие.

Това постави кмета на града Иван Алексиев в ситуация вече седмица да пита защо Поморие се дава като пример в негативен план в един частен имотен спор. От години именно ирландците, които са останали около 300 души, не искат да заплащат годишната такса за поддръжка на общата инфраструктура, те са и в режим на етажна собственост.

Дейли отказа да отговаря на журналисти, защото не очакваше да й бъден поставен въпросът за конкретика на обвиненията й към България, в частност в Поморие. Тя напусна залата, където я очакваха експерти от EVN, МРРБ, Общината и ръководството на Сънсет ризорт.

В 09:00 ч. пристигна и кметът, който от вчера бе подготвил за нея въпроса дали самата тя или неин близък роднина има имот в Сънсет ризорт. В това време обаче Клеър се намираше в апартамент на един от ирландците, обидена за това, че журналистите й задават въпроси. Експертната среща към момента тече, предава още "Флагман".

Около 09:30 ч. медиаторът се качи в един от апартаментите и след около 10 минути увещаване успя да доведе Дейли. Тя склони да влезе във фоайето, след като й бе обяснено, че кметът на Поморие иска да я посрещне официално като гост от висок политически ранг.

Във фоайето се разрази нов скандал, в който вече главен герой бе Иван Алексиев, настояващ за конкретни отговори в какво качество е тук евродепутатът и чии интереси идва да защити. Разговорът протече около 15 минути, след което Дейли, Алексиев и медиаторът влязоха в заседателната зала.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34839
архив

Учителка задава въпрос на ученик:
- Какво работи майка ти?
- Майка ми е консултант.
- Чудесно! А къде работи?
- Вкъщи - непрекъснато дава акъл на баща ми.

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Астролог предупреждава: В никакъв случай не се женете този четвъртък - работата ще завърши с развод
x