ЕКШЪН КРАЙ ВЕЛИНГРАД: Бракониер гърмя с "Макаров" срещу горски стражар

Крими

ЕКШЪН КРАЙ ВЕЛИНГРАД: Бракониер гърмя с "Макаров" срещу горски стражар

57708
на 04.07.2020
ЕКШЪН КРАЙ ВЕЛИНГРАД: Бракониер гърмя с Макаров срещу горски стражар
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

В резултат на предприети бързи и адекватни действия служителите от Районно управление на МВР Велинград са задържали нелегален дървосекач, стрелял с незаконен пистолет по горски стражар.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Инцидентът е станал през нощта на четвъртък срещу петък, когато 55-годишният горски стражар подал сигнал в полицията. Пред разследващите той разказал, че е бил нападнат от негов съселянин. Към мястото незабавно са насочени полицейски екипи, които установили, че в местността "Крайка“ край село Драгиново лесничеят засякъл 56-годишен мъж в момент на незаконна сеч.

В хода на проверката дървосекачът извадил боен пистолет и произвел изстрели по посока на горския стражар, след което с оръжието му нанесъл удари по главата и избягал. Медицинският екип установил само повърхностни наранявания от ударите с оръжието по длъжностното лице.

Целият периметър около селото и прилежащата гора били заградени от екипи на "Охранителна полиция“ и "Криминална полиция“. По време на огледа бил открит пистолет боен "Макаров“ със заличени номера. Иззети са още гилзи, проектил и моторен трион. Часове по-късно криминалистите засекли и задържали нападателя.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.115 във връзка с чл.18 от НК. С прокурорско постановление мярката за задържане на 56 – годишния мъж е удължена за 72 часа, повдигнато му е обвинение. Предстои внасяне на искане в Окръжен съд – Пазарджик  за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. Работата по случая продължава.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
СКАНДАЛНО БЕЗДЕЙСТВИЕ: Още не са разпитвали Бойко Рашков и Асен Василев за ОПГ-то в митниците (ВИДЕО) СКАНДАЛНО БЕЗДЕЙСТВИЕ: Още не са разпитвали Бойко Рашков и Асен Василев за ОПГ-то в митниците (ВИДЕО)
ново
Днес: 96
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК